ארוחה מהירה

מתכוני פסטה קלים ומהירים

פטוצ'יני, פפרדלה, ניוקי ועוד סוגי פסטה מובחרים עם מגוון רטבים שוברי שגרה
פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
פברואר 2019

כשמתחשק לאכול משהו טעים ומהר, אין כמו מנת פסטה שמהווה פתרון נהדר תמיד. בין אם בחרתם בפפרדלה פטוצ'יני או ניוקי, הנה רעיונות למתכוני פסטה ושלל רטבים שיבטיחו ארוחה טעימה ומגוונת.

ספגטי ברוטב עגבניות, חצילים ואנשובי של שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
ספגטי ברוטב עגבניות, חצילים ואנשובי של שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

ספגטי ברוטב עגבניות, חצילים ואנשובי

מנה שנשמעת פשוטה אבל מכיוון שכל אחד מהמרכיבים ברוטב זוכה לתשומת לב אישית, הפשטות הזו הופכת לחגיגה של טעמי העונה למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא
פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות

1 דירוגים
מנגולד וסלמון הם שידוך מצטיין, ויחד עם הפסטה והעגבניות מתקבלת מנה עשירה וגם די חגיגית למתכון המלא
פסטה עם רצועות זוקיני, נענע, שום וצפתית קשה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטה עם רצועות זוקיני, נענע, שום וצפתית קשה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

פסטה עם רצועות זוקיני, נענע, שום וצפתית קשה

חום הפסטה מרכך את רצועות הזוקיני מבלי לפגוע בצבען הירוק ומרקמן. צפתית מוסיפה מליחות עדינה ושונה מהפרמזן המוכרת למתכון המלא
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר של שאדי בשארה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

סוכריות פסטה במילוי לאבנה ברוטב חמאת זעתר

אצל הערבים נהוג לאכול לאבנה וזעתר כל בוקר. אני חיברתי את המנה למטבח האיטלקי וגיליתי שלבנה ופסטה משתלבות נהדר למתכון המלא
טליאטלה ברוטב עגבניות עם שרימפס, אספרגוס וג’ינג’ר של שף יובל פכלר. צילום:דניאל לילה
טליאטלה ברוטב עגבניות עם שרימפס, אספרגוס וג’ינג’ר של שף יובל פכלר. צילום:דניאל לילה

טליאטלה ברוטב עגבניות עם שרימפס, אספרגוס וג’ינג’ר

2 דירוגים
מנה קיצית ומרעננת - צירוף טעמים מפתיע של שרימפס ועגבניות עם ג’ינג’ר, שמעניק להם חריפות נעימה למתכון המלא

פוזילי בקרם מטבוחה עם שום קונפי ופלפל קלוי

במקום רוטב קלאסי של עגבניות ושום עוטפים את הפוזילי ברוטב חלק ומעט חריף שמבוסס על מטבוחה מסורתית למתכון המלא
בוקטיני אלי אוליו עם עגבניות שרי בשני צבעים וראשי ארטישוק של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור
בוקטיני אלי אוליו עם עגבניות שרי בשני צבעים וראשי ארטישוק של שף מורן לידור. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: מורן לידור

בוקטיני אלי אוליו עם עגבניות שרי וראשי ארטישוק

3 דירוגים
פסטה עם עגבניות, זיתים ובזיליקום שמקבלת שדרוג משמעותי בזכות ארטישוק טרי למתכון המלא
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל

פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה

9 דירוגים
השומר האפוי נותן קונטרה לחמאת הברוקולי העדינה, ושניהם מתחברים לרוטב לא שגרתי על פסטה פשוטה וטובה למתכון המלא
ניוקי ברוטב עגבניות עם קרעי מוצרלה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
ניוקי ברוטב עגבניות עם קרעי מוצרלה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

ניוקי ברוטב עגבניות עם קרעי מוצרלה

2 דירוגים
כל אחד יכול להכין ניוקי מוצלח ברוטב עגבניות מושלם. הסודות שלהם מתגלים במתכון הבא ויוצרים שלם גדול מסך חלקיו למתכון המלא
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה פאקרי עם פסטו, ריקוטה ושקדים

3 דירוגים
מנת הפסטה פאקרי (צינורות צרים) אופיינית לג'נובה שבאיטליה וכאן היא מוגשת עם ריקוטה, שקדים ופסטו טרי וריחני למתכון המלא
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

טליאטלה פטריות יער, יין לבן ופרמזן

6 דירוגים
אזור צפון איטליה חי ונושם פטריות. כאן משולבות פטריות פורטבלו, שימג'י, ירדן ומלך היער עם יין, תבלינים וטליאטלה למתכון המלא
  • פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
    פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
  • פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
    פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
  • פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן
    פסטה פיצ'י ברוטב לחי עגל ויין אדום של שף איתי ונונו. צילום: רן בירן

פסטה ברוטב לחי עגל ויין אדום

2 דירוגים
שף איתן ונונו ממליץ לשדך לרוטב הזה, המתבשל 3 שעות לפחות, אטריות פיצ'י ארוכות ושמנמנות למתכון המלא