סערה בכוס

קינוחי כוסות אישיים

מעוגות גבינה קטנות ועד קינוחי מוס עשירים
מאי 2019

לא תמיד חייבים ללכת על עוגה למרכז השולחן, אלא לבחור באופציה החיננית והאסתטית במיוחד של קינוחי כוסות אישיים. אפשר לבנות בתוכן שכבות בשלל מרקמים וטעמים, לשלב שוקולד ופירות, להכין מוס או להגיש עוגות גבינה או טירמיסו אישיות.

פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם למתכון המלא
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה
מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220; תמרה

מקפא יוגורט ותאנים צלויות עם קרמבל גבינה כחולה

אני אוהב קינוחים שלא מסיימים את הארוחה באקורד בומבסטי אלא שיש בהם נחיתה רכה, משהו קליל יותר למתכון המלא
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
פנקוטה זעתר של שף מושיקו גמליאלי ושף–קונדיטורית דניאל הראל. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

פנקוטה זעתר

הדבש והזעתר מוסיפים לפנקוטה גוון מקומי ומוכר, שמפתיע את הפה ומעדן את הקינוח המוכר למתכון המלא
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט

קינוח שוקולד מתפצפץ שאינו מצריך אפייה. אפשר להגיש למרכז השולחן כמלבנים שטובלים במוס יוגורט או לחילופין להרכיב ממנו קינוח כוסות בהגשה אישית למתכון המלא
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים

רציתי קינוח גבינתי קליל גם בהכנה וגם בטעם, אחרי כמה ניסיונות הגעתי לקרם הזה למתכון המלא
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה

קרם גבינת שמנת, בישקוטים, פירות טריים ודובדבני אמרנה עזי טעם וצבע למתכון המלא
טרייפל לוז וקינמון של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן
טרייפל לוז וקינמון של מיכל בוטון. צילום: רונן מנגן. סגנון: אינה גוטמן

טרייפל לוז וקינמון

2 דירוגים
אפשר להגיש בקערה גדולה או בכלים אישיים או להניח כל רכיב בנפרד בצלחת גדולה ולתת לכל סועד להרכיב לעצמו את הביס המושלם למתכון המלא
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

קרעי דונאטס עם ג'לי אקזוטי וגנאש שוקולד לבן מוקצף

1 דירוגים
קצה נפשכם בסופגניות הקלאסיות? לשף אורגד רואש מדן גורמה יש מתכון מושלם עבורכם לחנוכה הקרוב למתכון המלא

קינוח קרמל ומסקרפונה בייליס

בקינוח הזה הבייליס נוכח גם בקרמל וגם בגנאש המסקרפונה האוורירי. שטרויזל אגוזי לוז מוסיף פריכות וטעמים מורכבים למתכון המלא
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

טירמיסו קוקוס בכוסות

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים למתכון המלא
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה

קינוחי כוסות אישיים הם דרך אלגנטית ומרשימה להפתיע בסיום הארוחה, כך הם גם קינוחי הטירמיסו של שפית מיכל מילרד למתכון המלא
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים

שווה להשקיע בקינוח אישי של עוגת גבינה, שבו כל שכבה וכל ביס מוסיפים עניין וטעמים חדשים בפה למתכון המלא
כוסות אישיות של תפוחים בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כוסות אישיות של תפוחים בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כוסות אישיות של תפוח בקרמל, מוס דבש ורוטב רימונים

3 דירוגים
ארבע שכבות של פינוק אישי ועשיר במראה צבעוני. קינוח חגיגי ללא אפייה - מתאים במיוחד לראש השנה למתכון המלא
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם מלבי וקונפיטורת ורדים ופטל

מלבי מפנק שמגישים עם קונפיטורה (במקום הרוטב הוורוד הזוהר) ותוספות כמו פיסטוקים קלויים ואטריות קדאיף פריכות למתכון המלא
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סגנון:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

קינוח גבינה פירורים בשחור-לבן

ההשראה היא עוגת גבינה פירורים נוסטלגית, אבל כאן הפכנו אותה לקינוח אישי שמכינים בקלי קלות למתכון המלא
מוס פיסטוק ושוקולד לבן עם דובדבני אמרנה ושברי מרנג. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורי שביט
מוס פיסטוק ושוקולד לבן עם דובדבני אמרנה ושברי מרנג. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורי שביט

מוס פיסטוק ושוקולד לבן עם דובדבני אמרנה ושברי מרנג

1 דירוגים
שילוב הצבעים מרהיב, ולכן הכי מדליק להגיש אותו בצנצנות או אפילו בכוסות זכוכית קטנות על רגל למתכון המלא
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז

4 דירוגים
טרייפל הוא פתרון נהדר לקינוחים מהירים, מרשימים ועתירי טעמים שונים בכל ביס וביס. אל תשכחו להשקיע בצנצנת להגשה למתכון המלא