מתכונים של עז תלם

מבטטה מושלמת בתנור ועד כרובית בסגנון סיני – עשרות מתכונים של הבלוגר האהוב ומחבר "ספר הכרובית"

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו

איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא
סלט שורשים בוויניגרט מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סלט שורשים בוויניגרט מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סלט שורשים בוויניגרט מיסו

אין רוטב שהמיסו לא יכול לשדרג. אפילו ויניגרט צרפתי, שלכאורה רחוק שנות אור מהמטבח היפני, הוא מצליח להפוך בנגיעה קטנה למעניין ומשמח יותר למתכון המלא
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול

16 דירוגים
אחת ממנות הנודלס האהובות עליי היא המלזית של הג'ירף. באחד מניסויי הבישול שלי ניסיתי לשחזר אותה במטבח הביתי למתכון המלא
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום

2 דירוגים
רוטב רומסקו הוא אחד הרטבים המגניבים ביותר שיצאו מספרד. לקחתי את מרכיבי הרוטב והכנתי מהם סלט פלפלים כיפי וקליל למתכון המלא
חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת

2 דירוגים
חלפיניו פופרס היא מנת דיינרים פופולרית בארה"ב – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך, שמייצרים חגיגה משמחת בפה למתכון המלא