
טיפים להצלחה:
• מפשירים את הבצק לילה (או לפחות 6 שעות) במקרר.
• עובדים עם הבצק ישר מהמקרר – עבודה עם בצק קר הרבה יותר קלה ומרקם המאפה יהיה יותר אוורירי.
• הבצק התחמם בזמן העבודה והפך רך מדי? מחזירים למקרר לחצי שעה וממשיכים.
• לפני האפייה כדאי להכניס את המאפים לסיבוב קצר במקפיא – זה יהפוך אותם עוד יותר קריספיים.
• נשאר לכם בצק מופשר? לא מקפיאים שנית. אפשר לשמור במקרר עד יממה. אם נשארו לכם "קצוות" של בצק, אפשר להבריש אותם בחמאה מומסת, לפזר חמאה וקינמון ולאפות חטיפים מתוקים.
• ניתן לעבוד עם הבצק ישירות על הניילון של הבצק ללא צורך בקימוח משטחים.
• אם לא רוצים שהבצק יתנפח מדי, דוקרים אותו בכמה במקומות עם מזלג – זה גם יתרום לקריספיות.
• מחממים את התנור היטב (לרוב 200 מעלות במצב טורבו) – בצק עלים אוהב חום גבוה, זה עוזר בייצור האדים שמפרידים בין השכבות ומפיקים מאפים אווריריים וקריספיים במיוחד.


שבלולי שמרים וקקאו של מאפיית ארטיזן

מאפה זוקיני ותפוחי עץ מבצק פילאס וגבינות משק

גאלט בצק עלים מפולפל עם בצלים מקורמלים וגבינות משק

מארחים (כמעט) בלי לבשל

מאפה בצק עלים עם דלורית וגבינת עזים

מילפיי כרשה של הבראסרי

מאפה בצק עלים עם מסגרת פחזניות וקרם לוז-תפוז

עוגיות משקפיים עם טחינה וסילאן

מילפיי אבוקדו ופסיפלורה

אוזני המן מלוחות מבצק עלים מהיר

פיסאלדייר שומר עם בצל וטונה

מאפה אגסים, קממבר ורוקט

אום עלי

פיסלדייר גאודה תום עיזים

משה בתיבה עם טפנד זיתים

מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין

פיסלדייר עגבניות לחות וסרדינים

קרמשניט וניל-פרלינה

אום עלי - ברד פודינג מצרי

פיצה אלזאסית

בורקס בטטה וקשקבל במעטה פרמזן פריך

טארט טאטן כרשה ותפוחי עץ

טארט טאטן פטריות מלך היער ושאלוטס עם גבינת המאירי

מאפה בצק עלים עם גבינת עיזים ופסטו לימוני

ביף וולינגטון עם צ'אטני בצלים, צימוקים ובלסמי

טארט טאטן חצילים בחמאת מיסו וקרמל

בצק עלים מהיר

מאפה זוקיני וגבינה צפתית

פוקצ'ה פרולה

בורקס טורט אגסים

קולאג' מהיר מבצק עלים

מקלות מלוחים עם גבינה ותערובת גרעינים

קיש סלמון וגבינות

בורקס עם כבדים, פטריות וכרשה

טארט תפוחים, חמאה וסוכר

ספיחה בשר

בורקס קשקבל אסלי

טארט טאטן בצלצלי שאלוט

פוט פאי עם בירה גינס

ביף וולינגטון אישי עם תרד וחרדל

קרם שניט

ביף וולינגטון של סינטה ודלעת

גאלט בצק עלים עם כרשה וגבינת עיזים

טארט טאטן כרישה וגבינת מנצ'גו

פאי אגוזים גיאורגי משגע

טיפים לחטיפים מוצלחים מבצק עלים

מיני פרעצל פרג ומלח גס

מילפיי תפוחים בדבש, קרם מסקרפונה ופודינג וניל

טארט קפרזה

פפיונים של בצק עלים עם סוכר וחמאה

כוכבי דניש במלית עגבניות שרי וגבינת עיזים

מאפה “שמש” עם מנגולד ופטה

פסטל בשר וחצילים בלקני

טארט ריקוטה, פסטו ואספרגוס

פיצטות עם דלעת וקממבר

ריבועי בצק עלים עם בצל

טארט זריז של גבינת עיזים וארטישוק

מאפה בצק עלים וקישואים פרובנסאלי

מאפה תותים זריז

טארט ירקות שורש

בורקס ארטישוק עם כרישה וגבינת קממבר

כרובית בבצק עלים וקרם בשמל

פסטל דה נאטה

מאפה בצק עלים עם זוקיני, מוצרלה וצ'ילי

טארט אגסים, קרם פיסטוק וקראמבל שקדים

בורקס במילוי דלעת

ביף וולינגטון

בצק עלים – השיטה הגרמנית

ספיחה של ברטי

סינרול – מאפה בצק עלים בניחוח קינמון

טארט טטן בננה בקרמל טופי

מאפה בטטה, תרד וגבינת עיזים

דסקיות בצק עלים בסוכר, קינמון ושומשום

בצק שמרים כרוך עם פטנט – מתכון בסיסי
