סיר עוף מוש עם בורגול ולימון כבוש מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר סיר עוף מוש עם בורגול ולימון כבוש מאת לייזה פאנלים (חגית ביליה) כשעתיים קל תבשילים מתכונים לחורף מתכון של לייזה פאנלים לארוחה בסיר אחד שתהפוך אצלכם לבת בית למתכון המלא
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית תבשיל בורגול עם עלי גפן מאת מיכל חביביאן כשעה ורבע + שעתיים השריה קל כשר טבעוני תבשיל טעים וקל להכנה, שחוסך את מילוי וגלגול עלי הגפן למתכון המלא
מרק עדשים ובורגול של אביבה חורי מפסוטה. צילום - אביבה חורי מרק עדשים ובורגול 55 דקות + 30 דקות השרייה קל כשר טבעוני במרק הזה אין כמעט תיבול או מרכיבים - הוא רק תפאורה להצגה האמיתית: כדורי בורגול רכים ומתובלים שמתבשלים יחד עם העדשים למתכון המלא
קובנייה. צילום: שני בריל קובנייה מאת אחמד (חמודי) עוקלה כשעתיים קל כשר צמחוני גרסה צמחונית וקלילה למתכון הפופולרי המאפיין את המטבח הגלילי למתכון המלא
סלט טאבולה של שף חמודי אבולעפיה | צילום: שני בריל סלט טאבולה עם דובדבנים מיובשים ברוטב יוגורט מאת שף חמודי אבולעפיה 20 דקות קל כשר צמחוני סלט בריא וקליל עם דובדבנים מיובשים במקום גרגירי רימון קלאסיים למתכון המלא
מרק ירקות פטנט עם נענע ובורגול של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: shutterstock מרק ירקות פטנט עם נענע ובורגול מאת אורלי פלאי ברונשטיין 20 דקות כשר קל צמחוני מרק סמיך ומשביע שמכינים תוך פחות מחצי שעה, הודות לשימוש בטריק קטן למתכון המלא
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר סלט בורגול וקריספי טופו מאת רינת צדוק 20 דקות קל כשר סלט בורגול פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ' למתכון המלא
תבשיל בורגול, מאש וחומוס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה) תבשיל בורגול, מש וחומוס מאת מיכל מוזס 45 דקות קל כשר צמחוני מג'דרה דור שלישי: בורגול על תקן האורז, מש בתפקיד העדשים ושאלוטס מקורמלים במקום הבצל למתכון המלא
צ'יקופתא של שף הלל תווקולי | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר צ'יקופתא מאת שף הלל תווקולי 10 דקות + השריה קל כשר דגים מאכל רחוב טורקי שפוגשים בעיקר באיסטנבול המזכיר את הקובנייה שכולנו מכירים למתכון המלא
ארטישוק ממולא בטלה ובורגול של שפית אביבית פריאל | צילום: שני בריל ארטישוק ממולא בטלה ובורגול מאת שפית אביבית פריאל ½2 שעות + השרייה למתקדמים כשר ממולאים טעמתי לראשונה ירקות ממולאים בטלה ובורגול באיסטנבול והתאהבתי למתכון המלא
עוגת סולת ותמרים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: אילן נחום) עוגת סולת ותמרים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה וחצי קל כשר אפייה בהשראת הבסבוסה, הטישפישטיל ושאר עוגות הסולת האתניות למתכון המלא
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע מג'דרה בורגול ועדשים מאת רות אוליבר 1 שעה קל כשר טבעוני הבורגול העבה מעניק למג’דרה (המוכרת בגרסת האורז) מרקם נגיס. מצוין כתוספת לכל עיקרית וגם כארוחה קלה עם יוגורט למתכון המלא
מקלובה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע מקלובה בורגול, פרגיות, מנגולד ופטריות מאת רות אוליבר שעה ורבע למתקדמים כשר פטריות גרגרי הבורגול תופחים כמו אורז וסופחים אליהם את כל הטעמים למתכון המלא
סלט טאבולה ורימונים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם. סלט טאבולה ורימונים מאת רותם ליברזון 25 דקות קל כשר טבעוני סלט טאבולה טוב ופשוט, עם המון ירוקים וחמיצות שמגיעה ממיץ לימון, רימון ועגבניות למתכון המלא
קובנייה דג ים ברוטב חמאה וצלפים של רינת צדוק. צילום: שני בריל קובנייה דג ברוטב חמאה וצלפים מאת רינת צדוק 50 דקות קל כשר דגים תערובת קובנייה קרה ורעננה נחה על רוטב חמצמץ ועשיר שמורכב מחמאה מזוקקת, צלפים ושעועית ירוקה קצוצים למתכון המלא
קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע קבב קרפיון על סלט בורגול ברוטב יוגורט וחזרת לבנה מאת אייל מרון כשעה וחצי קל כשר דגים 1 דירוגים יש משהו בטעמים המעושנים של הגריל שמאוד מחמיא לטעמו של הקרפיון למתכון המלא
סלט תרד תורכי ובורגול של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה סלט תרד תורכי ובורגול מאת אמיר קרונברג 35 דקות קל מאוד כשר צמחוני 2 דירוגים סלט שלא שוכחים — ישראלי מאוד ומפתיע בטעמיו העזים ובשילוב שבין המרכיבים לרוטב למתכון המלא
מעויני בורגול ומנגולד של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר מעויני בורגול ומנגולד מאת אלה שיין ואורנה אגמון שעה וחצי + השרייה קל כשר צמחוני 2 דירוגים שכבות של בורגול וביניהן מלית של מנגולד, תרד וגבינות למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה מאת רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי שעה וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
חסה ממולאת של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה חסה ממולאת מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה למתקדמים כשר ממולאים 4 דירוגים הממולאים האלו הם בהשראת מתכון מצרי מסורתי, רק עם מילוי של עוף במקור בקר למתכון המלא
קובה פירות ים של שף אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה קובה פירות ים מאת אמיר קרונברג שעתיים למתקדמים לא כשר פירות ים 3 דירוגים מלית פירות הים הטרייה נעטפת בבצק הקובה אוורירי. המרכיב שתורם לעסיסיות המלית הוא גבינת עיזים, שגם מוסיפה טעם למתכון המלא
מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני -צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני מאת לימור לניאדו תירוש 1 שעה קל כשר טבעוני 2 דירוגים מנה ריחנית הספוגה בטעמים מגוונים, חמוצים-מתוקים ומעט פיקנטיים למתכון המלא
פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע פילאף בורגול עם עגבניות ואפונה ירוקה מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה קל כשר צמחוני 2 דירוגים טעם העגבניות נספג בבורגול והן מעניקות לו מלבד רעננות, גם צבע יפה. היוגורט, קליפת הלימון והנענע מוסיפים חמצמצות למתכון המלא
קלמארי ממולאים בבורגול ברוטב דיו וחלמונים של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר קלמרי ממולאים בבורגול ברוטב דיו וחלמונים מאת נוף עתאמנה אסמעיל ושף יונתן רושפלד 15 דקות למתקדמים לא כשר פירות ים 3 דירוגים קצת ספרד, קצת מרוקו, קצת איטליה, קצת מטבח חדש ובעיקר הדרך המושלמת לאכול קלמרי למתכון המלא
פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לבּנה. צילום: דניאל לילה פילה מושט עם פריקה, סלט שומר בר וקרם לאבּנה מאת זוזו חנא כ-40 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים קרם לאבּנה מחמיא לטעמו של הדג וגם לטעמה המעושן של הפריקה למתכון המלא
קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה אבקת קסמים מאת ד״ר נוף עתאמנה אסמעיל מטבח לבנטיני אוכל מקומי יוגורט מסורות בישול קדומות נדחקות לשוליים אבל הקישק - יוגורט ובורגול מותסס ומיובש - אינו מאבד מאחיזתו במטבח הלבנטיני לכתבה המלאה
בורגול גס עם קישק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה בורגול גס עם קישק מאת נוף עתאמנה אסמעיל 25 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים הבורגול סופג את הטעם המופלא של הקישק, וכך מתקבלת תוספת נהדרת לצד תבשילים או מנה שעומדת בפני עצמה למתכון המלא
קישק ביתי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה קישק ביתי מאת נוף עתאמנה אסמעיל יומיים למתקדמים כשר צמחוני 2 דירוגים באופן מסורתי הכנת קישק אורכת ימים ארוכים. בעזרת טריק קטן אפשר לקצר את זמן ההכנה ליומיים בלבד למתכון המלא
תבשיל צוואר טלה עם בורגול, כבדים ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה פויקה תבשיל צוואר טלה עם בורגול, כבדים ועשבי תיבול מסעדת "פוקצ'ה", גן הצפון 5 שעות קל כשר בשר 2 דירוגים המנה הזאת נולדה בהשראת המטבח הערבי המקומי והמטבחים השכנים של סוריה ותורכיה למתכון המלא
פויקה קובה חמוסטה. צילום: דניאל לילה פויקה קובה חמוסטה בר-מסעדה "השכנה", ירושלים 3:15 שעות קל כשר בשר 3 דירוגים היין מוסיף למרק חמוסטה רובד נוסף של חמיצות מעניינת למתכון המלא
אורז בורגול עם הל, רוזמרין וציפורן אורז בורגול עם הל, רוזמרין וציפורן מאת אורנה אגמון ואלה שיין 20 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים שווה להכין אורז במיוחד למנה זו, אך אפשר להיזכר במתכון הזה כשיש במקרר אורז מבושל למתכון המלא
עוף עם סלט רימונים ואורז בורגול של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור עוף עם סלט רימונים מאת אורנה אגמון ואלה שיין 20 דקות קל כשר אורז המנה הזו מציעה דרך חגיגית לגוון את אופן ההכנה הפופולרי של נתחי פרגית על הגריל למתכון המלא
קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא קובה סינייה מפטריות ועדשים מאת עז תלם 1 שעה קל כשר אפייה 3 דירוגים הפטריות מחליפות את הבשר, חוברות לעדשים, תבלינים ובצל מטוגן, ואפילו קרניבורים יסכימו שלמנה יש טעם בשרי מובהק למתכון המלא
קובה נייה עם בוטנים וקרם פרש של שף יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה קובה נייה עם בוטנים וקרם פרש מאת שף יוסי שטרית 25 דקות קל לא כשר בשר 1 דירוגים שטרית מכין כדורי בשר נא מתובלים בגודל ביס ועוטף אותם בפרוסות דקיקות של בשר, כך שנוצר משחק מעניין של מרקמים בפה למתכון המלא
בורגול עם בצלים מקורמלים של שף יוסי שטרית. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר בורגול עם בצלים מקורמלים מאת שף יוסי שטרית 50 דקות קל כשר תוספות 4 דירוגים תבשיל בורגול עבה עם בהראט והמון בצל מקורמל - מנה מתקתקה וארומטית, שממש נולדה למטבח הביתי למתכון המלא
קישואי קיץ עם בורגול של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל קישואי קיץ עם בורגול מאת כרמית אלקיים כ-30 דקות קל כשר ממולאים 1 דירוגים חפשו בשווקים את הקישואים הקטנטנים הטריים, המוצקים והמבריקים - הם מתאימים במיוחד למתכון הזה למתכון המלא
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים מאת עז תלם 15 דקות קל כשר סלטים 1 דירוגים משמשים קצוצים ופיסטוקים מעשירים את הטעם והמרקם, ומתקבלת מנה כיפית שאפשר לאכול חמה או קרה למתכון המלא
טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים של יחיאל זינו ואורי נבון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו טאבולה מוסר ים ושקדים ירוקים מאת יחיאל זינו ושף אורי נבון 30 דקות קל כשר סלטים 2 דירוגים כשחם ואין לי כוח לארוחות מורכבות ולבישולים, מכינים סלט טאבולה ומוסיפים לו נתחים של דג טרי למתכון המלא
קובנייה טרטר בקר ערבי של שף תומר אגאי. צילום: יפית שמחה קובנייה טרטר בקר ערבי מאת שף תומר אגאי שעה + 25 דק' השרייה קל כשר בשר קובה מבשר נא שמקורה במטבח הסורי-לבנוני. כאן היא מקבלת קיק עדין מחומץ בלסמי וחיזוק עסיסי מעגבניה וקישוא קצוצים למתכון המלא
טבולה מעושנת של שף קובי בכר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג : דלית רוסו טבולה מעושנת מאת שף קובי בכר שעתיים קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים הטעם המעושן מגיע מהחצילים השרופים, המעניקים לסלט הקלאסי טוויסט ייחודי למתכון המלא
מג'דרה סגולה. צילום: shutterstock מג'דרה סגולה מאת מיכל בהט ושרי יגרמן שעה קל כשר אוכל בריא 3 דירוגים השילוב של סלק, בורגול ולימון הופך אותה כמעט לגרסה הקיצית והקלילה של קובה סלק למתכון המלא
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 20 דקות קל כשר צמחוני 4 דירוגים אף שפרחי הקישואים מזוהים עם המטבח האיטלקי, גם במטבח הערבי אפשר למצוא גרסה שלהם ממולאים באורז ומבושלים ברוטב למתכון המלא
קובנייה עם אריסה ופיסטוק בסירות חסה של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג קובנייה עם אריסה ופיסטוק בסירות חסה מאת שפית אביבית פריאל שעה וחצי קל כשר בשר 2 דירוגים במקור קובנייה עשויה מבשר עז (שלא קל להשיג וטעמו לא מדבר לכולם). כאן השתמשתי בבקר רזה ושומן הטלה מוסיף עסיסיות למתכון המלא
סינייה בורגול של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר סינייה בורגול מאת רות אוליבר 1 שעה קל כשר בשר 4 דירוגים במהלך האפייה הטחינה מקבלת מעטה שזוף וטעים להפליא. השילוב בינה לבין מלית הבשר העסיסית והבסיס הפריך פשוט נהדר למתכון המלא
קורז'ט - קישואים ממולאים על קרם סלק של ננה שרייר. צילום: בן יוסטר קורז'ט – קישואים ממולאים על קרם סלק מאת ננה שרייר 1:5 שעות קל כשר טבעוני 1 דירוגים קישואים ממולאים בכל טוב על מצע סגול עמוק מבית היוצר של ננה שרייר למתכון המלא
פילאף בורגול וירקות של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן פילאף בורגול וירקות מאת מרכז החוויה הטבעונית 1:15 שעות קל כשר פרווה 3 דירוגים פילאף, אושפלו, פלוב או פוף: לא משנה איך תקראו לתבשיל המצוין הזה, הוא תמיד יוצא מושלם למתכון המלא
תבשיל בורגול, עגבניות ונענע עם גבינה צפתית מעודנת (מוגשת עם יוגורט עזים. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמי סגל תבשיל בורגול, עגבניות ונענע עם צפתית ויוגורט עיזים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה קל כשר צמחוני אחד מכוכבי המטבח הדרוזי - תבשיל טעים, מזין ומחובר לאדמה למתכון המלא
עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו עלי קייל מאודים ממולאים בפלמידה לבנה וסטיקי בורגול מאת שף ענר בן רפאל שעה ורבע למתקדמים כשר דגים 2 דירוגים מחווה לדגים מאודים עם סטיקי רייס מהמטבח האסייתי למתכון המלא
קובה נייה עגל, בורגול ורכז רימונים חמצמץ של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו קובנייה עגל, בורגול ורכז רימונים חמצמץ מאת שף אבי שטייניץ 20 דקות קל כשר בשר 1 דירוגים גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
עוגת קובה טבעונית. צילום: יעל אילן עוגת קובה טבעונית מאת איה קרמרמן 1 שעה קל כשר טבעוני 7 דירוגים במקום לעמוד ולהכין קובה אחת אחת, פשוט לוקחים את בצק הקובה והופכים אותו לעוגה. מתוך ספרה של איה קרמרמן "מתרגשת" למתכון המלא
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס מאת נוף עתאמנה אסמעיל ½1 שעות קל כשר טבעוני 3 דירוגים בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות למתכון המלא
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר פרגית ברימונים עם אורז מלא ובורגול מאת אלה שיין ואורנה אגמון 2 שעות + השריה קל כשר אורנה ואלה 2 דירוגים האורז והבורגול מבושמים בשפע תבלינים, הפרגיות סופחות אליהן מתיקות וחמיצות, וסלט הרימונים מוסיף רעננות פריכה למתכון המלא
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב תבשיל בורגול, חומוס וכרובית – מנזלת זהרה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה קל כשר צמחוני 3 דירוגים תבשיל בורגול עשיר שנצבע באדום עז בזכות רסק העגבניות הביתי. אפשר לשלוט ברמת הסמיכות על ידי אורך הבישול למתכון המלא
מפתול קלאסי של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב מפתול קלאסי מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים למתקדמים כשר טבעוני 4 דירוגים נוף עתאמנה אסמעיל מלמדת כיצד להכין מפתול ערבי קלאסי מבורגול וקמח מלא. ויש גם הצעה לקיצור דרך למתכון המלא
סלט עשבים של שף רפאל אגם. צילום: אפיק גבאי סלט עשבים מאת רפאל אגם 15 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים שף רפאל אגם מגיש מתכון פשוט לסלט עשבים טבעוני שישדרג כל ארוחה למתכון המלא
מרק בורגול וירוקים של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל מרק בורגול וירוקים מאת שף עידו פיינר שעה קל כשר בשר 6 דירוגים מרק חורפי ומשביע מחומרי גלם מקומיים, בהשראת הריבולטה האיטלקית וכור ההיתוך הישראלי למתכון המלא
זוקיני ממולאים בבורגול ופטריות יער ברוטב עגבניות של ענת לבל. צילום: שרית גופן זוקיני ממולאים בבורגול ופטריות יער ברוטב עגבניות מאת ענת לבל שעה וחצי כשר קל אוכל בריא 3 דירוגים קישוא קטן של הפתעות - זוקיני במילוי בורגול ופטריות יהווה תוספת נהדרת לארוחה או מנה עיקרית טבעונית מצוינת למתכון המלא
איץ' של נוף עתאמנה עסמאיל. צילום: בן יוסטר איץ': סלט בורגול לבנטיני מאת נוף עתאמנה אסמעיל 3 שעות כשר טבעוני מטבח לבנטיני 2 דירוגים בסלט האיץ' הבורגול הוא השחקן המרכזי וכמותו היא בערך פי שניים מהירק למתכון המלא
קציצות בורגול של שף מיכאל גרטופסקי. צילום: רן בירן קציצות בורגול לבנוניות של שף מיכאל גרטופסקי מאת שף מיכאל גרטופסקי 45 דקות קל כשר קציצות 2 דירוגים מנה של שוטפת כלים לבנונית במסעדת מיכאל שימשה השראה לקציצות הבורגול הצמחוניות והטעימות להפליא של השף למתכון המלא
קובה סומאקייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר קובה סומאקייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעה וחצי למתקדמים כשר מטבח לבנטיני 2 דירוגים זוהי אחת מגרסאות הקובה הפופולריות בחלבּ. השם קובה סומאקייה מגיע ממי השריית הסומאק שמהווים חלק מנוזלי הבישול למתכון המלא
מג'דרה בורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר טחנה מרכזית – מתכונים על בורגול מאת ד״ר נוף עתאמנה אסמעיל אוכל מקומי אוכל ערבי בטחנת הקמח אלביאדר שבדיר חנא מכינים פיתות מקמח מלא וטוחנים בורגול לדרגות גריסה שונות - הצצה לעולם הולך ונעלם לכתבה המלאה
ריזוטו עגבניות ובורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר ריזוטו עגבניות ובורגול מאת נוף עתאמנה אסמעיל 45 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים תוספת קלה במיוחד להכנה שמתלווה לבשרים, לעופות על האש או לסלט ירוק למתכון המלא
קובה סינייה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר קובה סינייה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 1.5 שעות כשר למתקדמים בשר 6 דירוגים זוהי ללא ספק הקובה הקלה ביותר להכנה, ואם תרצו - פאי הרועים של המזרח התיכון למתכון המלא
מג'דרה בורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר מג'דרה בורגול של סבתא עאיישה מאת נוף עתאמנה אסמעיל 50 דקות כשר קל טבעוני 15 דירוגים במשך דורי דורות היה נהוג להכין מג'דרה דווקא עם בורגול ולא עם אורז, שנחשבת אף לגרסה בריאה ומזינה יותר למתכון המלא
זאקריט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר זקאריט – כדורי בורגול בתוך מרק יוגורט מאת נוף עתאמנה אסמעיל 40 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים זוהי מנה שמבשלים אותה בעיקר בחורף, והיא נחשבת לאחד מעמודי התווך של המטבח הלבנטיני למתכון המלא
כרשה ממולאת בבורגול ובשר טלה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר כרשה במילוי בורגול ובשר טלה מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים למתקדמים כשר בשר 2 דירוגים משולשי כרשה ממולאים בבשר טלה ובורגול הפופולריים מאוד במצרים, סעודיה וטורקיה למתכון המלא
פלפלי שושקה שרופים ממולאים בבורגול ודג ים של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף פלפלי שושקה שרופים ממולאים בבורגול ודג ים מאת רינת צדוק 30 דקות כשר למתקדמים חלבי 2 דירוגים השושקה הוא פלפל אדום מוארך בעל טעם מתקתק. אפשר לצרוב אותו ולשלב במאפים ובתבשילים, ואפשר גם למלא למתכון המלא
מבורגול עד פריקה - סוגי החיטה השונים. צילום: בועז לביא, סטיילינג: ענת לבל מבורגול ועד פריקה: כל מה שצריך לדעת על החיטה מאת עז תלם אוכל בריא חיטה כוסמין מה ההבדל בין בורגול גס, בינוני ופריקה? עז תלם מנתח את זני החיטה ונותן טיפים להכנה מדויקת. כך קוצרים שבחים לכתבה המלאה
קובה דגים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר קובה דגים מאת נשאת עבאס 1 שעה למתקדמים כשר דגים 1 דירוגים בעכו, יפו וחיפה הבשלניות החליפו בדגים את הכבש, שממלא בדרך כלל קובה מטוגנת ובכל זאת בגלל הדגים הטעם שונה לגמרי למתכון המלא
טאג'ין טלה עם בורגול ופירות יבשים מאת שף חגי לרנר 4 שעות למתקדמים כשר טלה לתוספת פריכות וטעם אפשר לפזר מעל המנה מעט שקדים, אגוזים או צנוברים קלויים, לפי הטעם למתכון המלא
גמיסטה- עגבניות ופלפלים ממולאים באורז של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב מדריך לירקות ממולאים מאת אורלי פלאי ברונשטיין ואבי שטייניץ ממולאים בישול ירקות אמרתם ממולאים - אמרתם בית. טירונים בתחום? מוזמנים להתאמן על פלפלים (ממולאים למתחילים) לכתבה המלאה
צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע דג סלמון במיסו עם סלט בורגול ואצות מאת סבינה ולדמן 20 דקות קל מאוד כשר דגים 3 דירוגים פילה סלמון יכול בקלות להפוך לארוחה שלמה, הכוללת חלבון, ירקות ופחמימה. שימוש באצות טריות יחסוך לכם את זמן ההשריה למתכון המלא
הממולאים של ברטי. צילום: דניאל לילה קלאמרי ממולאים בבורגול וקרם שום מאת רועי ענתבי 30 דקות קל לא כשר פירות ים 1 דירוגים במקום עלי גפן — קלמרי; במקום אורז — בורגול; במקום רוטב יוגורט — קרם שום. התוצאה: טעמים חדשים באריזה מוכרת למתכון המלא
אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע איך מכינים קובה? מאת אמיר קרונברג מתכונים לחורף סולת אוכל ביתי שף אמיר קרונברג מציג את הדרך שעברה הקובה משכונת קטמון עד למנת ביסטרו - ונותן מדריך להכנת הקובה המושלמת לכתבה המלאה
פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים. צילום: דניאל לילה פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים מאת אייל מרון ודליה לוגסי 30 דקות קל כשר אוכל בריא 2 דירוגים הדג הטרי צרוב בדיוק, סלט הבורגול טעים וקל והשומר בהדרים מוסיף שמחה. מנת ביסטרו ים תיכוני צנועה, מוצלחת ורבת חן למתכון המלא
פלפלים ממולאים בפתיתים ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר פלפלים ממולאים בפתיתים ועשבי תיבול מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה קל כשר בשר 4 דירוגים המילוי מתבשל בתוך פלפלים בשרניים, המעניקים לו מטעמם. לגרסה צמחונית משמיטים את הבשר או מחליפים בטבעול טחון למתכון המלא
פילאף בורגול עם בשר, חומוס ופלפלים קלויים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף פילאף בורגול עם בשר, חומוס ופלפלים קלויים מאת רות אוליבר 45 דקות קל כשר ארוחה מפסקת 4 דירוגים אי אפשר לפספס עם בורגול. הוא טעים, בריא (עדיף בורגול גס) ויכול לשמש תחליף מרענן לקוסקוס למתכון המלא
קציצות בורגול, סלק ועשבי תיבול. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע קציצות בורגול, סלק ועשבי תיבול מאת רות אוליבר 30 דקות קל כשר קציצות 1 דירוגים מרקם נגיס של קטניות, ניחוח גבינה, צבע סגלגל עז בזכות הסלק, עשבי תיבול טריים והמון ירקות. מי צריך בשר בקציצה? למתכון המלא
מתכון בסיסי לקובה. צילום: דניאל לילה בצק בסיסי לקובה מאת לילך רובין שעה קל כשר מרקים 15 דירוגים לא באמת צריך חורף ברקע כדי להנות מקובה: לילך רובין מעבירה אותנו שיעור רענון במורשת הקובה והכנתה למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע קובה סלק מאת אמיר קרונברג שעה ורבע למתקדמים כשר בשר 35 דירוגים מתכון נהדר לכדורי קובה רכים, שצפים בתוך מרק סלק חמצמץ וטומנים בחובם עולם שלם של טעמים וזיכרונות למתכון המלא