הנסיכה האיטלקית

מה עושים עם גבינת מסקרפונה?

מעוגות ביסקוויטים ועד קינוחי מוס מתוחכמים - מגלים את הגבינה האיטלקית
מאי 2019

גבינת מסקרפונה בעלת המרקם והטעם המופלא, משתדכת נפלא לשפע טעמים, והולכת יד בים עם תותים, תאנים ועוד פירות קיץ, שוקולד לבן, מרקחות למיניהן ועוד. אפשר להכין אתה מוסים, קינוחים אישיים,  מילפיי, קאפקייקס, עוגות ביסקוויטים ועוד שלל קסמים קולינריים. הנה כל מה שאפשר לעשות עם גבינת מסקרפונה.

גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא

טארט אפרסקים בסירופ צ'ילי

בדרום איטליה שילוב בין חריף ומתוק הוא עניין מקובל ולא מעט סבתות מכינות קינוחים שמארחים פלפל שחור או צ'ילי למתכון המלא
מוס שוקולד עם קרם מסקרפונה, טוויל קקאו ודובדבנים של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק
מוס שוקולד עם קרם מסקרפונה, טוויל קקאו ודובדבנים של שף אילן חפץ. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעה קנריק

מוס שוקולד עם קרם מסקרפונה, טוויל קקאו ודובדבנים

4 דירוגים
קינוח מושחת עם דובדבנים. מתאים לסיום ארוחות חגיגיות וסתם כשמתחשק משהו שוקולדי במיוחד למתכון המלא
ספינג' בסגנון מזרח תיכוני של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג' בסגנון מזרח תיכוני של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' בסגנון מזרח תיכוני

הטעמים המקומיים של הדרים, שקדים וורדים הופכים את הספינג' הזה לאוריינטלי ובלתי נשכח למתכון המלא
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות של שירן זליכה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות של שירן זליכה. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות

1 דירוגים
עוגת גבינה קלאסית וביתית, שבעזרת טכניקות פשוטות אפשר לשדרג אותה כך שתהיה מרשימה, חגיגית ומלאת טעמים למתכון המלא
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל

2 דירוגים
עוגת גבינה מיוחדת בהשראת הקונדיטור הצרפתי כריסטוף מישאלק, שמכין טארטים ללא שוליים בעיצוב נקי, מוקפד וחדשני למתכון המלא
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

טירמיסו קוקוס בכוסות

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים למתכון המלא
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

מילפיי טירמיסו של מסעדת אריא

הסו-שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר ממסעדת אריא, מגישים קינוח שמתיך בין קינוחי הלהיט מצרפת ואיטליה למתכון המלא
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה

קינוחי כוסות אישיים הם דרך אלגנטית ומרשימה להפתיע בסיום הארוחה, כך הם גם קינוחי הטירמיסו של שפית מיכל מילרד למתכון המלא
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים

שווה להשקיע בקינוח אישי של עוגת גבינה, שבו כל שכבה וכל ביס מוסיפים עניין וטעמים חדשים בפה למתכון המלא
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה

3 דירוגים
קשה לדמיין מנה יותר עדינה ומפנקת. לפלפל אין את החמיצות של העגבנייה ולכן קרם הפלפלים מאוד עדין בטעמו וקטיפתי למתכון המלא
שזיפים ברוטב יין מצומצם עם קרם מסקרפונה של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
שזיפים ברוטב יין מצומצם עם קרם מסקרפונה של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

שזיפים ברוטב יין עם קרם מסקרפונה

3 דירוגים
הגוונים האדומים העמוקים של היין המתובל יחד עם השזיפים יוצרים דרמה בצלחת. קרם המסקרפונה מוסיף מתיקות מאזנת למתכון המלא
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר

אניולוטי דלורית בחמאת שומר ואגוזים

2 דירוגים
כיסוני האניולוטי הם הגרסה של פיימונטה לרביולי, כאן הם ממולאים בדלורית ומבושלים בחמאת שומר, מסקרפונה ואגוזים למתכון המלא
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן

רביולי סרטנים של שף איתן ונונו

מתחשק לכם להשקיע? שף איתן ונונו מלמד איך מכינים רביולי במילוי סרטנים וברוטב על בסיס קליפותיהם למתכון המלא
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן

1 דירוגים
רביולי תפוחי עץ עם גבינת מסקרפונה, קינוח שעושה טייק אוף על המנה האיטלקית המפורסמת ולא ישאיר את האורחים אדישים למתכון המלא
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג למתכון המלא
פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר
פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר

פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון

2 דירוגים
ארוחת פנקייק מענגת של שבת בבוקר, שאפשר בקלות להסב לקינוח מושקע ומהודר בתוספת פירות טריים חתוכים למתכון המלא
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים 
. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים . צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים

כשתיירים טועמים רוזטה בשוק לוינסקי או ביפו, העיניים שלהם נפערות בתדהמה והם מצטיידים מייד בכמה בקבוקים. זה הזמן להיזכר בנפלאות הרוזטה, אחד הסמלים של המטבח המקומי. למתכון המלא
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה 
עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו 

5 דירוגים
רביולי ממולאים בקרם פולנטה ומסקרפונה, רוטב חמאה ולימון עדין ופרחי הברוקומיני שמכניסים ירקרקות רעננה למתכון המלא
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה - יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה למתכון המלא
שרלוט מאולתר עם מוס מסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
שרלוט מאולתר עם מוס מסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

שרלוט מאולתר עם מוס מסקרפונה

1 דירוגים
במקום לזלף ולאפות לבד את הגדר שמרכיבה את השרלוט, השתמשתי בבישקוטים קנויים. לב השרלוט הוא מוס מסקרפונה מתובל למתכון המלא
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו קלילות ורעננות. את השמנת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם למתכון המלא
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"

טורט מסקרפונה ודובדבנים

עוגת גבינה חגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש למתכון המלא
עוגת שכבות תותים ומסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת שכבות תותים ומסקרפונה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

עוגת שכבות תותים ומסקרפונה

2 דירוגים
הבסיס הוא טורט בהיר ומאוד ורסטילי, שאפשר לשדך לו כל קרם פירותי שאוהבים - פסיפלורה, פירות יער, פטיסייר לימוני למתכון המלא