ארוחת ליל הסדר

תוספות מנצחות לארוחת ליל הסדר

גזרים צבעוניים, פשטידות אורז ועוד רעיונות לתוספות מפתיעות
פברואר 2019

המנות העיקריות בארוחת ליל הסדר הן רק חלק מהסיפור, והתוספות שמסביב חשובות לא פחות. לעתחים נדמה שקשה לחדש בגזרה הזו, ולכן אספנו עבורכם את מיטב המתכונים שיעזרו לפתוח את הראש. לפניכם מבחר תוספות בהם מנות עם תפוחי אדמה ועוד ירקות כמו גזרים או כרובית, מנות אורז ממבחר עדות ועוד שלל רעיונות.

לכל המתכונים לפסח

תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
תפוחי אדמה הודו סטייל מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

תפוחי אדמה הודו סטייל

2 דירוגים
הפעם הלכתי על הסטייל ההודי החריף, הפריך מבחוץ והרך מבפנים, זה טעים כל כך וקל כל כך וכן, זה אפוי - אז בכלל! למתכון המלא
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קייל בתבלינים ושום קונפי

עלי קייל מוקפצים בשמן זית, זרעי כמון שלמים, שום קונפי וקליפת לימון מגוררת ומקבלים תוספת מופלאה למנה העיקרית למתכון המלא
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד

שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה למתכון המלא
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים

2 דירוגים
המנה הזו היא משהו בין סלט לאנטיפסטי ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית למתכון המלא
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש

הסלרי יכול להחליף בקלות את תוספת תפוחי האדמה בתנור בזכות הטעמים העמוקים והארומה האדמתית שלו, אבל הוא מכיל הרבה פחות קלוריות למתכון המלא
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה

3 דירוגים
מכיוון שכל הירקות נראים אותו הדבר כל ביס יכול להפתיע: פעם תנגסו בצנונית חריפה ופעם בקולרבי מתקתק למתכון המלא
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

ראפאמה – דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים

6 דירוגים
תוספת מתאימה לעופות ולבשרים צלויים, שיכולה לעמוד במרכז שולחן חגיגי. בארמניה היא כוכבת מרכזית בשולחן הכריסמס למתכון המלא
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

כרשות ופול ביין לבן וחמאה

3 דירוגים
כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג למתכון המלא
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול

2 דירוגים
כרוב הניצנים נפתח בצלייה למעין פרח שמוסיף למנה המון יופי. תוספת נהדרת לכל מנות הבשר הכבדות למתכון המלא
סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים

תוספת חמה שמתאימה מאוד למנות דגים, עוף או בשר. אפשר להחליף את הטחינה ביוגורט חמצמץ למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל אפונה ירוקה, כרישה ונענע

6 דירוגים
תוספת משגעת, במיוחד אם זו העונה של האפונה. אז משדכים אליה נענע וכרשה, וצובעים את השולחן בירוק מרענן למתכון המלא
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

גראטן תפודי ראטֵה ושומר עם גבינת בּוּשֵה ותימין

1 דירוגים
בגראטן הזה השתמשתי בשמן זית במקום בשמנת המסורתית, והתוצאה היא תפוחי אדמה פריכים וזהובים בשוליים למתכון המלא