גם טעם, גם ריח: מתכונים עם אניס

או שאוהבים אותו, או ששונאים אותו, אבל אי אפשר להתעלם מטעמו המיוחד של האניס. תבשילים, סלטים, מאפים, עוגות ועוגיות עם זרעי אניס ושומר
ספטמבר 2020
  • צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
    צ'אי מסאלה חלב פקאנים של של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
  • מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל
    מימין: השפיות נועה לוי, לירון גרינברג ורינת צדוק. צילום: שני בריל

צ'אי מסאלה חלב פקאנים

משקה מהביל ומלא בטעמים עם תבלינים מחממים ובריאים למתכון המלא
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד למתכון המלא
  • דג כבוש בסלט שומר ונענע של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    דג כבוש בסלט שומר ונענע של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • דג כבוש בסלט שומר ונענע של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
    דג כבוש בסלט שומר ונענע של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

דג כבוש בסלט שומר ונענע

2 דירוגים
הם טעימים כמו שהם, מעולים בסלט, מעל ברוסקטה או לצד רוטב טבילה עדין למתכון המלא
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
ביסקוטי אגוזי מלך ואניס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

ביסקוטי אגוזי מלך ואניס

עוגיות מלאות אופי - טעימות, מתפצחות, אלגנטיות ומקבלות לתוכן בהתמסרות תבלינים, אגוזים, פירות יבשים ושלל תוספות למתכון המלא
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס

1 דירוגים
מבשלים תחילה את הסלקים יחד עם ירקות שורש ותבלינים, שמעניקים למרק את מורכבות הטעמים שלו למתכון המלא
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

קלמרי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה

1 דירוגים
מתיקות אניסית מהאפרסקים ומהשומר, טעמי ים של קלמרי, עושר של גבינה וחמצמצות מהרוטב למתכון המלא
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
בּוּלוּ - עוגיות למוצאי יום כיפור של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

בּוּלוּ – עוגיות תוניסאיות למוצאי יום כיפור

4 דירוגים
העוגיות האלה הן הדבר הראשון שאוכלים בסיום הצום, עם כוס תה חם ומתוק עם נענע למתכון המלא
קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב זריז של עגבניות שרי של דן לב. צילום: דניאל לילה
קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב זריז של עגבניות שרי של דן לב. צילום: דניאל לילה

קלמרי ממולא בתבשיל שומר וורמוט על רוטב עגבניות שרי

1 דירוגים
למלא קלמרי – הופך את המנה להרבה יותר אלגנטית. כמעט כל סלט מבושל שאתם אוהבים יכול לשמש כמלית - אפילו מטבוחה למתכון המלא
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים

צ'אטני תפוחים ועוף הוא שילוב מושלם. אתם מוזמנים להכפיל ולשלש את כמויות הצ׳אטני ולהגיש עם כל מיני מאכלי עוף למתכון המלא
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה

2 דירוגים
גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
מקרון מלוח בקרם בורסן, עגבניות ובזיליקום של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
מקרון מלוח בקרם בורסן, עגבניות ובזיליקום של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

מקרון מלוח בקרם בורסן, עגבניות ובזיליקום

5 דירוגים
נמצא המתכון המושלם לאירוח- מקרון מלוח מפנק ממולא בגבינות, עגבניות ובזיליקום למתכון המלא
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן

2 דירוגים
אפשר לקצר תהליכים ולקנות מחית קארי מסמאן בחנות למוצרי המזרח, אבל אין כמו הריח של תבליני הקארי העולה מן המחבת למתכון המלא
פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פרחי זוקיני מטוגנים עם לאבנה עיזים

2 דירוגים
פרחי הקישואים מתאימים לטיגון עמוק בבלילה - הם יוצאים פריכים ומגרים ולא צריך להוסיף להם כמעט דבר למתכון המלא
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אניולוטי דלורית בחמאת שומר ואגוזים

4 דירוגים
כיסוני האניולוטי הם הגרסה של פיימונטה לרביולי, כאן הם ממולאים בדלורית ומבושלים בחמאת שומר, מסקרפונה ואגוזים למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מרק פו עוף (Pho ga) עם וון-טון ונתחי עוף

2 דירוגים
בווייטנאם מקובל לקצוץ את העוף על עצמותיו באמצעות קופיץ, אבל אפשר בהחלט להפריד את הבשר מהעצמות למתכון המלא
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית. צילום: דניאל לילה

אוזני המן מבצק חמאה ושומר במילוי ספייסי כרובית

האמא הרוחנית של האוזן הזאת היא הסמוסה ההודית. במקור היא ממולאת בכרובית, תפוחי אדמה ואפונה. אני הסתפקתי בכרובית למתכון המלא
נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי

1 דירוגים
הברנדי נותן טוויסט מתקתק וגם מבליט את הטעם הטבעי של הסלמון. אחרי שמוכן פורסים על סלט מרענן של קישואים חיים למתכון המלא