קוקוס

עוגת דבש וקוקוס לחה של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.
עוגת דבש וקוקוס לחה של קרן אגם. צילום: דניאל שכטר. סטיילינג: גיא כהן.

עוגת דבש וקוקוס לחה

טוויסט על עוגת הדבש הקלאסית. תוספת קוקוס טחון לוקחת את העוגה הזו למחוזות קלילים והנוכחות שלו משפיעה על המרקם - בזכותו אפקט הלחות שהסירופ מייצר מוגבר והעוגה רכה מתמיד למתכון המלא
  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מרק חצילים שרופים, קוקוס ומיסו

מרק חצילים קרמי עם ניחוח אסייתי בזכות המיסו למתכון המלא
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע

שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס

4 דירוגים
מטגנים את הירקות בתוך התבלינים ואחר כך מבשלים אותם ברוטב קארי אדום עם המון כוסברה למתכון המלא
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

רוטב סאטה זריז

רוטב סאטה לעוף בשני צעדים: טוחנים את כל המרכיבים ומוסיפים קרם קוקוס לקבלת מרקם קטיפתי למתכון המלא
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי

4 דירוגים
ציפוי טעים ועוקצני (ולא רק בצבעים שלו), שמקבל את ההשראה שלו ממאכלים אסיאתיים אהובים למתכון המלא
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קארי במיה, שרי ובצלים

המטבח ההודי יודע לעשות כבוד לירקות בכלל ולבמיה בפרט. התרמילים מתבשלים ברוטב מתובל היטב על בסיס חלב קוקוס למתכון המלא
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר
מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני של מיכל בוטון ודורון דרומי. צילום: דניאל לילה. סגנון: עמית פרבר

מאפינס בננות וטופי קוקוס טבעוני

3 דירוגים
מאפינס פשוטים וסופר-עסיסיים, שאפשר להלביש עליהם תוספות שונות כמו אגוזים, שוקולד צ'יפס פירות יער טריים או פריזורה של טופי קוקוס מתוק-מלוח למתכון המלא
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שורטברד מי ורדים וקוקוס של שף-קונדיטורית הילי גרינברג. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

שורטברד מי ורדים וקוקוס

הן כל כך פשוטות להכנה ומבוססות על חומרים יומיומיים שהן אידיאליות לאופים בדקה התשעים למתכון המלא
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס

1 דירוגים
מבשלים תחילה את הסלקים יחד עם ירקות שורש ותבלינים, שמעניקים למרק את מורכבות הטעמים שלו למתכון המלא
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
מלבי קוקוס ופירות מיובשים של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

מלבי קוקוס ופירות מיובשים

3 דירוגים
הוא מבושם מאוד בזכות השימוש במי זאהר ובמי ורדים, ומרקמו קרמי וקטיפתי במיוחד כיוון שרובו מבוסס על שמנת למתכון המלא
בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בננות מקורמלות עם נוטלה ביתית, אגוזים וקוקוס

2 דירוגים
הבשר של הבננות נותר רך ורענן והן מקבלות מעטה פציח בדיוק כמו של קרם ברולה. קינוח בזק ואחלה פתרון לבננות בשלות למתכון המלא
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת בננות עם שברי שוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר

11 דירוגים
עוגת הבננות הזאת קרובה יותר ללחם בננות, אך עם כמה "פינוקים" בדמות קוקוס, שקדים טחונים, סירופ מייפל ושוקולד למתכון המלא
כדורי קוקוס ושוקולד מריר מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
כדורי קוקוס ושוקולד מריר מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

כדורי קוקוס ושוקולד מריר

2 דירוגים
כדורים מתערובת של קוקוס, שקדים טחונים ושוקולד, שהופכת אותם לממתק מושלם (גם) לפסח למתכון המלא
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר
עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד מתוך הספר "אפייה טובה עם מיקי שמו". צילום: דניאל לילה; סטיילינג: עמית פרבר

עוגת שיש קוקוס, פרג ושוקולד

6 דירוגים
בלילה המבוססת על קוקוס ופרג. את דוגמת השיש יוצרים בעזרת גנאש שוקולד המורכב ממעט שמן קוקוס ושוקולד מריר למתכון המלא
פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

פטריות יער וחצילים ברוטב סאטה

2 דירוגים
את רוטב הסאטה אפשר לרכוש בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק. הוא עמוס טעמי בוטנים וקוקוס המעשירים את המנה למתכון המלא
  • קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי קוקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי קוקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי פטל מיובש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי פטל מיובש של רינת צדוק. צילום: שני בריל

קוביות קקאו, תמרים ואגוזים

12 דירוגים
קוביות תמר קרמיות ושוקולדיות שמספקות את התשוקה למתוק עם משהו בריא (ובלי לבאס). מצפים בציפויים שונים כדי לגוון למתכון המלא
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע
גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים של אורלי חרמש. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: אוריה גבע

גאלטים אישיים עם קרם לימון, קוקוס ושקדים

1 דירוגים
גרסה מקורית לטארט לימון קלאסי. קוקוס ושקדים מוסיפים טעם אגוזי לקרם וגם מסמיכים אותו, וכך הוא לא נוזל מהגאלט למתכון המלא
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות

2 דירוגים
כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב עשיר למתכון המלא
טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: רינת בר נצר
טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלי קרמיקה: רינת בר נצר

טפיוקה בחלב קוקוס ויסמין עם פירות

הקינוח הזה נבנה אצל השפית אמילי גולדברג בראש מאז הטיול בהודו, כשכל המקומות הדיפו ניחוח יסמין בזמן הפריחה למתכון המלא
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס של קונדיטורית סאני דרעי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

עוגה בחושה של קוקוס ושוקולד צ’יפס לפסח

ביצים, שקדים, שוקולד וקוקוס — הארטילריה הכבדה של עוגות הפסח נכנסת כאן לפעולה למתכון המלא
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

טירמיסו קוקוס בכוסות

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים למתכון המלא
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוגת קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, וניל והכל עם תותים צלויים של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגת קוקוס, וניל והל עם תותים צלויים

עוגה לחה ואוורירית שבה מתחברים באופן מושלם התותים הצלויים לווניל ולהל למתכון המלא
בול אנד ג'וס. צילום: אנטולי מיכאלו
בול אנד ג'וס. צילום: אנטולי מיכאלו

בול אנד ג'וס

פרישמן 77, תל איב
הביתן הטבעוני של ק־פה האנוי מציע קליפות אגוזי קוקוס אלגנטיות ממולאות בקטניות וירקות עם רוטבי קארי או קערות מתוקות של פירות ונגזרות הצ'יה. מובן שלצד אלה מוגשים גם מיצי בריאות מהז'אנר האקזוטי. ראו מסעדה
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ברד פודינג עם רוטב טופי של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

ברד פודינג עם רוטב טופי

שף־קונדיטור עמית ליברמן אימץ את שילוב הטעמים והמרקמים למנת הברד פודינג הקלה להכנה והמענגת הזו למתכון המלא
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY

טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס

אפילו מתנגדי הפסיפלורה יתאהבו בטארט הזה - אין בו זכר למרקם השנוי במחלוקת של הפרי ולגרעינים, רק את הטעם והצבע המושכים למתכון המלא
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

2 דירוגים
משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז למתכון המלא
מרטבאק מאניס - פנקייקס אינדונזיים. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר
מרטבאק מאניס - פנקייקס אינדונזיים. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר

מרטבאק מאניס – פנקייקס אינדונזיים מחלב קוקוס

2 דירוגים
מדי ערב יוצאים אלפי רוכלים לרחובות ג’קרטה ומכינים מרטבאק מאניס – פנקייקס אווריריים ורכים עם חלב קוקוס למתכון המלא