לעוף על הלאנץ'

מתכוני עוף לא שגרתיים

משודך לפסטה ויין, צלוי בשלמותו בתנור, בקארי זריז עם חלב קוקוס או לצד בצל וכרוב שחומים - מתכוני העוף שיגוונו לכם
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
עוף במרינדה אסייתית עם זעתר מקומי של שף וואפיק עיסאווי. צילום: דניאל לילה
ינואר 2019

עוף הוא אחד מחומרי הגלם הוורסטיליים ביותר בנמצא. אפשר להכין ממנו קדרה בתנור עם תפוחי אדמה, לאפות בשלמותו עם תבלינים, להגיש לצד כרוב ובצל מתקתקים ושחומים שנצלו בצלייה ממושכת, לשדך לפסטה או לשלב בתבשיל קארי וחלב קוקוס מהיר עם ירקות. תמצאו כאן מתכוני עוף שיזריקו עניין לשגרה ויתנו רעיונות חדשים לארוחות שלכם ושל הילדים.

2
פרגיות עם דלכת וערמונים  מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר
פרגיות עם דלכת וערמונים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר

פרגיות עם דלעת וערמונים של לייזה פאנלים

מתכון מנצח בקלי קלות: סיר של פרגיות שנכנס לתנור עם ערמונים ודלעת ויוצא מושלם למתכון המלא
3
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף

עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול

עוף ממולא במפתול - תבשיל מהמטבח הערבי שמכינים מחיטה או בורגול - שיגנוב את ההצגה בשולחן החג למתכון המלא
7
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
9
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

סופריטו דה גאינה - סופריטו עוף זריז

סופריטו עוף היא מנה שמאוד נוכחת במטבח הישראלי העכשווי. טיגון מקדים של עוף ותפוחי אדמה מעצים את טעמי הסופריטו, וכל המנה הופכת לחומה, רכה והכי מנחמת שיש. למתכון המלא
14
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי

צלי עוף בפלפלים בסגנון רומאי – Pollo con Peperoni alla Romana

מבשלים את העוף בישול איטי וממושך על להבה קטנה והתוצאה היא בשר עוף רך ברוטב מרוכז ועז טעמים שדורש סְקָארְפֶּטָה - ניגוב שאריות הרוטב בלחם למתכון המלא
21
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

עוף וקונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס

עוף עסיסי במיוחד שצולים עם חצילים קטנטנים ותמרים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שמגישים עם קוסקוס למתכון המלא
22
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוף בתמרינדי עם אורז ושזיפים

תבשיל שבו העוף מתקרמל באטיות והאורז סופג את נוזלי הבישול המתובלים למתכון המלא
30
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
35
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי

הסאטה הוא רוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (או קרם) מהמטבח האינדונזי ושידוך מעולה לכל דבר, ובעיקר כרוטב לשיפודי עוף צלוי למתכון המלא
40
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים

היתרון של בישול בוואקום הוא בישול בטמפרטורה מדויקת, מה שמבטיח תוצאה עסיסית גם כשמדובר בחזה עוף שמתייבש בקלות למתכון המלא
41
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים

3 דירוגים
ההשריה ברוטב מרככת מאוד את חזה העוף, עוזרת לתיבול לחדור לתוכו וגם יוצרת את הזיגוג המושלם למתכון המלא
45
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד למתכון המלא
48
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע

תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים

6 דירוגים
הבשלנים הספרדים ירושלמים יודעים להחמיא לעוף, בעזרת לימון ותבלינים שמעניקים מרקם נימוח, טעם חמצמץ וצבע יפה למתכון המלא
49
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים

4 דירוגים
גם כשמדובר בצלייה על הגריל או על הפלאנצ'ה, הסינים מקפידים להרטיב מעט את הנתחים במרינדה במהלך הצלייה כדי שלא יתייבשו למתכון המלא
55
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

6 דירוגים
כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת למתכון המלא
60
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

26 דירוגים
משיחת הרוטב מתחת לעור העוף, ולא רק עליו, מתבלת ומוסיפה עסיסיות גם לבשר עצמו, שנוטה להישאר הרבה פעמים חסר טעם למתכון המלא
61
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף צלוי בכרוב ובצל

12 דירוגים
כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות למתכון המלא
66
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה עם עוף ויין

5 דירוגים
עלי פסטה ללזניה יכולים לשמש גם למנת פסטה משודרגת, שבשילוב עוף, ירקות טריים ויין הופכת לארוחה טעימה ומשביעה למתכון המלא