הירוקים

מנגולד

בחורף המנגולד בשיאו ועליו יפים וגדולים. זה הזמן למלא אותו, להכין ממנו מאפים, מרקים, סלטים ותבשילים חמים
פברואר 2020
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה צמחונית של אורז אדום, חצילים ובטטות

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס לטעים יותר למתכון המלא
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט

כיסוני בצק מטוגנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שמוגשים עם תבשיל רך ויוגורט חמצמץ שמרככים אותם לכדי ביס מושלם למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי

הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

סיר של דג עטוף ואורז ביוגורט

העיטוף של הדגים בעלה ירוק (חמציץ, תרד או מנגולד) מבטיח שהם ישארו עסיסיים. היוגורט נותן לאורז מרקם עשיר וחמיצות למתכון המלא
  • חלה ירוקה של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה
    חלה ירוקה של אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דניאל לילה
  • חלה ירוקה של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע.
    חלה ירוקה של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע.

חלה ירוקה של אורי שפט

בצק של חלה קלאסית שבתוכו עלי מנגולד או תרד טחונים, הצובעים אותו בירוק למתכון המלא
פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פטוצ’יני עם סלמון, מנגולד ועגבניות מיובשות

1 דירוגים
מנגולד וסלמון הם שידוך מצטיין, ויחד עם הפסטה והעגבניות מתקבלת מנה עשירה וגם די חגיגית למתכון המלא
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים

1 דירוגים
השימוש בעלה מלאווח הופך את הכנת הטארט לקלה ומהירה במיוחד גם בגלל שאין צורך להפשיר את הבצק מראש למתכון המלא
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

1 דירוגים
גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

חורשט סבזי בר עם קובה סולת מלאה, בורגול ופריקה

טייק אוף למרק החורשט סבזי מהמטבח הפרסי - מרק מלא בטעמים ובירק, ואת הירוקים אפשר וכדאי ללקט למתכון המלא
שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שרימפס ביוגורט וסומאק מוגש בדלעת יפנית

2 דירוגים
דלעת יפנית צלויה בשלמותה הופכת פה לכלי הגשה ומתמלאת בתבשיל של שרימפס ביוגורט, מנגולד וסומאק למתכון המלא
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון

4 דירוגים
זה סוג של מרק איכרים - ירקות חתוכים גס שוחים בציר הצלול של עצמם. טעמו בסיסי, חורפי ומאוד כפרי למתכון המלא
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
  • כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
    כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

כיכר גבינה עם מנגולד ותאנים

4 דירוגים
עבור מי שמעדיף גבינות לקינוח: גבינה בשלה שהופכת לעוגת שכבות עם תאנים טריות, שקדים פרוסים ומנגולד למתכון המלא
סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מנגולד חם עם טחינה ופיסטוקים קלויים

תוספת חמה שמתאימה מאוד למנות דגים, עוף או בשר. אפשר להחליף את הטחינה ביוגורט חמצמץ למתכון המלא
סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

סלט חם של מנגולד, עגבניות שרי וקייל

נסו לשלב את הקייל במנות שאתם נוהגים להכין עם עלים ירוקים כמו מנגולד ותרד, הוסיפו לכל מרק או שלבו בסלט ירוק. למתכון המלא