פיקניק כשר לפסח

מה אוכלים בפיקניק כשר לפסח? כמעט כל מה שאוכלים בפיקניק רגיל: אוכל שקל לארוז, לשנע ולאכול בשטח, רק שאת מקום הפשטידות תופסים מאפי מצות; ויש אפילו עוגות נטולות קמח ליד הקפה.

לא שומרים? עוד מתכונים לפיקניק מחכים לכם כאן

מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קולסלואו מהסרטים

2 דירוגים
המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

פשטידת פול, אפונה וארטישוק

גבינות איכות מקומיות וירקות עונתיים כמו אפונה, פול וארטישוק הם דרך מעולה לרענן קלאסיקות אזוריות כמו הקוסא אל ג'בנייה הלבנונית למתכון המלא
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
בראוניז ריבת חלב וגבינה. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

בראוניז ריבת חלב וגבינה

3 דירוגים
בראוניז נטולי קמח יכולים להפוך לפירוריים, אבל בזכות ריבת חלב וגבינת שמנת הם שומרים על מרקם עסיסי וגם נראים משגע למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום

2 דירוגים
הכוסברה היא לא רק חלק מן הסלט, אלא משתלבת גם ברוטב ובשני המקרים מחמיאה מאוד לטעמם של תפוחי האדמה למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני

שילוב של ירקות חיים ואפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף - כל מה שצריך לסלט קטניות טוב למתכון המלא
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

2 דירוגים
מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות למתכון המלא
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
בנדורה וביתנג'אן - מתבל עגבניות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מְתָּבַּל עגבניות וחצילים – בנדורה וביתנג'אן

3 דירוגים
את העגבניות מייבשים בתנור ואז הן עוברות טיגון–בישול המעניק להן טעם מקורמל מתקתק שמאזן את החצילים השרופים למתכון המלא
מַעְקוּדה - פשטידת עוף וביצים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
מַעְקוּדה - פשטידת עוף וביצים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

מַעְקוּדה – פשטידת עוף וביצים

4 דירוגים
את המעקודה מכינים במטבחי צפון אפריקה בגרסאות שונות. ייחודה של הגרסה הזו הוא תוספת העוף והביצים השלמות למתכון המלא
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית של אלרן גולדשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט כרוב סגול, חמוציות ותפוחים עם אטריות זכוכית

2 דירוגים
רוטב דגים (נאם פלא) איכותי אמור להכיל רק אנשובי, מלח ומים, אך ליתר ביטחון בדקו את רשימת המרכיבים למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

סלט תפוחי אדמה סיציליאני

2 דירוגים
בסיציליה נהוג להכין את הסלט בקיץ והוא ארוחה מהירה וקלה. תפוחי אדמה הם רכיב קבוע, לגבי יתר הרכיבים מגלים גמישות למתכון המלא
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט תפו"א "ראטה" עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

סלט תפו”א “ראטה” עם חומץ יין אדום, שאלוט ועירית

1 דירוגים
אני אוהב להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה, שהם קטנים יחסית, מוצקים ועם טעם חמאתי מאוד. אפשר להשתמש גם בקטנים רגילים למתכון המלא
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס לפסח

ביצים, שקדים, שוקולד וקוקוס — הארטילריה הכבדה של עוגות הפסח נכנסת כאן לפעולה למתכון המלא
בורקס במילוי גבינה ופלפלים קלויים ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
בורקס במילוי גבינה ופלפלים קלויים ללא גלוטן של שף־פטיסרי עופר גל. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

בורקס במילוי גבינה ופלפלים קלויים

בצק עלים ביתי ללא גלוטן דורש עבודה רבה אך מבטיח תוצאה מצוינת לשומרי הכשרות בפסח ולנמנעים מגלוטן כל השנה למתכון המלא
סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש
סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש. צילום וסטיילינג:לימור לניאדו תירוש

סלט קינואה ובטטות בוויניגרט תפוזים

5 דירוגים
שמה של הקינואה הולך לפניה בזכות סגולותיה התזונתיות הרבות: היא דלת גלוטן ועתירה בחלבון, בסיבים ובוויטמינים למתכון המלא