עוגת כרוב. מלגו ומלבר (צילום: אנטולי מיכאלו) עוגת כרוב של שף מוטי טיטמן מאת שף מוטי טיטמן 4 ורבע שעות קל כשר ירקות כרוב שלם צלוי ארוכות שהופך לרך ומלא טעמים. מגישים לצד רוטב יוגורט ורוטב צלפים ואנשובי למתכון המלא
לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה מאת דור ונגר כשעה וחצי + שעתיים התפחה קל כשר לחמניות הכרוב משמר את המרקם הפריך שלו, שמורגש היטב בכל ביס, והגבינה מוסיפה טעמים עזים ומרקם מפנק למתכון המלא
כרוב צלוי של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל כרוב צלוי בגחלים מאת אמרי בריל, רן שביט וזיו מנשה כשעתיים קל כשר טבעוני מטפונה היא טכניקת בישול מהמטבח הערבי, שבמהלכה צולים מאכלים בגחלים מתחת לאדמה למתכון המלא
הקבינה. מטפונה טלה וירקות צלויים ברוטב סחוג רימונים־פיסטוק של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל מטפונה טלה וירקות צלויים בסחוג רימונים-פיסטוק מאת אמרי בריל, רן שביט וזיו מנשה כ־5 שעות קל כשר בשר מטפונה היא טכניקת בישול מהמטבח הערבי, שבמהלכה צולים מאכלים בגחלים מתחת לאדמה למתכון המלא
כרוב בציר קפה ותבלינים של איתיאלה היאט. צילום: אנטולי מיכאלו כרוב בציר קפה ותבלינים מאת איתיאלה היאט שעה ורבע קל כשר צמחוני מנה מיוחדת ומדויקת שהכי מתאימה לחורף - כשהכרוב בשיאו למתכון המלא
סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית של מאיה דרין. צילום: דן לב, סטיילינג: נעמה רן סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית מאת מאיה דרין 25 דקות קל כשר צמחוני סטייק כרוב מזמן הפך ללהיט אצל השפים הגדולים בארץ. הקרוטונים והגבינה הבולגרית הם תבלין שמוסיף לו קרנצ'יות נעימה מליחות וטעמים ים תיכוניים למתכון המלא
סלט כרוב עם משמשים ואטריות פריכות בוויניגרט שום-נענע סלט כרוב עם משמשים ואטריות פריכות בוויניגרט שום-נענע מאת מיכל מוזס 10 דקות קל כשר טבעוני רוצים להיות יעילים? קוצצים את הכרוב והגזר במעבד מזון, מעבירים לקערה וממשיכים לרוטב למתכון המלא
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן כרוב צלוי בחמאת שום-צ'ילי מאת שרית פקר ואיתמר סרולוביץ' 20 דקות קל כשר צמחוני שום דבר לא דומה לדוכן שוק מלא בכרוב בכל הגוונים - מירוק בהיר שהוא כמעט לבן, דרך ירוק בוהק כמו בליים ועד סגול–אדמדם למתכון המלא
עוגת כרוב של שף אוהד לוי | צילום: שני בריל עוגת כרוב מאת שף אוהד לוי ½3 שעות למתקדמים כשר ממולאים מנה שהתחילה כמשחק עם עלי כרוב ומלית שנשארו מהכנת סיר ממולאים. כאן שולבו גם נקניקיות מעושנות - והתוצאה מדהימה למתכון המלא
סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת מאת שף תומר אגאי 30 דקות קל כשר לפסח סלטים סלט כרוב עם זווית כיפית - צולים את הכרוב מראש, והוא מקבל טעמים עמוקים וארומה חרוכה למתכון המלא
קימצ'י בגרסה מקומית של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף קימצ'י בגרסה מקומית מאת ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק כ־10 דקות+שנה התססה קל כשר טבעוני קימצ'י הוא כרוב כבוש בתיבול אופייני. הוא נפוץ במזרח אסיה ובעיקר בקוריאה, ומצטיין בטעם חריף וצבע אדמדם למתכון המלא
מחבת אביב של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל מחבת של ירקות אביב מאת מיכל חביביאן 40 דקות קל כשר לפסח טבעוני מחבת עונתית הבוהקת בצבעי האביב - סגול, ירוק ולבן, שיחד יקשטו את מרכזו של שולחן החג בכל הטוב שיש לרגע הזה להציע למתכון המלא
כרוב כבוש של אלרן גולדשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר) כרוב כבוש של אלרן גולדשטיין מאת אלרן גולדשטיין שבוע קל כשר טבעוני כל כך קל להכין חמוצים בבית, עד שלא ברור למה מישהו קונה בכלל למתכון המלא
סטייק כרוב ופירה שעועית של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סטייק כרוב ופירה שעועית מאת רינת צדוק 1.25 שעות קל כשר טבעוני כרוב הוא חומר גלם מופלא - אפשר להכין ממנו המון מנות והוא מגיב מצוין לכל טכניקות ההתקנה למתכון המלא
כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן של מורן בודניק. צילום: שני בריל.סטיילינג: ענת לבל. כרוב שלם ממולא בפריקה בציר יין לבן מאת מורן בודניק כ-3 שעות למתקדמים כשר טבעוני זוהי מנה פשוטה וביתית, אבל גם מורכבת כי יש בה הרבה רבדים של טעמים למתכון המלא
כיסני תפוחי עץ, כרוב וגרגירי חרדל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה כיסני תפוחי עץ, כרוב וגרגירי חרדל מאת רינת צדוק ½4 שעות קל כשר טבעוני כיסנים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, שכל ביס בהם עובר דרך מתיקות, מליחות וחמיצות למתכון המלא
קולסלאו עוף אסייתי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר קולסלאו עוף אסייתי 10 דקות קל מאוד כשר סלטים הסלט האמריקאי הקלאסי בטוויסט אסיאתי שהופך אותו לקליל ורענן במיוחד למתכון המלא
סלט כרוב סגול של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. סלט כרוב סגול מאת רות אוליבר 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני סלט חמוד ורענן, שאין שום דמיון בינו לבין סלט-הכרוב-במיונז מהסופר למתכון המלא
סלט עוף, כרוב ואפונה עם ויניגרט קארי. רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע סלט עוף, כרוב ואפונה עם ויניגרט קארי מאת רות אוליבר 60 דק קל כשר חזה עוף סלט עם גוון הודי בזכות ויניגרט קארי סמיך ועשיר. הכרוב נותן פריכות וטעם, ולכן לא כדאי לוותר עליו למתכון המלא
לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהןלזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן לזניה כרוב ובשר מאת שף יוסי שטרית שעתיים קל כשר בשר לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים למתכון המלא
קוסידו מדריליאנו של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן קוסידו מדריליאנו מאת שף עינב אזגורי שעתיים למתקדמים כשר בשר 1 דירוגים יש לי חיבה גדולה לסיר שמכיל בתוכו ארוחה שלמה למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול של רינת צדוק. צילום: שני בריל סלט תפוחי אדמה בעלי כרוב סגול מאת רינת צדוק 45 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים סלט תפוחי האדמה מקבל תיבול מינימלי וקליל. עלי הכרוב הסיני הסגול הם כלי קיבול יפהפה שגם מוסיף ממד פריך לסלט למתכון המלא
פחזניות עם קרם כרוב וגבינה כחולה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר פחזניות עם קרם כרוב וגבינה כחולה מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח כשעה למתקדמים כשר אפייה 1 דירוגים הצרפתים קוראים לפחזניות שלהם כרובים, אנחנו שילבנו את הכרוב בבצק עצמו למתכון המלא
פשטידת כרוב עם קבנוס ועגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר פשטידת כרוב עם קבנוס ועגבניות מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 65 דקות קל לא כשר פשטידות 2 דירוגים הטעמים והתיבול מגיעים מהמטבח ההונגרי, אבל סגנון ההכנה מזכיר את המק אנד צ’יז למתכון המלא
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח כשעה קל כשר צמחוני 1 דירוגים שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר קולסלואו מהסרטים מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 10 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר קדרת מולים בכרוב ובירה מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח שעה קל לא כשר פירות ים 2 דירוגים הכרוב אוהב מתיקות של דבש וגם טעמים מעושנים של יין ובירה, ולכן שידכנו אותו לקדרת מולים עם בירה דבשית למתכון המלא
כרוב לבן צלוי עם בייקון של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע כרוב לבן צלוי עם בייקון מאת שף יהונתן בורוביץ' 45 דקות קל לא כשר חזיר 3 דירוגים הכרוב נצלה ארוכות במעט יין לבן מתובל, שמבליט את המתיקות הטבעית ואת הגוון הקרמלי שלו למתכון המלא
אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וכרוב לבן של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וכרוב לבן מאת שף יהונתן בורוביץ' 8 שעות לפחות קל כשר בשר 4 דירוגים חמין, גרסת הטלה: עם תוספת טעמים פחות שכיחים כמו יין לבן או כוכב אניס למתכון המלא
שבלולי כרוב ממולא של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה שבלולי כרוב ממולא מאת נוף עתאמנה אסמעיל שעתיים וחצי למתקדמים כשר בשר 4 דירוגים הכרוב הממולא הוא ממנות הממולאים הכי אהובות וטעימות שיש והוא קיים במטבחים שונים בלבנט, בבלקן, במזרח אירופה ועוד למתכון המלא
סלט רשאד וצנוניות של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן המדריך לגידול ובישול רשאד מאת ארז קומרובסקי ומתן שופן רשאד ארז קומרובסקי ארטישוק “אני לא מבשל עם רשאד, רק מערבב אותו עם ירקות אחרים. קצת לימון, קצת שמן - ויש לכם סלט אדיר", אומר ארז קומרובסקי לכתבה המלאה
סלט כרוב בלאדי ורשאד של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן סלט כרוב בלאדי ורשאד מאת שף ארז קומרובסקי 40 דקות קל כשר טבעוני 1 דירוגים הרוטב, על בסיס רכז רימונים ואגוזי מלך, בא מהמטבח הפרסי והוא מחמיא מאוד לכרוב המתוק ולרשאד העוקצני למתכון המלא
קולסלואו וייטנאמי של הדסון של מתן אברהמס | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר קולסלואו וייטנאמי של הדסון מאת מתן אברהמס 15 דקות קל כשר טבעוני 7 דירוגים סלט וייטנאמי פרשי שמתאים לאירוח ולחגיגות על האש למתכון המלא
חמין בובעס עם "קישקע" של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין חמין בובעס עם “קישקע” טבעוני מאת רבקה ויזנפלד לילה קל כשר טבעוני 4 דירוגים כרוב ממולא בלחם ובצל כגרסה טבעונית לקישקע. יש אפשרות לדלג על מילוי הכרוב ולהכין את השעועית בלבד למתכון המלא
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה מאת קריסטוף יוסף שטיינר 10 דקות קל כשר טבעוני 8 דירוגים שקדים פריכים, אצות וכרוב נכבשים-נעטפים ברוטב מתוק ועוקצני של סילאן, סויה וג'ינג'ר למתכון המלא
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו גאדו-גאדו – סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים מאת אתי אלימלך 10 דקות קל כשר טבעוני 7 דירוגים פירוש המילה "גאדו" היא לערבב ואכן כשהסלט הזה מוגש הוא ערבוביה של ירקות טריים, מבושלים, ביצים קשות וטופו למתכון המלא
מרק בצל. צילום: shutterstock מרק בצל וכרוב ביין לבן ותימין מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה ו-40 דקות קל כשר מרקים 5 דירוגים במהלך הטיגון הכרוב והבצל משחימים ומתרככים עד שקשה להבחין ביניהם. ועדיין, קשה לטעות בטעם האדמתי שמוסיף הכרוב למתכון המלא
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים מאת אורלי פלאי ברונשטיין 40 דקות קל כשר אנשובי 3 דירוגים הכרוב מקבל טעם מיוחד כאשר מאדים אותו במיצים של עצמו עם מעט שומן. השיטה הזו מכונה באנגלית braising למתכון המלא
מרק אוקראיני Solyanka. צילום: shutterstock מרק אוקראיני Solyanka מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה וחצי קל לא כשר מרקים 4 דירוגים מרק כפרי עם 3 סוגי בשר, ירקות ותבלינים, צלפים, זיתים ואפילו מלפפונים חמוצים! מגישים עם לחם דגנים וכוסית וודקה למתכון המלא
פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע פפרדלה עם כרוב מטוגן ופירורים פריכים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה ו-10 דקות קל כשר טבעוני 24 דירוגים זו המנה הראשונה שעולה לי לראש כשמדברים על אוכל נחמה למתכון המלא
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה מאת אורלי פלאי ברונשטיין 25 דקות קל כשר צמחוני 6 דירוגים הרעיון הוא לצלות את הכרוב במחבת ברזל או על הגריל עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ורך בפנים - ממש כמו סטייק טוב למתכון המלא
עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמיעלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס מאת מיכל חביביאן שעתיים למתקדמים כשר טבעוני 5 דירוגים אורז לימוני בסגנון הודי עם השפעות של חומרי גלם מקומיים למתכון המלא
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה מאת שף אבי ביטון 3 שעות קל כשר עוף בתנור 8 דירוגים תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב למתכון המלא
תבשיל חומוס עם ארטישוקים וכרוב שחור של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר תבשיל חומוס עם ארטישוקים וכרוב שחור מאת שף רפי כהן 1:30 שעות קל כשר חומוס 1 דירוגים לא צריך לבשל גרגרי חומוס עד חורמה כדי שיהיו טעימים - לפעמים קצת התנגדות בשן רק משדרגת את התבשיל למתכון המלא
כרוב. צילום: shutterstock סלט כרוב ואבוקדו מאת סיון שטרנבך 10 דקות קל כשר טבעוני 5 דירוגים אם רוצים שהכרוב יתרכך וייכבש קצת, משרים אותו ברוטב עד שעתיים לפני שמוסיפים את יתר החומרים למתכון המלא
סלט חיטה, כרוב סגול צלוי וענבים של שף אודי ברקן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: דלית רוסו סלט חיטה, כרוב סגול צלוי וענבים מאת שף אודי ברקן 45 דקות קל כשר סלטים צליית הכרוב בתנור מעניקה לו טעמים מתקתקים המשתלבים נפלא עם הענבים והחיטה למתכון המלא
סלט כרוב ועגבניות שרי. צילום: shutterstock סלט כרוב ועגבניות שרי מאת חנה טרבס 10 דקות קל מאוד טבעוני כשר 2 דירוגים סלט עם עוקצנות של שום טרי מגורר, רעננות של כוסברה טרייה ופריכות שמגיעה מהכרוב למתכון המלא
כרוב מותסס. צילום: shutterstock כרוב מותסס מאת גיא אריש כשבוע למתקדמים כשר כבושים 1 דירוגים השיטה להתססת כרוב מתאימה כמעט לכל ירק - אספרגוס, צנון, בצלי שאלוט, באקצ'וי ועוד למתכון המלא
כרוב סיני כבוש. צילום: shutterstock כרוב סיני כבוש מאת לילך רווה וגיא רובננקו 3 שבועות קל כשר כבושים 3 דירוגים כרוב שהוא תבלין ולא תוספת. טעמיו קיצוניים: הוא מלוח, חריף ומתוק מאוד. מוסיפים אותו למנת אורז או לירקות מוקפצים למתכון המלא
מוקפץ יונאני של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל מוקפץ יונאני מאת לילך רווה וגיא רובננקו 10 דקות קל כשר טבעוני 3 דירוגים יונאן הוא המחוז ממנו מגיעים העמים הלאים והתאים. על המטבח שלו ניכרת ההשפעה הסינית למתכון המלא
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל סלט עשבים וייטנאמי מאת לילך רווה וגיא רובננקו 10 דקות קל כשר סלטים 2 דירוגים סלט עשיר בשפע עשבי תיבול לצד רוטב טבילה ממכר ושימושי - בוייטנאם מגישים אותו עם אגרול, ספרינג רול וירקות טריים למתכון המלא
קימצ'י. צילום: shutterstock תעשה לי קימצ'י מאת יונית נפתלי קו-אל אוכל אסייתי כבושים גסטרונומיה במטבח העילי, במזללות וברשימות הסופר פוד של הבריאותנים - הקימצ'י, ירקות מותססים, כובש את העולם לכתבה המלאה
קימצ'י. צילום: shutterstock ביצ'ו קימצ'י מאת שף סאנג ג'ון באק 10 ימים למתקדמים כשר אוכל אסייתי 5 דירוגים אין פה המון עבודה, אבל נדרשת הקפדה על הכללים. חשוב להתחיל עם כרוב מוצק ופריך - כרוב רך מדי הוא לא יעמוד בהתססה למתכון המלא
תבשיל אורז שמח של זהר ורן שמואלי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן תבשיל אורז שמח מאת רן שמואלי וזהר שמואלי שעה קל כשר תבשילים 9 דירוגים התבשיל הזה כל כך עשיר, עד שהוא הופך למרכז הארוחה. המרכיב הסודי: גרונות של עוף, שבשרם רך ומלא טעם למתכון המלא
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש מאת סלאח כורדי 3 שעות + שעתיים השריה למתקדמים לא כשר ממולאים 1 דירוגים מנת כרוב ממולא עם בשר כבש, אורז ופריקה מבית היוצר של שף סאלח כורדי למתכון המלא
סלט כרוב עם אצות ושומשום. צילום: shutterstock סלט כרוב עם אצות ושומשום מאת אורלי פלאי ברונשטיין 15 דקות קל מאוד כשר אוכל יפני 2 דירוגים יש לי אוסף בלתי נגמר של סלטי כרוב, הם רצים אצלנו חזק בארוחות משפחתיות. זהו מתכון לאחד הפופולאריים ביותר למתכון המלא
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים מאת נעם דקרס 5 דקות הכנה + 35 דקות בישול קל מאוד כשר חלבי 1 דירוגים מה שנחמד במנה הזו זה שהיא תעבוד גם כסלט קר למנה ראשונה וגם בתוך כריך עם בשר קר, חרדל ומיונז למתכון המלא
סלט קולסלואו מפפאיה ירוקה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר סלט קולסלאו מפפאיה ירוקה מאת עומר מילר 20 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים את הטאץ’ האסיאתי המנה הזו מקבלת מהפפאיה הירוקה ומהרוטב המתקתק, שמכיל רוטב דגים, סויה, סוכר ושמן שומשום למתכון המלא
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה מאת שף ענר בן רפאל 1.5 שעות קל כשר צמחוני 2 דירוגים היתרון של כרוב הבר הוא בטעם עמוק יותר, במראה המרשים ובמרקם שלו. כשמבשלים אותו בשלמותו רוב הטעמים נשארים בו למתכון המלא
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס מאת נוף עתאמנה אסמעיל ½1 שעות קל כשר טבעוני 3 דירוגים בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות למתכון המלא
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול מאת שף מוטי טיטמן 1/2 שעה קל כשר טבעוני 2 דירוגים כרוב הניצנים נפתח בצלייה למעין פרח שמוסיף למנה המון יופי. תוספת נהדרת לכל מנות הבשר הכבדות למתכון המלא
סלט כרוב, סלקים ותמרים של רותם ליברזון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב סלט כרוב, סלקים ותמרים מאת רותם ליברזון 50 דקות קל כשר לפסח צמחוני 4 דירוגים סלט מרענן ושונה עם נגיעה של חריף שפותחת את האף ועושה טוב בנשמה. רק זהירות על הבגדים הלבנים למתכון המלא
סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט של תום פרנץ. צילום: אפיק גבאי סלט כרוב אדום חם עם תפוחים, ציפורן ומוסקט מאת שף תום פרנץ שעה ורבע קל כשר צמחוני 2 דירוגים תבשיל קלאסי מהמטבח הבווארי. כאן הוא משודרג אותו לסלט חם וטעים שעומד בפני עצמו ולא רק כתוספת למתכון המלא
ציר ירקות. צילום: shutterstock ציר ירקות מאת רינת צדוק 2.5 שעות קל כשר טבעוני 3 דירוגים מתכון קלאסי לציר ירקות שהולך כמעט עם כל תבשיל שתרצו להכין למתכון המלא
כרוב סגול צלוי עם אגוזים ובלסמי של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו כרוב סגול צלוי עם אגוזים ובלסמי מאת שף אסף שנער 25 דקות קל כשר צמחוני 7 דירוגים שף אסף שנער מחוות צוק עושה סדר מרהיב עם כרוב סגול שייתן קצת צבע לשולחן למתכון המלא
כרוב ניצנים צלוי עטוף בבצק לצד פסטו תמרים וכוסברה של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה כרוב ניצנים צלוי עטוף בבצק לצד פסטו תמרים וכוסברה מאת רינת צדוק שעתיים קל כשר טבעוני 2 דירוגים כרוב הניצנים בבצק הוא הפתעה, ופסטו התמרים והכוסברה נותן למאפה את הקיק למתכון המלא
סיגרים מעלי כרוב עם שקדים ואגוזים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סיגרים מעלי כרוב עם שקדים ואגוזים מאת רינת צדוק שעה קל כשר צמחוני 4 דירוגים אפשר כמובן למלא אותו באורז, בבורגול ואפילו בבשר טחון, אבל המלית המתוקה נותנת לכרוב טוויסט ועובדת מצוין למתכון המלא
מעטפות כרוב סאבוי ממולאות בפריקה וטופו של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה מעטפות כרוב סאבוי ממולאות בפריקה וטופו מאת רינת צדוק שעה וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים כרוב סאבוי הוא בעל עלים בשרניים. הקיפול לצורת מעטפה מותאם לריבועי הטופו שמסתתרים בפנים למתכון המלא
סטייק כרוב צלוי של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סטייק כרוב צלוי מאת רינת צדוק 30 דקות קל מאוד כשר טבעוני 5 דירוגים הלחם והאנשובי הופכים את המנה מתוספת למנה שיכולה לשמש ארוחה בפני עצמה למתכון המלא
קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדרקדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר קדרת כרוב סגול טבעונית מאת שף יזהר סהר שעתיים ורבע קל כשר טבעוני 2 דירוגים הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם למתכון המלא
קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדרקדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדרקדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה מאת שף יזהר סהר לילה אפייה קל כשר בשר 4 דירוגים השילוב בין כרוב לבירה מעניק עושר של טעמים לקדרה, ונתח האגוז אינו שומני יחסית ועדיין מתאים לבישול ארוך למתכון המלא
סלט כרוב, טחינה וכוסמת קריספית. צילום: דניאל לילה סלט כרוב, טחינה וכוסמת קריספית מאת רינת צדוק שעה קל כשר טבעוני 5 דירוגים סלט כרוב תמים למראה עם טעם עוצמתי ומיוחד למתכון המלא
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה קימצ'י: כרוב מותסס קוריאני מאת רינת צדוק שבוע השרייה ותססה קל כשר טבעוני 6 דירוגים ההתססה של קימצ'י קוריאני קלאסי יכולה לקחת חודשים ארוכים. רינת צדוק מגישה גרסה קצרה וקלילה יותר למתכון המלא
מרק שעועית, כרוב וקייל של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה מרק שעועית, כרוב וקייל מאת רינת צדוק 2.5 שעות + יממה השריה קל כשר טבעוני 6 דירוגים הכרוב הלבן המוכר והקייל, עלים מחוספסים וארוכים, נפגשים בתוך מרק חורפי למתכון המלא
כרוב מותסס של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה כרוב מותסס מאת רינת צדוק שבוע התססה קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים תהליך ההתססה גורם לכרוב להחמיץ ולקבל את הטעם המיוחד שלו למתכון המלא
פאי רועים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה פאי רועים מאת רינת צדוק שעתיים קל כשר טבעוני 4 דירוגים הייחודיות של הפאי נעוצה בחומרי הגלם. קנו תפוחי אדמה איכותיים, שהאדמה הלחה עדיין עליהם למתכון המלא
כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק מאת שף דיוויד פרנקל 5.5 שעות קל כשר בשר 6 דירוגים המנה הזאת דורשת אמנם אפס מאמץ אבל גם הרבה סבלנות, ותאמינו לנו - היא לחלוטין שווה את זה למתכון המלא
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק מאת שף עידו פיינר שעתיים ו-45 דקות קל כשר צמחוני 3 דירוגים הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק למתכון המלא
כרוש שלוש שעות בתנור של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל כרוב שלוש שעות בתנור מאת שף איתן ונונו 3.5 שעות קל כשר צמחוני 9 דירוגים הבישול הארוך הופך אותו לרך מאוד, עסיסי ועשיר בטעמי החמאה והיין שנספגו בו למתכון המלא
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל עוף צלוי בכרוב ובצל מאת שף עידו פיינר שעתיים וחצי קל כשר מנות עיקריות 12 דירוגים כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות למתכון המלא
סלט סלק וכרוב סגול של שפית אמבר רוגע. צילום: שי בן אפרים סלט סלק וכרוב סגול מאת שפית אמבר רוגע 20 דקות קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים השילוב בין סלק לכרוב סגול עובד לא רק בגלל הצבע - אלא גם בזכות הטעם. השומשום הקלוי נותן את הטאץ' הסופי למתכון המלא
סלט קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY סלט קולסלאו מאת שף שניר אנג סלע 5 דקות קל כשר סלטים 6 דירוגים לקולסלאו מושלם יש למעוך את הירקות בידיים (זה מסייע לריכוכם), לסנן או לסחוט אותם - זה יאפשר למיונז להיטמע בירקות מבלי להציף את הסלט למתכון המלא
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו ביתי עם קולסלאו מאת שף שניר אנג סלע 35 דקות קל מנות עיקריות מתכונים לקיץ 1 דירוגים בקשו מהקצב נתח קצבים דק - הוא עשיר בטעם, זול וזמין. האתגר היחיד הוא שצריך לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים למתכון המלא
קפושניאק - מרק פולני של כרוב ובשר של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי קפושניאק: מרק פולני של כרוב ובשר מאת שף תום פרנץ שעתיים ורבע קל כשר מרקים 1 דירוגים במתכון הפולני עושים שימוש בכרוב ירוק טרי. הירקות מתבשלים עם הבשר ורסק העגבניות, והתוצאה מענגת למתכון המלא
מלפוף צלוי עם קרם חמאה שרופה של שף עידו קרמסקי. צילום: רן בירן כרוב ערבי צלוי של מסעדת ג'וז ולוז שעתיים למתקדמים כשר מנות ראשונות 2 דירוגים שף עידו קרמסקי (מסעדת ג'וז ולוז) חושף את המתכון למלפוף האלוהי שלו - צלוי שעתיים ומוגש עם קרם חמאה שרופה למתכון המלא
עוגת כרוב ממולאת בתרד ופטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר עוגת כרוב ממולאת בתרד ופטריות מאת רות אוליבר 3:30 שעות קל כשר טבעוני 1 דירוגים המנה טבעונית ויכולה להיות עיקרית מרשימה לאורחים שמתנזרים מבשר למתכון המלא
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה מאת לימור לניאדו תירוש 2:30 שעות קל כשר בשר 2 דירוגים מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא
כרוב צלוי ברוטב סאטאי. צילום: דניאל לילה כרוב צלוי ברוטב סאטאי מאת עז תלם 50 דקות קל כשר סלטים 17 דירוגים את הרוטב העשיר יוצקים על הכרוב כשהוא לוהט, וכך הוא ממש נספג בו. פלחי הכרוב הדשנים יכולים להחליף מנה עיקרית למתכון המלא
כרוב אדום בשומשום. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע כרוב אדום בשומשום מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 10 דקות קל כשר סלטים 2 דירוגים שמן שומשום וחומץ אורז הם כל מה שצריך כדי לרענן את סלט הכרוב הסטנדרטי למתכון המלא
כרוב ממולא. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר כרוב ממולא מאת שי לי ליפא שעה וחצי קל כשר בשר 13 דירוגים כרוב ממולא רך וטעים בסגנון בולגרי שמכינים ואוכלים כל השבוע, לפעמים אפילו ישר מהסיר למתכון המלא
צילום: דניאל לילה שוקרוט של מסעדת ארנולדס מאת אורי ארנון 45 דקות קל כשר תפוחי אדמה 2 דירוגים קדירה מהירה של טלה עם כרוב ובירה בטעמים עמוקים של חורף למתכון המלא
שוקי עוף עם כרוב, פטריות וכמהין. צילום: דן לב | סגנון והפקה: דלית רוסו שוקי עוף עם כרוב, פטריות וכמהין מאת אורלי פלאי ברונשטיין 40 דקות קל כשר אפייה 14 דירוגים מתי ניסיתם לאחרונה לצלות כרוב? אין לכם מושג כמה מפתיע טעמו של כרוב צלוי בז’ו (מיץ) של העוף והפטריות למתכון המלא
נקניקיות טלה עם תבשיל כרוב סגול בבירה. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר נקניקיות טלה עם תבשיל כרוב סגול בבירה מאת יאיר יוספי 1 שעה קל כשר טלה 1 דירוגים שוקרוט: תבשיל איכרים חורפי שעושים ממה שיש: כרוב כבוש, נתחי בשר ותפוחי אדמה בבישול משותף עם בירה למתכון המלא
גראטן כרוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו גראטן כרוב מאת מולי וייזנברג 1:30 שעות קל כשר מתכונים לשבועות 3 דירוגים מנה מפנקת על בסיס גראטן תפוחי האדמה המוכר, רק בגרסת הכרוב למתכון המלא
סלט כרוב עם רימונים ברוטב דבש-לימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף סלט כרוב עם רימונים ברוטב דבש-לימון מאת רות אוליבר 10 דקות קל מאוד כשר סלטים 3 דירוגים סלט קליל ומרענן שאפשר להכין גם מכרוב לבן וגם מכרוב אדום - לשיקולכם למתכון המלא
סלט כרוב וגזר אסיאתי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף סלט כרוב וגזר אסייתי מאת רות אוליבר 10 דקות קל מאוד כשר סלטים 8 דירוגים הסלט הקלאסי עם רוטב משודרג, בדיוק כמו שמגישים אותו במזרח הרחוק למתכון המלא
כרוב ממולא בנוסח הונגרי. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דלית רוסו כרוב ממולא בנוסח הונגרי מאת רות אוליבר שעתיים קל כשר בשר 20 דירוגים כרוב ממולא יש בכל מטבחי מזרח אירופה, אבל ההונגרי הוא הטעים ביותר. הסוד הוא בכרוב החמוץ, שנותן עומק לרוטב למתכון המלא
צילום: דניאל לילה כרוב ממולא באורז ועשבי תיבול מאת ננה שרייר 1:45 שעות קל כשר טבעוני 1 דירוגים מחווה למנת "טולמה" הגרוזינית: המלית הבשרית הוחלפה בתערובת של אורז עם תועפות עשבי תיבול ריחניים למתכון המלא