עדשים

דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

דוסה סבזי

החביתיות האלה הן גרסה של דוסה עם שדרוג בהשראת חביתית הירק הפרסית קוקו סבזי. את השדרוג הזה אפשר ליישם על כל חביתית מותססת שאתם מכינים בבית למתכון המלא
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)
פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים של מיכל מוזס. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה)

פטריות פורטובלו ממולאות בעדשים, פטה, חצילים וצנוברים

במה ממלאים פטריות? בגבינה, ברור. אבל לא רק: הפעם הפכנו את המלית לקדרה צמחונית שלמה למתכון המלא
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד

כל מי שמכין לזניה מכיר את הרגשת הסיפוק הכרוכה במנה - המגש הגדול שמחביא בתוכו שכבות של נחמה ואהבה ללא תנאי למתכון המלא
פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן
פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן

פסטת עדשים וכוסמין ביתית בפסטו קישואים ושקדים

שילוב של קמח עדשים, קמח דורום אורגני וקמח כוסמין מניב פסטה מזינה. הילדים יהנו מהכנת הבצק, העיצוב ובסוף גם מהזלילה למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע

שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס

4 דירוגים
מטגנים את הירקות בתוך התבלינים ואחר כך מבשלים אותם ברוטב קארי אדום עם המון כוסברה למתכון המלא
שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי
שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי

שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות

2 דירוגים
שריר הוא נתח רזה שדורש בישול ממושך בחום נמוך כדי למצות את כל הטוב שבו ולהפוך לבשר רך ומתפרק למתכון המלא

עדשים שחורות עם ירקות צלויים

מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני

שילוב של ירקות חיים ואפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף - כל מה שצריך לסלט קטניות טוב למתכון המלא
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

2 דירוגים
מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא
באלינג'רה. צילום: אנטולי מיכאלו
באלינג'רה. צילום: אנטולי מיכאלו

באלינג'רה

מל"ן 4, תל אביב
באלינג'רה הוא ביסטרו קליל וצעיר בפאתי שוק הכרמל המשמש כאכסניה חמה למטבח האתיופי. הארוחה האתיופית הקלאסית, המתבססת על פיתת אנג'רה אוורירית מקמח טף (ללא גלוטן), מוגשת פה עם מבחר תבשילי עדשים או בקר, בשריים כמו טיבס או טבעוניים מסוג השורו, שמתבשלים באיטיות ובתוך תערובות תבלינים עשירות שגם נמכרות הביתה. ראו מסעדה
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

2 דירוגים
משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז למתכון המלא