מבשלים
תוספות שוות על בסיס תפוחי אדמה
בתנור, בסגנון הודי ואפילו מג'דרה - התוספות שתופסות
תפוחי אדמה – מה זה פריך מבחוץ ונימוח בפנים?
קונים תפוחי אדמה מזנים דלי עמילן שמתאימים לאפייה. תפודים קטנים מזן ראטה או אלה הנמכרים בשקיות למיקרו לא חייבים לקלף או לחתוך.
שומן כדי שהקסם יתרחש והתפודים ייאפו עד פריכות בלי להתייבש, חייבים להוסיף שמן, מיונז או חמאה.
ממליחים בלי מלח העסק פשוט לא עובד. זה לא רק בגלל הטעם אלא גם כי המלח סופח אליו נוזלים עודפים.
עם או בלי קליפה? הקליפה שומרת היטב על המרקם של התוכן, אבל זה לגמרי עניין של הרגל. אם מחליטים להשאיר, צריך לזכור לקרצף את התפודים היטב לפני האפייה.
לכסות או לא? לרוב אפשר להתחיל באפייה עם כיסוי, להורידו לקראת הסוף ולאפות להשחמה. אם אופים בנוזלים, אין צורך בכיסוי כלל.
חימום חוזר אפשרי, אבל קשה לשחזר את המרקם. אפשר לאפות חצי אפייה ולסיים למחרת או לפני ההגשה.