אופים לפסח

עוגות וקינוחים שווים לארוחת ליל הסדר

מעוגות שוקולד מרשימות ועד עוגות שקדים עסיסיות - הלילה הזה כולו קינוחים מנצחים
אוקטובר 2020

שוברים את הראש לקינוח לחג? מחפשים מתכונים לעוגות שוקולד, או עוגת שקדים עסיסית? כל מתכוני המתוקים שישמשו אתכם בארוחת ליל הסדר ובמהלך כל שבוע חג הפסח במקום אחד.

לכל המתכונים לפסח

עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקוזים

האגוזים הטחונים מחליפים את הקמח בייצוב העוגה. שומרים חלק מתערובת השוקולד לציפוי העוגה כולה (בדיוק כפי שהיו עושות האמהות שלנו בסבנטיז) למתכון המלא
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עוגת אגוזים ושוקולד מהונגריה

11 דירוגים
למרות המוניטין הדחוס ודל הטעם שקיבלו קינוחי הפסח העוגה הזאת אוורירית ועשירה בטעמי אגוזים, קפה, ברנדי ושוקולד למתכון המלא
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים

2 דירוגים
קלתית השקדים הזאת יכולה להיות בסיס לכל מלית שאתם רוצים: קרם פטיסייר ופירות, מוס שוקולד או כל מלית עסיסית אחרת למתכון המלא
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז ריבת חלב וגבינה

3 דירוגים
בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע למתכון המלא
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

עוגת שוקולד עם דובדבנים משומרים

3 דירוגים
לא תחליף, לא בערך ולא על יד. העוגה הזו היא הדבר האמיתי! השקיעו בדובדבנים משומרים איכותיים למתכון המלא
מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

מרקיז שוקולד עם שטרויזל אגוזי לוז ובננה ברולה

2 דירוגים
הקינוח הצרפתי הקלאסי בגרסה משודרגת עם אגוזי לוז ובננות צלויות. אם משמיטים את השטרויזל אפשר גם להגיש בפסח! למתכון המלא
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלי קרמיקה: סטודיו NOW POTTERY

בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים

בראוניז פאדג'יים ומעולים ללא קמח. אפשר לשדך כל תוספת במקום חמאת בוטנים; קוקוס, שוקולד צ'יפס או ריבת חלב למתכון המלא
רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

רולדת שוקולד עם גנאש שוקולד פרלינה

2 דירוגים
רולדה כשרה לפסח על בסיס ביצים, קורנפלור ואבקת קקאו, שאפשר למלא בכל מה שרוצים למתכון המלא
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
עוגת לימון, ריקוטה ושקדים של שף-קונדיטורית סאני דרעי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

עוגת לימון, ריקוטה ושקדים

עוגה בחושה קלאסית, רכה ועדינה, שמתאימה לתה והקפה שאחרי ארוחת החג או לבקרים של חול המועד למתכון המלא
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס לפסח

ביצים, שקדים, שוקולד וקוקוס — הארטילריה הכבדה של עוגות הפסח נכנסת כאן לפעולה למתכון המלא
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

עוגת גבינת שמנת עם בסיס בראוניז

2 דירוגים
גם בפסח אין שום סיבה לוותר על ההנאות הקטנות של החיים, כמו למשל עוגת גבינה עם בסיס מפנק של בראוניז למתכון המלא
פבלובה רימונים, פטל וורדים של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו
פבלובה רימונים, פטל וורדים של אלדד שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: דלית רוסו

פבלובה רימונים, פטל וורדים

פבלובה היא קלאסיקה מנצחת. היא בנויה משכבות שביניהן קרם פטיסייר, ובשילוב עם הרימונים היא הופכת למרשימה באמת למתכון המלא
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי

2 דירוגים
שעועית האזוקי מעניקה מרקם קרמי וסמיך לעוגה בלי להשאיר שום טעם של שעועית ומייצרת עוגת שוקולד נימוחה וטעימה למתכון המלא
עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

עוגת שוקולד ללא קמח עם דובדבני אמרנה ופיסטוקים מקורמלים

3 דירוגים
מה שמיוחד בדובדבני אמרנה הוא הטעם השקדי-מרציפני. כשהוא מתחבר לשוקולד נוצר טעם מורכב ומעניין למתכון המלא
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

עוגת נמסיס שוקולד-קפה עם נגיעה מלוחה

2 דירוגים
מליחות עדינה עושה פלאים לקינוחים, בעיקר אלה המבוססים על שוקולד. הנה גרסה מרגשת לעוגת השוקולד האגדית "נמסיס" למתכון המלא
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן
עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה. צילום: דניאל לילה | סגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן

עוגת שוקולד עם מרציפן ודובדבני אמרנה

הטורטה קפרזה היא עוגת שוקולד איטלקית ללא קמח שהופכת כאן לעוגת שכבות מצופה בגנאש, שמחביאה לב מרציפן ודובדבנים למתכון המלא
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל אישי של תותים, מרנג וקרם גבינה-תפוז

4 דירוגים
טרייפל הוא פתרון נהדר לקינוחים מהירים, מרשימים ועתירי טעמים שונים בכל ביס וביס. אל תשכחו להשקיע בצנצנת להגשה למתכון המלא