מסיבת כרשה

כרשה

מקציצות פראסה דרך סלטים ועד תבשילים - מה מכינים עם כרשה?
ספטמבר 2019

לכרשה יש מקום של כבוד בשולחן החג, היא אחד מסימני ראש השנה, ומשתלבת נפלא בסלטים, קציצות פראסה, ובשלל תבשילים. הנה כמה רעיונות למה מכינים אתה.

וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה

לתפוח האדמה והכרשה, הזוג הנצחי שמרכיב את מרק הווישיסואז הצרפתי, מצטרף הקישוא – שמכניס למרק את הקלילות והאווריריות שאותם העונה מבקשת למתכון המלא
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock

קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות

בקציצות הפראסה המסורתיות יש בשר טחון; כאן החלפתי אותו בדג והוספתי קליפת לימון. קיבלתי קציצות עסיסיות וטעימות מאוד למתכון המלא
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

1 דירוגים
גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
  • ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי
    ג'חנון פרג וכרשה של רעות עזר. צילום: דור קדמי

ג'חנון פרג וכרשה

3 דירוגים
 התוספות מעניקות לג'חנון מרקם בשרני ועבה יותר, אפשר כמובן להוסיף לסיר ביצים קשות שיהפכו לחמינדוס. למתכון המלא
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי

טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה

1 דירוגים
גם מתכונים טבעוניים יכולים להפיק טעמים עמוקים, בין השאר אם משתמשים למשל באצות ופטריות שמעניקות טעם בשרי ועשיר למתכון המלא
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה
לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי של שון בן דור ("קליפסו"). צילום: דניאל לילה

לביבות פראסה-סרטנים עם מטבל צזיקי

יש המון גרסאות ללביבות פראסה. הייחוד כאן הוא שהכרשה והבצל עוברים אידוי ממושך ואטי (כ-3 שעות) שמרכך אותם מאוד למתכון המלא
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

כרישה מזוגגת ביין, הל, צימוקים ועצמות מוח

לעיתים נדירות כרישה מקבלת תפקיד ראשי, אבל בראש השנה רק מתבקש לפנות לה את מרכז הבמה למתכון המלא
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

כרשות ופול ביין לבן וחמאה

3 דירוגים
כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג למתכון המלא
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל

4 דירוגים
הגרסה של אביבית עסיסית בזכות השילוב של זוקיני וכרשה, ירוקה וארומטית משום שפע העשבים ודשנה הודות לקשקבל למתכון המלא
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע

6 דירוגים
תוספת משגעת, במיוחד אם זו העונה של האפונה. אז משדכים אליה נענע וכרשה, וצובעים את השולחן בירוק מרענן למתכון המלא
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לביבות בטטה, כרשה ופטה מקמח חיטה מלא

הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מענג ומלא מקוריות ללביבות תפוחי אדמה ובטטה לחנוכה למתכון המלא
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים

1 דירוגים
זנב שור הוא נתח עם הילה יוקרתית אף על פי שהוא מהנתחים הזולים בשוק. הוא מעולה לצירים, לתבשילים ולרטבים סמיכים למתכון המלא
סלט וייטנאמי של דפי אורז, סינטה ועלים ירוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט וייטנאמי של דפי אורז, סינטה ועלים ירוקים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט וייטנאמי של דפי אורז, סינטה ועלים ירוקים

2 דירוגים
עלים רעננים של נענע, בזיליקום וכוסברה, בוטנים מתוקים-מלוחים, דפי אורז נגיסים ופרוסות בשר נא, שסופח את הטעמים הימיים של הרוטב למתכון המלא
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרשה וגבינה

1 דירוגים
אהבתם את תפוחי האדמה המוקרמים של שנות ה-80 ומתביישים להודות? הנה גרסה מתוחכמת שתוציא אתכם מהארון למתכון המלא