השקד פורח

12 מתכוני שווים עם שקדים

עוגת שוקולד, סלטים, מאפים ואפילו חלב שקדים
שקדים מושרים במים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מרץ 2019

מראה השקדיות הפורחות הביא את רינת צדוק להיכנס למטבח ולבשל עם שקדים. אם לרוב השימוש בהם מצטמצם לעוגות ועוגיות, הפעם הא משלבת אותם במגוון מנות מצלוחות ומתוקות. התוצאה: עולם חדש ורחב של טעמים ומרקמים. טיפ מהמומחית שקדים מומלץ להשרות במים במשך כשמונה שעות, ממליצה מרב הלפרין, קואוצ'רית לתזונה הוליסטית. היא מסבירה שלא רק טעמם הופך עדין וטעים יותר, אלא גם ערכם התזונתי עולה. תהליך ההשריה גורם לפעולת הנבטה, מה שמבטיח ספיגת מינרלים טובה יותר וכן עיכול קל יותר. ההמלצה הזו חשובה בעיקר כאשר מכינים חלב שקדים או חמאת שקדים, מאחר שמשתמשים בכמות גדולה של שקדים. כאשר אוכלים חופן קטן, אפשר לאכול אותם כפי שהם וליהנות מפריכותם.