ליל הסדר

סלטים חגיגיים לפסח

עם ירקות, עשבי תיבול והרבה ירוקים של אביב - כל הסלטים לחג
פברואר 2019

חג האביב מתרחש בסנכרון מושלם עם עונתם של ירקות רבים כמו אפונה ירוקה, ארטישוק, כרשה, שום ירוק ועוד. מומלץ לשלב את כל השפע הזה בתוך הסלטים שמגישים בארוחת ליל הסדר לצד המנות המסורתיות.

לכל המתכונים לפסח

סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

סלט ארטישוק ירושלמי של רושפלד

גרסה מקומית לסלט הגזר המרוקאי החריף, כאשר כאן הגזר מוחלף בארטישוק ירושלמי שמתבשל עם אריסה מתוקה למתכון המלא
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד

שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

1 דירוגים
האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט חסה ולפת צלויה של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט חסה ולפת צלויה

1 דירוגים
אנחנו רגילים לשלב לפת בתבשילים חורפיים כבדים, אבל כאן היא בגרסה קלילה וצבעונית עם רוטב מקורי שמקפיץ אותה למתכון המלא
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כבד קצוץ של מסעדת החלוצים 3

הטוויסט היחידי שהוספנו למתכון המסורתי הוא טיגון קצר מעט מהרגיל של הכבדים, ששומר על החלק הפנימי שלהם רך ועסיסי למתכון המלא
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

סלט ירוקים חם עם שקדי עגל וויניגרט סומאק

2 דירוגים
שילוב עם המון ירוקים חלוטים מוסיף טעמים חיים ורעננים לשקדי העגל ויוצר מנה הרמונית למתכון המלא
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית

2 דירוגים
רוטב דגים (נאם פלא) איכותי אמור להכיל רק אנשובי, מלח ומים, אך ליתר ביטחון בדקו את רשימת המרכיבים למתכון המלא
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
סלט ירוק עם הדרים מיובשים בווינגרט חרדל ודבש של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

סלט ירוק עם הדרים מיובשים

3 דירוגים
הסלט הזה מבוסס על המון עלים ירוקים, לבנים וסגולים - עלי הסלט חייבים להיות טריים ופריכים - בחרו אותם בקפידה למתכון המלא
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
סלקים על יוגורט עשבים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

סלקים על יוגורט עשבים

4 דירוגים
מנה ראשונה צבעונית ומרשימה לאירוח. הסלקים המתובלים מוגשים עם אגוזי מלך, גבינת טולום וסילאן למתכון המלא
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

סלט עשבי תיבול עם פקאן וקשיו

סלט אביבי שאפשר להכין מראש. כדי לשמור על רעננות משאירים את התיבול והערבוב הסופי לרגע האחרון למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה עם כרישה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה עם כרישה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה עם כרשה חלוטה וויניגרט חרדל דיז’ון

1 דירוגים
סלט תפוחי האדמה המסורתי משודרג של השף יהונתן בורוביץ', שהסוד בו טמון בערבוב למתכון המלא