ארוחת ליל הסדר

מנות ראשונות מנצחות לארוחת ליל הסדר

מפטה כבד וחרוסת ועד סביצ'ה וכרובית אפויה - כל הרעיונות לתפריט הראשונות לחג
פברואר 2019

לארוחת ליל הסדר יש מבנה ברור, ולמנות הראשונות חלק מרכזי מאד בארוחה, עם שפע של ירקות, דגים ובשר. לפניכם שלל מתכונים חגיגיים שיאפשרו לכם להפגיז, עם מנות שף רעננות, שדרוגים ומתיחות פנים למנות המוכרות וכמובן רפרטואר המנות הקלאסי בביצוע מוקפד. לכל המתכונים לפסח

קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים

מתכון קלאסי עם כמה שינויים שמעמיקים את הטעמים של המרק, והופכים את הקניידלך לכוכבים פריכים ורכים למתכון המלא
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר
מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דיאנה לינדר

מרק תפוחי אדמה עם כרובית וכרישה

2 דירוגים
עם הצלחה לא מתווכחים! הכרובית מעשירה את טעמו של הווישיסואז (מרק כרשה צרפתי) הקלאסי והאהוב למתכון המלא
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרת ארטישוק ירושלמי עם עגבניות צלויות וגבינת עיזים

2 דירוגים
המנה הזו היא משהו בין סלט לאנטיפסטי ויכולה להיות מוגשת כמנה ראשונה או כתוספת למנה העיקרית למתכון המלא
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

1 דירוגים
האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד למתכון המלא
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כבד קצוץ של מסעדת החלוצים 3

הטוויסט היחידי שהוספנו למתכון המסורתי הוא טיגון קצר מעט מהרגיל של הכבדים, ששומר על החלק הפנימי שלהם רך ועסיסי למתכון המלא
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
כרשות ופול ביין לבן וחמאה של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

כרשות ופול ביין לבן וחמאה

3 דירוגים
כרשה הולכת מצוין עם יין לבן וחמאה, הם מוציאים ממנה רכות ומתיקות שהופכת אותה למעדן. מנה מנצחת על שולחן החג למתכון המלא
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול

2 דירוגים
כרוב הניצנים נפתח בצלייה למעין פרח שמוסיף למנה המון יופי. תוספת נהדרת לכל מנות הבשר הכבדות למתכון המלא
מרק עוף עם קניידלך במילוי עופות בגריל ובצלים חרוכים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
מרק עוף עם קניידלך במילוי עופות בגריל ובצלים חרוכים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

מרק עוף עם קניידלך במילוי עוף בגריל ובצלים חרוכים

5 דירוגים
הקניידלך המסורתיים עוברים שדרוג והופכים לקובה-קניידלך ממולאים בעוף בגריל עם המון בצל למתכון המלא
מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מקרונים במילוי פטה כבד אווז וקולי פטל אדום

1 דירוגים
גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז

1 דירוגים
במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים ומגישיםגם את הירקות במנה בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות למתכון המלא
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
שאלרם- לפת צלויה בתמרים וסילאן של שף אמיר קרונברג. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

שָאלְרַם — לפת צלויה בתמרים וסילאן

2 דירוגים
לפתות שנצלות עם תמרים כל הלילה בחום נמוך, ובבוקר מתקבלות פיסות רכות בגוונים של חום כהה, שטעמן אדמתי ומתקתק למתכון המלא
ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול

2 דירוגים
השף שמעון דהן לוקח את האנדיב והג'ינג'ר של חוות תקוע ומרכיב מהם מתכונים מרירים-מתוקים ומאוד יצירתיים למתכון המלא