ריבת חצילונים מתובלת של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: TRE'S TABALEWARE ריבת חצילונים מתובלת בתנור מאת מיכל חביביאן כשעתיים קל כשר טבעוני ריבה שמכינים בקדירה, מה שמשמר את כל הנוזלים והארומות. בשידוך עם קרם פרש נוצר קינוח מושלם למתכון המלא
זיתים מתובלים של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה זיתים מתובלים מהירים מאת שף עידו פיינר 5 דקות + יום־שלושה ימי השהיה קל כשר טבעוני צלוחית זיתים היא הפתיחה הכי ישראלית שיש לארוחה למתכון המלא
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו מאת עז תלם 45 דקות קל כשר טבעוני איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא
פמנטוניס לרגוס קון אז'ו – פלפלים מושרים ברוטב שום של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג סלט פלפלים קלויים ברוטב שום מאת נמרוד נורמן 10 דקות קל כשר טבעוני הייחוד של הפלפלים האלה הוא בזרעי החילבה, שמוסיפים למנה טעם זר–מוכר למתכון המלא
סלטה די פיפינוס – סלט מלפפונים ושמיר של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג סלט מלפפונים ושמיר – סלטה די פיפינוס מאת נמרוד נורמן 10 דקות + השהייה קל כשר טבעוני שילוב של מלפפונים ושמיר נשמע שילוב אשכנזי למדי, אבל אפשר לפגוש את הצמד הזה מככב גם במטבח הספניולי למתכון המלא
לאבנה עם זעתר עלי תאנה של שף אסף דוקטור | צילום: שני בריל לאבנה עם זעתר עלי תאנה מאת שף אסף דוקטור 4 ימי הכנות + 15 דקות הרכבה קל כשר צמחוני לא עוד מנת לאבנה - הארומה המיוחדת של עלי התאנה וקליפות התפוז בצד חריפות הפלפלים יוצרות לאבנה מקורית ומפתיעה למתכון המלא
איקרה של הדליקטסן צילום: עידית בן עוליאל איקרה של דליקטסן 15 דקות + השרייה קל כשר דגים הסלט הבלקני הזה הוא בעצם סוג של מיונז, רק על בסיס ביצי דגים במקום חלמונים למתכון המלא
ג'רדיניירה – חמוצים בנוסח שיקאגו של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל ג'רדיניירה – חמוצים בנוסח שיקאגו מאת יוגב ירוס 15 דקות + 24 שעות השהיה קל כשר טבעוני את הג'רדיניירה אנו מכינים בשיתוף עם "כרוב בריא - מטבח התססות ושימור מזון טבעי", יצרן ארטיזנלי בשם עדי פעמוני למתכון המלא
קריספי זוקיני של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל קריספי זוקיני מאת יוגב ירוס 20 דקות קל כשר טבעוני מנת פתיחה זריזה, פשוטה וטעימה למתכון המלא
לחם שום מהיר של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל לחם שום מהיר מאת יוגב ירוס 10 דקות קל כשר אפייה גרסת לחם שום ביתית וזריזה, ומעבר ללחם שום נפלא - תישאר לכם אקסטרה חמאת שום לשימושים אחרים למתכון המלא
סלט גרגרי חומוס, פטריות מושחמות ופסטו של מיכל מוזס. צילום: shutterstock סלט גרגרי חומוס, פטריות מושחמות ופסטו מאת מיכל מוזס 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני סלט חם ויוצא דופן או תוספת זריזה שתשדרג אורז לבן למתכון המלא
ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה של רינת צדוק. צילום: שני בריל | סטיילינג: אינה גוטמן ממרח תמרים, צ'ילי וכוסברה מאת רינת צדוק 10 דקות קל כשר טבעוני הצ'ילי העוקצני והכוסברה מאזנים את המתיקות העזה של התמרים ומחמיאים לה למתכון המלא
צ'אטני תפוחים ותמרים בחרדל של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן מוסטרדה תפוחים ותמרים בחרדל מאת רינת צדוק 45 דקות קל כשר ללא גלוטן ההשראה לשילוב הלא שגרתי הזה הוא המוסטרדה האיטלקית, שהוספתי אליה תמרים טריים למתכון המלא
מטבוחה שזיפים וחמאה שרופה של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו מטבוחה שזיפים וחמאה שרופה מאת שף רן וייס שעתיים קל כשר צמחוני למטבוחה הזאת יש שני טוויסטים לא צפויים: הוספת שזיפים בשלים ומתוקים והחלפת השמן בחמאה שרופה למתכון המלא
חציל בדבש חצילים וג'ינג'ר של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו חציל בדבש חצילים וג'ינג'ר מאת שף רן וייס 25 דקות קל כשר צמחוני ההשראה למנה הזאת מגיעה ממסעדת מונא, שבה עבד רן בעבר למתכון המלא
צזיקי טופו של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר) צזיקי טופו מאת רינת צדוק 25 דקות קל כשר טבעוני כשטוחנים טופו בבלנדר חזק, הוא הופך לקרם חלק וקטיפתי. כאן חיברתי אותו למלפפונים פריכים ועשבי תיבול ויצרתי מטבל רענן למתכון המלא
קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר) קוביות טופו במרינדת עשבים ושמן זית מאת רינת צדוק 15 דקות + השרייה קל מאוד כשר טבעוני מאזט קטן וחמוד, שבמבט ראשון קצת מזכיר קוביות פטה בשמן זית - אבל כשטועמים אותו מרגישים שמדובר במשהו קצת אחר למתכון המלא
צזיקי מלפפונים ונענע. צילום: shutterstock צזיקי מאת מיכל מוזס 5 דקות קל כשר צמחוני מטבל יוגורט מרענן שאפשר לשדך למנות אורז, מאפים או ירקות למתכון המלא
תפוחי אדמה קון סרדה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל תפוחי אדמה קון סרדה מאת מיכל חביביאן 45 דקות קל מאוד כשר תפוחי אדמה לא פחות מפסטה, תפוחי האדמה מקבלים עליהם את המרכיבים של הקלאסיקה הסיציליאנית (פסטה קון סרדה) באהבה למתכון המלא
סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, ג'מיד ולימון פרסי של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני. סלט פאקוס, אבוקדו, קיווי, אבן יוגורט ולימון פרסי מאת שף גל בן-משה 30 דקות קל כשר צמחוני הג'מיד (אבן יוגורט) בעצם משמש בתור המלח של המנה והלימון הפרסי מעניק חמצמצות במקום מיץ לימון למתכון המלא
ראיטה קישואים של עופרי זוטא. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה) ראיטה קישואים מאת עופרי זוטא 5 דקות קל כשר צמחוני מגישים כחלק מארוחה או כמטבל. למתכון המלא
פלפלים בחומץ עם שום ושמיר של שרי אנסקי | צילום: אלכס ליבק פלפלים בחומץ עם שום ושמיר מאת שרי אנסקי כשעה + 2־3 ימים קל כשר סלטים הסבתות היו כובשות כך את הפלפלים הירוקים הבהירים, אך אפשר להכין כך את כל סוגי הפלפלים בכל הצבעים למתכון המלא
פרחי כרובית בהדונס של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ) פרחי כרובית בהדונס מאת אורלי פלאי ברונשטיין 25 דקות קל מאוד כשר צמחוני מכירים את פרחי הכרובית המטוגנים הטעימים מהמסעדות הערביות? אז הנה גרסה רזה יותר למתכון המלא
כרובית צהובה מטוגנת של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום) כרובית צהובה מטוגנת מאת שף אבי לוי 25 דקות קל כשר טבעוני שימו לב לפטנט: מתבלים את המים בהם מתבשלת הכרובית בכורכום וקארי, וזה משביח את הטעם וצובע אותה בצהוב עז למתכון המלא
שניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילהשניצל פטריות אויסטר של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה שניצל פטריות אויסטר מאת רינת צדוק 35 דקות קל כשר טבעוני פטריות אויסטר בשרניות ומלאות טעם עטופות בציפוי פריך, מטוגנות או אפויות וממש מזכירות שניצל למתכון המלא
באבא גנוש של אסף בן משה. צילום: אור קפלן (מתוך הספר על טעם ועל רוח) באבא גנוש מושלם מאת שף קונדיטור אסף בן משה 45 דקות קל כשר טבעוני הגרסה הטעימה ביותר לסלט חצילים בטחינה שאני מכיר. למדתי אותה מחברי היקר ושכני בזמן מגוריי בירושלים, טל־שחר גלבוע למתכון המלא
קרם אריסה ולימונים כבושים של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל קרם אריסה ולימונים כבושים מאת מיכל וקסמן 5 דקות קל כשר טבעוני ממרח נפלא ועז טעמים, שיהיה טעים אף יותר אם תשתמשו באריסה ולימון כבוש שהכנתם בעצמכם למתכון המלא
פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית של מיכל וקסמן. צילום: דני בריל פלמידה (או טונה) בכבישה ביתית מאת מיכל וקסמן כ-30 דקות קל כשר דגים פלמידה לבנה טרייה, אדומה או בוניטו - כולם יניבו דג כבוש שבשרו רך, עסיסי ובעל טעם דגי במידה למתכון המלא
מסבחה חצילים וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה) מסבחה חצילים וזעתר מאת רינת צדוק 45-35 דקות קל כשר טבעוני החצילים מתבשלים בשמן (כמו קונפי) ובו זמנית עוברים אידוי. המסבחה טובה כמו שהיא ומעולה גם עם גבינות למתכון המלא
ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה) ירקות כבושים בלימון ומלח מאת רינת צדוק 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני כבישה קלילה ומהירה במלח ולימון הופכת את הירקות לחמוצים מעט ולעשירים יותר בטעם, בלי לחכות ימים לכבישה רגילה למתכון המלא
שופלור כרובית של יונית צוקרמן. צילום: אפיק גבאי שופלור כרובית מאת יונית צוקרמן 45 דקות קל כשר סלטים אבא שלי ז"ל לא הבין איך אני אוכלת שופלור עם לחם. התשובה פשוטה: כי כל כך טעים לנגב את הרוטב עם פרוסה למתכון המלא
סלט ירוק חגיגי של רינת צדוק. צילום: שני בריל. סלט ירוק חגיגי לראש השנה מאת רינת צדוק 40 דקות קל מאוד כשר טבעוני סלרי, תפוחים, רימונים ורוטב קטיפתי על בסיס קשיו טחון שמוסיף עניין ומתיקות. המרענן הרשמי של החג למתכון המלא
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר סלט אנדיב וויניגרט אגוזים של אסף גרניט מאת שף אסף גרניט 5 דקות קל מאוד כשר צמחוני סלט מרענן בעל טעמים עשבוניים, עם קורטוב של מרירות ומתיקות למתכון המלא
סלט מחמצים מרוקאי של רות אוליבר. צילום: Shutterstock סלט מחמצים מרוקאי מאת רות אוליבר 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני חמוצים אקספרס - הירקות מתקבלים פריכים ומתקתקים. ויש גם פטנט מדליק להגשה למתכון המלא
כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע כרוב ניצנים צרוב בחמאת שום ירוק ואגוזים מאת אורלי פלאי ברונשטיין 10 דקות קל מאוד כשר צמחוני המתכון הזה מעצים את הטעם המיוחד של כרוב הניצנים - ויגרום לכם להסתכל עליו לגמרי אחרת למתכון המלא
טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. טחינה עם זר פרחי כרובית וחצילים מאת רות אוליבר 45 דקות קל כשר טבעוני 3 כוכבים בצלחת אחת. לוקחים לפיקניק בקופסאות נפרדות, ובסמוך לארוחה מרכיבים לסלט למתכון המלא
סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע סלט סלק צלוי וגרגרי חומוס מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה וחצי קל מאוד כשר טבעוני תנו לסלק את הזמן שלו בתנור, והוא יפיק מעצמו טעמים מופלאים, שיתחדדו עוד יותר על רקע התפאורה שתבוא בהמשך למתכון המלא
סלט גזר חריף של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. סלט גזר חריף מאת רות אוליבר 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני קולפן ז'וליינים שעולה 10 שקלים יהפוך את ההכנה לקלה יותר למתכון המלא
סלסה תירס ופלפלים של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. סלסה צהובה עם פלפלים ותירס מאת רות אוליבר שעה ורבע קל מאוד כשר טבעוני סלט צבעוני שמתאים לכל ארוחה. הסלסה חביבה מאוד על ילדים, אם רק מוותרים על הפלפל החריף והטבסקו למתכון המלא
סלט עגבניות ופלפלים של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. סלט עגבניות ופלפלים קלויים מאת רות אוליבר שעה וחצי קל כשר טבעוני יש כאן עבודה של קלייה וקילוף, אבל היא משתלמת. את הסלט יאהבו אוכלי החריף, ואלה שאוהבים לטבול לחם ברוטב ייהנו כפליים למתכון המלא
סלט כרוב סגול של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע. סלט כרוב סגול מאת רות אוליבר 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני סלט חמוד ורענן, שאין שום דמיון בינו לבין סלט-הכרוב-במיונז מהסופר למתכון המלא
סלט עדשים וצנוניות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: Sutterstock סלט עדשים וצנוניות מאת אורלי פלאי ברונשטיין 40 דקות קל מאוד כשר צמחוני החמצמצות של הלימון והמליחות של הפטה הולמות גם את העדשים בעלות המרקם הנימוח וגם את הצנוניות הקראנצ'יות למתכון המלא
חטיפי פלפלים ממולאים של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר. חטיפי פלפלים ממולאים מאת שף-בולונז'ר אורי שפט ורינת צדוק 20 דקות קל מאוד כשר צמחוני פלפלונים מתוקים, קטנים, חמודים וצבעוניים, בדיוק בגודל ובצורה שמתאימים לשמש כלי קיבול למלית וליצור את החטיף המושלם למתכון המלא
מטבוחה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו מטבוחה מאת אורלי פלאי ברונשטיין 3 שעות קל כשר טבעוני סלט-ממרח צפון אפריקאי גאוני, שמתאים לכל מטרה על פרוסת לחם מרוחה בגבינה, על שולחן הפיקניק וגם בארוחת שבת למתכון המלא
סלט עוף, כרוב ואפונה עם ויניגרט קארי. רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע סלט עוף, כרוב ואפונה עם ויניגרט קארי מאת רות אוליבר 60 דק קל כשר חזה עוף סלט עם גוון הודי בזכות ויניגרט קארי סמיך ועשיר. הכרוב נותן פריכות וטעם, ולכן לא כדאי לוותר עליו למתכון המלא
סיגר טלה ועלי גפן של שף תומר טל. צילום: דניאל שכטר; סגנון: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו 1220 סיגר טלה ועלי גפן מאת שף תומר טל כ-3 שעות למתקדמים כשר בשר החיבור של עלי הגפן לבשר הטלה השומני מקל את הכובד של הבשר ובזכותם הסיגרים האלו מתחברים לעונה למתכון המלא
סרדינים כבושים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם סרדינים כבושים של רותם ליברזון מאת רותם ליברזון 30 דקות + כבישה למתקדמים כשר דגים מומלץ להניח את הסרדינים הכבושים על פרוסת לחם מחמצת קלויה - והנה לכם ברוסקטה בלתי נשכחת למתכון המלא
צזיקי שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל צזיקי שקדים מאת רינת צדוק 10 דקות + השרייה קל כשר טבעוני עשיר יותר, מעניין יותר חמצמץ פחות מהצזיקי הרגיל למתכון המלא
סלט כרוב ניצנים וירקות צלויים, איגרא במשק. צילום: מתן שופן סלט כרוב ניצנים וירוקים צלויים מאת שף ענר בן רפאל 15 דקות קל כשר צמחוני סלט חם מירקות עונתיים עם חיזוק בדמות טביחה תרד מלאת טעם. אם אין לכם זמן וכוח להכין טביחה - גם לימון כבוש יעבוד למתכון המלא
ממרח יוגורט ושקדים של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל ממרח יוגורמה כבשים ושקדים מאת קינן בסל 10 דקות + לילה קל כשר צמחוני הממרח הזה קצת מזכיר את הסקורדליה - ממרח שקדים ושום יווני - רק שכאן החלפתי את הלחם (שנותן גוף לממרח) ביוגורט מצומצם למתכון המלא
פלפלים חריפים בקראסט שקדים של הבנות אוהבות אוכל. צילום: דניאל לילה פלפלים חריפים ממולאים בקראסט שקדים, עשבי תיבול וטולום מאת קרן אלה גפן ויעל סלע 10 דקות קל כשר צמחוני מנה יפהפייה לתחילת הארוחה - החריפות של הפלפלים והמליחות העדינה של הגבינה פותחים את התיאבון וסוללים את הדרך למנות הבאות למתכון המלא
לחם יוגורמה שטוח של קינן בסל, המחלבה מבית יצחק. צילום: נועם פריסמן, סגנון: ענת לובל לחם יוגורמה שטוח עם חמאת תבלינים מאת קינן בסל 10 דקות קל מאוד כשר צמחוני בצק מהיר ונוח לעבודה מפיק לחם שיכול לעמוד במארכז ארוחת מאזטים חלבית או כפתיח לארוחת שבועות למתכון המלא
פלפלים קלויים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל פלפלים שרופים של דיוויד פרנקל מאת שף דיוויד פרנקל 20 דקות קל כשר טבעוני 9 דירוגים מנה ראשונה מקורית שיכולה להיות גם תוספת מרעננת לשולחן החג, עם טאץ' של שף למתכון המלא
סלט ביצים של דוויד פרנקל. צילום: דיוויד פרנקל סלט ביצים של דיוויד פרנקל מאת שף דיוויד פרנקל 20 דקות קל כשר צמחוני 21 דירוגים שפים מבשלים בבית: דיוויד פרנקל מלמד איך מכינים סלט ביצים מושלם למתכון המלא
אספרגוס בר בגוורדיה בלנקו וביצה רכה. מתכון וצילום: דור ונגר אספרגוס בקרם שומר וביצה רכה מאת דור ונגר שעה קל כשר צמחוני 2 דירוגים שפים מבשלים בבית: דור וגנר מכין מנה ראשונה אלגטית שכיף לנגב בפרוסה עבה של לחם למתכון המלא
פול ירוק צרוב ברוטב שום ירוק לימוני של רינת צדוק. צילום: שני בריל פול ירוק צרוב ברוטב שום ירוק לימוני מאת רינת צדוק 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים פול ירוק טרי ברוטב סמיך ומלא טעם (שיתאים גם לצד שעועית ירוקה חלוטה או צלויה, אספרגוס ותרד) למתכון המלא
בוקרונס של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן בוקרונס – אנשובי כבושים בחומץ בן יין מאת שף עינב אזגורי שעתיים קל כשר דגים 1 דירוגים קשה לעמוד בפני הדגיגונים הקטנים הכבושים בחומץ בן יין המוגשים בכל טאפאס בר ספרדי לצד זיתים ולחם מפתה למתכון המלא
סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקוסשל רינת צדוק. צילום: שני בריל סלט עוף בזרעי כוסברה וחלב קוקוס מאת רינת צדוק 15 דקות קל כשר חזה עוף 3 דירוגים סלט נהדר ומלא טעמים בועטים של עוף עם הדרים, זרעי כוסברה וחלב קוקוס למתכון המלא
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home סלט ארטישוק ירושלמי של רושפלד מאת שף יונתן רושפלד ושף אליאב גולדנברג 20 דקות קל מאוד כשר טבעוני 5 דירוגים גרסה מקומית לסלט הגזר המרוקאי החריף, כאשר כאן הגזר מוחלף בארטישוק ירושלמי שמתבשל עם אריסה מתוקה למתכון המלא
עגבניות צרובות בערק של מיכל מוזס. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע עגבניות צרובות בערק מאת מיכל מוזס 10 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים משתמשים בעגבניות מוצקות ודלות נוזלים מזן תמר או אדמוניה למתכון המלא
מרוות ירושלים ממולאת בטלה ואורז של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. צילום: דניאל לילה מרוות ירושלים ממולאת בטלה ואורז – אלסיין מאת יעקוב ברהום ומיכל ברנס שעתיים וחצי קל לא כשר בשר 2 דירוגים אלסיין בערבית היא מרוות ירושלים - צמח בר בעל עלים גדולים וקטיפתיים המשמשים להכנת ממולאים למתכון המלא
קייל בתבלינים ושום קונפי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר קייל בתבלינים ושום קונפי מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 15 דקות קל מאוד כשר טבעוני 2 דירוגים עלי קייל מוקפצים בשמן זית, זרעי כמון שלמים, שום קונפי וקליפת לימון מגוררת ומקבלים תוספת מופלאה למנה העיקרית למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר קולסלואו מהסרטים מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 10 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
פנזרוסלטה - ממרח סלק, יוגורט ופיסטוק יווני של ניסן דווידוב. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר פנזרוסלטה – ממרח סלק, יוגורט ופיסטוק יווני מאת ניסן דוידוב 20 דקות קל מאוד כשר צמחוני הממרח הזה מתקתק ובעל מראה מרשים הודות לסלק, בתוספת של חלבון מהיוגורט למתכון המלא
חציל קלוי ביוגורט וטחינה של אמיר בוארון. צילום: דן לב. סגנון: דיאנה לינדר חציל קלוי ביוגורט וטחינה מאת אמיר בוארון 20 דקות קל מאוד כשר צמחוני כשמערבבים יוגורט PRO עם טחינה גולמית מקבלים טחינה קטיפתית, עדינה ומלאה בחלבון למתכון המלא
קרם מסקרפונה אנשובי עם קרוטונים של תום פרנץ צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר קרם מסקרפונה אנשובי עם קרוטונים מאת שף תום פרנץ 10 דקות קל כשר דגים בתוך דקות ספורות יש לכם קרם מסקרפונה ואנשובי שאפשר להגיש כמנה ראשונה למתכון המלא
מטבל סלק ותימין של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב מטבל סלק ותימין מאת מיכל בוטון ועדינה זוסמן 45 דקות קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים טבעוני, קל להכנה ויפהפה: ממרח סלק מתובל שמגישים לצד קרקרים, גבינות, לחם טוב או ירקות למתכון המלא
מתאבן ארטישוק וגבינת גורגונזולה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו ארטישוק וגבינת גורגונזולה מאת מיכל מוזס רבע שעה קל כשר צמחוני 1 דירוגים חטיף מושלם למסיבת קוקטייל אביבית למתכון המלא
מטבל ארטישוק ירושלמי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב מטבל ארטישוק ירושלמי מאת מיכל בוטון ועדינה זוסמן 45 דקות קל מאוד כשר טבעוני בבראנץ' סופ"ש חורפי או כמזאט בארוחת שישי, זהו ממרח ממכר שקשה להפסיק לנגב ממנו למתכון המלא
מטבל שורש סלרי של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב מטבל שורש סלרי מאת מיכל בוטון ועדינה זוסמן 45 דקות קל מאוד כשר צמחוני לא רבים עושים שימוש בשורש סלרי, בטח לא להכנת ממרח - וחבל. הוא ארומטי במיוחד וטעים מאוד למתכון המלא
סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה של מיכל בוטון. צילום: שני בריל. סטיילינג: נורית קריב סלט קצוץ וכבוש עם קרוטוני דואה מאת מיכל בוטון ועדינה זוסמן חצי שעה קל כשר טבעוני 1 דירוגים הסלט הזה מנצל את הטריות של השוק עם הטעם המיוחד של ירקות כבושים למתכון המלא
טרטר עגל עם טחינה, זיתים וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע טרטר עגל עם טחינה, זיתים וזרעי עגבניות מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח קל כשר בשר 1 דירוגים הקלאסיקה הצרפתית בתחפושת מזרח תיכונית: את החלמון מחליפה טחינה ואת מקומם של הצלפים תופסים זיתים ועגבניות למתכון המלא
קרם גזר וסומאק של תומר ניב. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר קרם גזר וסומאק מאת תומר ניב שעה ורבע קל כשר טבעוני 2 דירוגים הגזרים מבושלים בתוך המיץ של עצמם עד שהמיץ מתאדה לחלוטין והגזרים בוהקים מצבע כתום וממתיקות גזרית למתכון המלא
טטאקי פילה עגל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע טטאקי פילה עגל ברוטב טריאקי ביתי מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 15 דקות + השרייה קל כשר בשר 1 דירוגים קסמו של הטטאקי הוא במרינדה הטעימה ובבשר שנצרב מבחוץ ונשאר נא בפנים למתכון המלא
חצילי בלאדי עם ארוגולה ופרמזן של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע חצילי בלאדי עם ארוגולה ופרמזן מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 40 דקות קל כשר צמחוני 4 דירוגים גרסה משורגת לחציל ביוגורט הכה פופולרי, עם הרבה ירוקים שמרעננים את המנה למתכון המלא
סלט בוקצ׳וי וטונה צרובה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע סלט בוקצ׳וי וטונה צרובה מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח כ-20 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים הדייקון, הצנון היפני, פחות חריף מצנון רגיל ואוכלים אותו טרי, כבוש או מבושל למתכון המלא
חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע חצילים תאילנדיים בקרמל צ'ילי וג'ינג'ר מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 25 דקות ועוד השרייה קל כשר טבעוני 2 דירוגים החצילים התאילנדיים, ארוכים עם פסים ירוקים, דורשים טיגון קצר משל חצילים רגילים, סופחים פחות שמן וטעמם פחות עוקצני למתכון המלא
גזר צלוי בתיבול אסיאתי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע גזר צלוי בתיבול אסיאתי מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 10 דקות קל כשר טבעוני 3 דירוגים טיגון קצר של גזר מוציא ממנו מתיקות ועושר טעמים שלא נמצא בגרסתו הטרייה. הרטבים האסיאתיים מעצימים ומעמיקים את הטעמים למתכון המלא
פטריות מלך היער מוחמצות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע פטריות מלך היער מוחמצות מאת קובי בנדלק ועופר אלמליח 10 דקות + כבישה קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים הפטריות הבשרניות והיפות הן בסיס מעולה למגוון מנות, אבל כשהפטרייה עומדת בפני עצמה אפשר להבחין בטעמיה האדמתיים למתכון המלא
מקרל כבוש בטכניקה יפנית של יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר מקרל כבוש בטכניקה יפנית מאת יחיאל זינו 12 שעות קל כשר דגים 1 דירוגים את המקרל מעשנים בעשבי תיבול מיובשים ואז כובשים בחומץ אורז ומירין — טכניקה שמגיעה מהמטבח היפני למתכון המלא
סלט עגבניות קיץ של ארז קומרובסקי. צילום: ריאן סלט עגבניות קיץ של ארז קומרובסקי מאת שף ארז קומרובסקי 10 דקות קל מאוד כשר סלטים 1 דירוגים אין ירק יותר קיצי מהעגבנייה (שכולנו יודעים שהיא בעצם פרי)! הנה עוד סלט מתוק-מלוח למאגר סלטי העגבנייה שלכם למתכון המלא
סלט פלפלים ועגבניות ים תיכוני. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע סלט פלפלים ועגבניות ים תיכוני שעתיים קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים התיבול בחומץ מיושן מעניק אנינות לפלפלים הקלויים. הגישו לחם כפרי או בגט ליד הסלט העסיסי הזה כדי לספוג את המיצים למתכון המלא
חגיגת שרי, מוצרלה ועשבי תיבול של עופרי זוטא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע חגיגת שרי, מוצרלה ועשבי תיבול מאת עופרי זוטא רבע שעה קל מאוד כשר צמחוני 2 דירוגים שלל עגבניות שרי בכמה צבעים יוצרות סלט ססגוני וטעים. הרוטב הפיקנטי מדגיש את המתקתקות הטבעית של העגבניות למתכון המלא
סלט עגבניות לחות עם פלפלים, זיתים וריקוטה של עופרי זוטא | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע סלט עגבניות לחות עם פלפלים, זיתים וריקוטה מאת עופרי זוטא 10 דקות קל מאוד כשר צמחוני 1 דירוגים מיקס של ארבעה מרכיבי אנטיפסטי הופך לסלט נהדר וצבעוני במרכז השולחן למתכון המלא
סלט שורשים, תפוזים וגבינת עיזים של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע סלט שורשים, תפוזים וגבינת עיזים מאת רות אוליבר רבע שעה קל מאוד כשר צמחוני 3 דירוגים ירקות השורש הטריים משתלבים היטב עם פלחי התפוזים, הפריכות של האגוזים וגבינת העיזים הנפלאה למתכון המלא
פלפלים ירוקים כבושים של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי פלפלים ירוקים כבושים מאת שף יהונתן בורוביץ' 5 שעות קל כשר טבעוני 2 דירוגים זוהי גרסה מהירה לפלפלים חריפים כבושים בהשראת המטבח המקסיקני, וכיף להגיש אותם כמעט עם כל דבר למתכון המלא
סלט טורקי מתותים וצ'ילי של רינת צדוק. צילום: שני בריל סלט טורקי מתותים וצ'ילי מאת רינת צדוק 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים התותים מחליפים את רוב העגבניות בסלט הטורקי הזה ויוצרים שילוב מעניין של מתיקות וחריפות למתכון המלא
סלט תפוחי אדמה. צילום: shutterstock סלט תפוחי אדמה באיולי שום וחרדל מאת רות אוליבר 45 דקות קל מאוד כשר צמחוני 4 דירוגים לאיולי שלי אני מוסיפה חרדל וחומץ בן יין, שמוציאים את המקסימום מתפוחי האדמה למתכון המלא
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס מאת אורלי פלאי ברונשטיין רבע שעה קל מאוד כשר טבעוני 5 דירוגים מה שטוב לממרח החומוס (כמון, שום, פטרוזיליה ולימון) מצוין גם לתיבול גרגרי חומוס חמים למתכון המלא
סלט ביצים, בייקון ובצל ירוק של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר סלט ביצים, בייקון ובצל ירוק מאת שף איתן ונונו ונעמה שטרנליכט 10 דקות קל לא כשר סלטים 3 דירוגים בייקון מטוגן וביצים - פשוט נולדו זה לזה למתכון המלא
שנקליש עיזים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר שנקליש עיזים מאת יוסף (זוזו) חנא 5 דקות + זמן ייבוש קל כשר צמחוני 2 דירוגים מנה אופיינית לשולחן המזטים שמכינים מלבּנה מיובשת, מפוררים לצלחת, מעטרים בבצלים ובעגבניות קצוצות ומגישים לצד קרעי פיתה מתובלת למתכון המלא
סלט חצילים יווני של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר סלט חצילים יווני – melitzanosalata מאת שי לי ליפא כשעה וחצי קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים עשרות סלטי חצילים מסתובבים במטבחי הבלקן. הסלט הזה הוא יווני ואחד האהובים עלי בזכות מעט מיץ לימון ועשבי תיבול למתכון המלא
זיתים מטוגנים בלבנה ושמן אריסה של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון זיתים מטוגנים בלבנה ושמן אריסה מאת עינת אדמוני כ-20 דקות קל כשר צמחוני 1 דירוגים חטיף הדגל של מסעדת “בלבוסטע”, שהולך נהדר עם בירה קרה למתכון המלא
פלפלים מטוגנים בתחמיץ של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר פלפלים מטוגנים בתחמיץ מאת שי לי ליפא חצי שעה קל מאוד כשר טבעוני