את הקמח החלפתי בקורנפלור ובכמות נכבדת של שקדים טחונים, כך שהעוגה מתאימה לנמנעים מגלוטן ולתקופת הפסח.
מה צריך?
החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
החומרים
מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה.
2
מקציפים חלבונים במיקסר. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים 70 גרם (1/3 כוס) סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מעבירים את הקצף לקערה אחרת.
3
באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) שמים חמאה ואת יתרת הסוכר ומערבלים עם וו גיטרה כ-5 דקות לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה ומערבלים עד שהם נטמעים בקרם. מוסיפים שקדים בהדרגה ומערבלים. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, קורנפלור וגבינה ומערבלים למרקם חלק.
4
מוסיפים את קצף החלבונים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
5
שומרים 1/2 כוס דובדבנים לקישוט ואת היתר מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים. יוצקים לתבנית.
6
אופים כ-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה קלות.
7
שומרים במקרר, אבל כדאי להביא לטמפ’ החדר לפני ההגשה. מגישים עם הדובדבנים והסירופ ששמרנו.