מתכון

עוגת ריקוטה, שקדים ואמרנה

מרץ 2016
9 דירוגים
עוגת ריקוטה, שקדים ואמרנה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת ריקוטה, שקדים ואמרנה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

התאהבתי בעוגה הזאת משום שיש לה מרקם של עוגה בחושה נימוחה במיוחד אף על פי שהיא אינה בחושה קלאסית

את הקמח החלפתי בקורנפלור ובכמות נכבדת של שקדים טחונים, כך שהעוגה מתאימה לנמנעים מגלוטן ולתקופת הפסח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.

2

מקציפים חלבונים במיקסר. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים 70 גרם (1/3 כוס) סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.

3

באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים חמאה ואת יתרת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה כ-5 דקות לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים בקרם. מוסיפים שקדים בהדרגה ומערבלים. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, קורנפלור וגבינה ומערבלים למרקם חלק.

4

מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5

שומרים 1/2 כוס דובדבנים לקישוט ואת היתר מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים. יוצקים לתבנית.

6

אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה קלות.

7

שומרים במקרר, אבל כדאי להביא לטמפ’ החדר לפני ההגשה. מגישים עם הדובדבנים והסירופ ששמרנו.