מעמידים סירים

אוכל לכל השבוע

מאפים, מרקים, תבשילים ועוד רעיונות למנות שאפשר לאכול מהן כל השבוע

יש לכם זמן בסוף השבוע להעמיד סירים ולאפות תבניות לשאר בני הבית? הינה כמה רעיונות למנות מגרות שאפשר לאכול מהן במשך כמה ימים.

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה

4 דירוגים
הציפוי יוצר מעין "סוודר" לקציצה, כך שהיא גם סופחת טוב יותר את הרוטב וגם נותרת עסיסית במיוחד למתכון המלא
גורמה סבזי - נזיד ירוקים ובשר פרסי של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
גורמה סבזי - נזיד ירוקים ובשר פרסי של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

גורמה סבזי – נזיד ירוקים ובשר פרסי

4 דירוגים
הירוקים (בפרסית סבזי) הם המרכיב המרכזי, שבזכותו התבשיל מקבל מרקם סמיך, ריח עשבוני משגע ואינסוף חומרים מזינים למתכון המלא
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

קציצות בקר עטופות בתפוחי אדמה – כְּפְתָה

9 דירוגים
הכְּפְתוֹת הן רכיב חשוב במטבח של אימא, חלק בלתי נפרד מהקוסקוס של שבת, ואנחנו אוכלות אותן עם הרבה לימון למתכון המלא
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר
לזניה בולונז מתוך "קפה איטליה - ספר המתכונים שלנו", צילום: מיכל רביבו, הוצאת מטר

לזניה בולונז של קפה איטליה

4 דירוגים
מתכון לסועדים רעבים. קלאסיקה איטלקית המגיעה מין "העיר האדומה" - בולוניה. מלאכת מחשבת של פסטה, בולונז ובשמל למתכון המלא
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
נתח פרגית ברימונים עם אורז ובורגול מתובלים בהל של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

פרגית ברימונים עם אורז מלא ובורגול

2 דירוגים
האורז והבורגול מבושמים בשפע תבלינים, הפרגיות סופחות אליהן מתיקות וחמיצות, וסלט הרימונים מוסיף רעננות פריכה למתכון המלא
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

מינסטרה די צ'צ'י: מרק חומוס וירקות מאיטליה

5 דירוגים
את המרק הטבעוני הזה, שמגיע מחבל אברוצו באיטליה, אפשר להכין ממש בקלות, ולקבל ארוחה משביעה וטעימה ליום חורפי למתכון המלא
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה עם עוף ויין

3 דירוגים
עלי פסטה ללזניה יכולים לשמש גם למנת פסטה משודרגת, שבשילוב עוף, ירקות טריים ויין הופכת לארוחה טעימה ומשביעה למתכון המלא
נזיד פרסי של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
נזיד פרסי של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול של שף אבי שטייניץ. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

נזיד של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול

4 דירוגים
מנה פרסית קלאסית של קוביות עגל צרובות עם מגוון תבלינים ועשבי תיבול, המתבשלות עם שעועית לבנה למתכון המלא
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף 
עם נתחי שפונדרה על העצם
. צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש

כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה

1 דירוגים
מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

המג'דרה הבסיסית מקבלת שדרוג חגיגי בזכות גרגירי החומוס שמחליפים את העדשים לצד תבלינים וכרובית צלויה למתכון המלא