מבשלים ארוחה

תבשילים צמחוניים שקל להכין וכיף לאכול

מתכונים מזינים בלי יסורי מצפון
אורז בסמטי מלא עם קלמנטינות מיובשות ותבלינים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
אורז בסמטי מלא עם קלמנטינות מיובשות ותבלינים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
פברואר 2019

מדי פעם מתחשק להרגיע עם האוונגרד בצלחת ולהתמקד באוכל פשוט, טעים ובריא. הנה כמה רעיונות למנות מקוריות המשלבות מרכיבים כמו פריקי, או אורז ועדשים, חיטה וערמונים או רטטוי עם פסטה, שיאפשרו לכם להגדיל את מנעד המנות הטעימות ליומיום. אורז עם קלמנטינות כבר הכנתם?

ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
ראגו צמחוני עם כרישה מעושנת ופטריות בשרניות, שמגישים בתוך דלעות ערמונים אפויות של שף דייוויד פרנקל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

ראגו צמחוני של דיוויד פרנקל

תבשיל בעל טעמים עמוקים, חורפיים ועשירים שאפשר להגיש על פסטה או בתוך דלעת ערמונים למתכון המלא
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה צמחונית של אורז אדום, חצילים ובטטות

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס לטעים יותר למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי

הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין

כשאופים פסטה בתנור החיטה מתקרמלת והטעם מעמיק. כאן מילאתי קונכיות פסטה ואפיתי ביין, עגבניות ותרד - פינוק מושלם למתכון המלא
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן

5 דירוגים
הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים למתכון המלא
פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

פילאף חיטה עם ערמונים, גזר וחמוציות

5 דירוגים
תבשיל שטעים לאכול חם, קר או בטמפ’ החדר. את השילוב המוצלח של ערמונים וחמוציות כדאי ליישם גם במתכונים אחרים למתכון המלא

עדשים שחורות עם ירקות צלויים

מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי
טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי

טופו עם ארטישוק, אפונה וכרשה

1 דירוגים
גם מתכונים טבעוניים יכולים להפיק טעמים עמוקים, בין השאר אם משתמשים למשל באצות ופטריות שמעניקות טעם בשרי ועשיר למתכון המלא
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קארי במיה, שרי ובצלים

המטבח ההודי יודע לעשות כבוד לירקות בכלל ולבמיה בפרט. התרמילים מתבשלים ברוטב מתובל היטב על בסיס חלב קוקוס למתכון המלא
מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

מחבת ירקות, גבינה וביצים בגראם מסאלה

3 דירוגים
למרות הנוכחות של תערובת הגראם מסאלה זו לא מנה עם טעם הודי מובהק, אלא מעין שקשוקה מלאה ירקות עם ניחוח עשיר למתכון המלא

קדרת חומוס, כרובית וטופו בקארי עגבניות

זוהי מנה צבעונית המשלבת טעמים מהמטבח ההודי והישראלי. אם מוותרים על השמנת החמוצה בהגשה - המנה טבעונית לחלוטין למתכון המלא
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
ביסארה - תבשיל פול ומלוחייה מיובשת של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל פול ומלוחייה מיובשת – ביסארה

1 דירוגים
המלוחייה שצומחת פרא בקיץ נקטפת, מיובשת ונטחנת לאבקה, שממנה אפשר להכין תבשילים במשך כל הסתיו והחורף למתכון המלא
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים

1 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו זה שהיא תעבוד גם כסלט קר למנה ראשונה וגם בתוך כריך עם בשר קר, חרדל ומיונז למתכון המלא