שדות תותים לנצח

תותים

התותים מציפים את השווקים וזה הזמן להכין מהם מטעמים
פברואר 2019

התותים גודשים את השווקים, וקורה לא אחת שמתפתים לקנות כמות גדולה ואז מתלבטים אל מול המקרר מה לעות עם השאר התותים לפני שיתקלקלו. הינה כמה רעיונות.

גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

גאלט תותים וקרם שקדים עם גלידה וזרעי כוסברה

הגאלט הזה הוא קינוח מושלם שמגישים לצד גלידת וניל עם טוויסט לא פחות מגאוני - זרעי כוסברה מסוכרים למתכון המלא
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

בוואריה לואיזה עם קומפוט תותים וטוויל פקאן

קינוח קליל ומקומי, קצת קרמי, קצת חמצמץ וקצת פריך - ביס שהוא סיום מצוין לארוחה למתכון המלא

מאפינס גבינה, תותים ושטרויזל על בסיס גבינת תבור

מאפינס גבינה ותות הם מאפים אישיים מושלמים לבוקר חורפי, שנעים בין מתיקות למליחות בזכות השימוש בגבינת תבור למתכון המלא
קסדייה עם עוף צלוי ואננס מקורמל לצד סחוג תות שדה | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design
קסדייה עם עוף צלוי ואננס מקורמל לצד סחוג תות שדה | צילום: אסף רונן, עיצוב מזון: נעמה רן, סטיילינג אווירה: Hoekman Design

קסדייה עם עוף צלוי ואננס מקורמל לצד סחוג תות שדה

בלי להגזים, בלי להפריז, בלי להיסחף ובלי להיגרר לפראזות קלישאיות: המתכון הזה הוא פשוט סימפוניה של טעמים למתכון המלא
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
  • קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
    קרפים מקמח מצה של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

קרפים מקמח מצה

4 דירוגים
קרפים מושלמים מקמח מצה שיספגו כל טופינג שאוהבים: בננות מקורמלות, תותים וקצפת, שוקולד, ריבה או חמאת בוטנים למתכון המלא
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מאפי גבינה כחולה עם תרד, תותים ואגוזי לוז

1 דירוגים
מאפים מלוחים שמזכירים בצורתם גביניות מלאים בסלט קטן של תרד, גורגונזולה מפוררת, תותים ואגוזי לוז למתכון המלא
סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

סלט קינואה עם תותים, פטה עיזים ורוטב פרג

5 דירוגים
התותים ממלאים כאן שני תפקידים — פרוסות תותים משתלבות בסלט; סירופ או ריבת תותים מוסיפים צבע מקסים וטעם חמצמץ פירותי לוויניגרט למתכון המלא
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

קפרזה תות, פומלה ומוצרלה עם בלסמי-תות

2 דירוגים
את העגבניות מחליפים בתותים, שגם הם משתדכים יפה לחומץ בלסמי, לגבינות ולעשבי תיבול למתכון המלא
התותים של סבא יצחקי, משק רוה, כפר הס. צילום: שני בריל
התותים של סבא יצחקי, משק רוה, כפר הס. צילום: שני בריל

החקלאי יצחקי רוה מגדל תותים בשביל הנשמה

אחרי שנים שבהן גידל פרחים, החליט החקלאי יצחקי רוה להגשים חלום ולגדל תותים. השוק אמנם קשה, אבל העיקר שהנכדים מתרוצצים בשדות ונהנים מהפירות לכתבה המלאה
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה

קרם גבינת שמנת, בישקוטים, פירות טריים ודובדבני אמרנה עזי טעם וצבע למתכון המלא
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עלי אנדיב ממולאים ב"גבינה מותכת" ופטריות צלויות

3 דירוגים
מערבבים שמרי בירה עם מים וחומרי טעם ומקבלים גבינה רכה ודשנה שנחמד למלא בה עלי אנדיב למתכון המלא
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים  של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

בראוניז חמאת בוטנים ורוטב תותים טבעוני

בראוניז הם בין המאפים הכי קלים להכנה (והכי מושחתים) שיש, וזה נכון גם לגבי בראוניז טבעוניים למתכון המלא
סברינה פירות יער של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: תמי סגל
סברינה פירות יער של קרן ואיציק קדוש. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: תמי סגל

סברינה פירות יער

כאן שילבנו בבצק פירות יער חמצמצים וציפינו את הסברינה באבקה בוהקת של תותים מיובשים למתכון המלא
קרם לימון, מרנג ותותים טריים של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
קרם לימון, מרנג ותותים טריים של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קרם לימון, מרנג ותותים טריים

5 דירוגים
כאן ניצלתי את סוף עונת התותים לעיטור המנה, אבל כשיגיעו פירות הקיץ אפשר לקשט בדובדבנים, משמשים ועוד למתכון המלא
עוגת גבינה עם תותים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת גבינה עם תותים של גלי פרידמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת גבינה עם תותים

2 דירוגים
הקונדיטורית גלי פרידמן לוקחת את עוגת הגבינה הניו יורקית למחוזות חדשים. היא בחרה בתותים, שצבעו את העוגה בוורוד למתכון המלא
קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן
קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס של נוף עתאמנה איסמעיל. צילום: שרית גופן

קשטה ופירות טריים בסירופ היביסקוס

3 דירוגים
כל פרי יתאים כאן (חכו לעונת התאנים — הן יתאימו במיוחד). אני השתמשתי בתותים, ענבים ופסיפלורות למתכון המלא
ספינג' תותים ושמנת של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג' תותים ושמנת של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' תותים ושמנת

נהוג לראות בו את האח החורג של הסופגנייה, אבל ליאור שטייגמן טוען שדווקא הספינג' הוא מעדן החנוכה האולטימטיבי למתכון המלא
סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

סביצ'ה עם תותים, בזיליקום וצ'ילי

3 דירוגים
מה שנתן לאמילי גולדברג את ההשראה לסביצ'ה עם התותים זה הפרילי של שנות ילדותה למתכון המלא
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים

שווה להשקיע בקינוח אישי של עוגת גבינה, שבו כל שכבה וכל ביס מוסיפים עניין וטעמים חדשים בפה למתכון המלא
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגת קוקוס, וניל והל עם תותים צלויים

עוגה לחה ואוורירית שבה מתחברים באופן מושלם התותים הצלויים לווניל ולהל למתכון המלא
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קרמבל תותים עם תבלינים ופקאנים

הקינוח המושלם לחורף: תותים, תבלינים ופקאנים בקינוח אחד חמים שמתחסל בשניות למתכון המלא
סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

סלט רוקט, תותים ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם

גבינת המוצרלה הניטרלית בטעמה הולכת יופי עם העלים הפיקנטיים, התותים המתוקים והרוטב החמצמץ-מתוק למתכון המלא
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

עוגת תותים וקצפת

1 דירוגים
החלפתי את הטורט הפשוט בעוגת סולת עסיסית ספוגה בסירופ, ואת הקצפת שדרגתי עם מסקרפונה, שנותנת גוף מוצק ומרקם עשיר למתכון המלא