ליד הבשר

הסלטים שישדרגו את יום העצמאות

מחומוס ועד ירוקים - חגיגה צבעונית של סלטים שבאים טוב ליד המנגל
מרץ 2019

יום העצמאות אמנם ממותג כחג הבשר, אבל אין סטייק טוב בלי סלט כרוב או חומוס שווה המונח לידו בצלחת או בתוך הפיתה. אספנו עבורכם את מיטב המתכונים שהמנגל לא שלם בלעדיהם.

סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

1 דירוגים
אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים למתכון המלא
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
חצילים, פול וביצה רכה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

חצילים, פול וביצה רכה

3 דירוגים
חיברתי את הפול לחציל, הוספתי ביצה רכה כדי שהחלמון יעשיר את המנה. את החריפות והרעננות מספק רוטב כוסברה ירקרק למתכון המלא
סטייק פורטובלו על הגריל. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע
סטייק פורטובלו על הגריל. צילום: אסף אמברם | סגנון: אוריה גבע

סטייק פורטובלו על הגריל

1 דירוגים
פטריות הפורטובלו הגדולות והבשרניות ממש נולדו לצלייה על גריל, במיוחד אחרי שמשרים אותן במרינדה טעימה של רוטב סילאן גריל עם חיזוק של פפריקה מעושנת למתכון המלא
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו

סלט אביבי שאפשר להכין מראש. כדי לשמור על רעננות משאירים את התיבול והערבוב הסופי לרגע האחרון למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, בורגול, סלק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט עדשים שחורות, בורגול, סלק ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלט עדשים שחורות, בורגול, סלק ועשבי תיבול

סלט שהוא כיף גדול: יש בו צנוברים, שבבי שקדים קלויים, בורגול דק, המון פטרוזיליה ועדשים שחורות למתכון המלא
פלפלים מתוקים חרוכים על סלט טאבולה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פלפלים מתוקים חרוכים על סלט טאבולה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלים מתוקים חרוכים על סלט טאבולה

כיוון שהחיטה כל כך חשובה ביהדות והיא מחומרי הגלם הכי מקומיים שיש שילבתי אותה בסלט עשיר וצבעוני של בורגול למתכון המלא
סלט עדשים כתומות, תמרים ופיסטוק עם טחינה ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
סלט עדשים כתומות, תמרים ופיסטוק עם טחינה ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

סלט עדשים כתומות, תמרים ופיסטוק עם טחינה ירוקה

1 דירוגים
זו לא טעות: מבשלים עדשים אדומות 5 דקות בלבד, והן מוכנות לאכילה. אל תחששו להוסיף מלח - הוא לא יזיק לריכוך למתכון המלא
סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

סלט קינואה שחורה, אפונים ונבטים

מתכון מנצח לארוחת ערב קיצית, טובה לבריאות ויפה למראה. עם כוס יין, מעט גבינה טובה וקצת לחם אין ארוחה טעימה מזה למתכון המלא