ארוחת ליל הסדר

מנות עיקריות לשולחן ארוחת החג

עוף, דגים, בשר, טלה או צמחוני - כל המתכונים לסדר הפסח
פברואר 2023

ארוחת ליל הסדר מאפשרת למארחים לצאת מהרפרטואר הרגיל ולהכין מנות חג מיוחדות. לפניכם מגוון מתכונים שמשלבים עוף, ברווז, טלאים, מנות בשר חגיגיות ודגים, שיאפשרו לכם לבנות ארוחת חג מרשימה.

לכל המתכונים לפסח

מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה אורז אדום, חצילים ובטטות של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה צמחונית של אורז אדום, חצילים ובטטות

סיר שהופכים על צלחת תמיד מעורר התפעלות. משנגלות השכבות היפות של חומרי הגלם, תחושת הגאווה הופכת כל ביס לטעים יותר למתכון המלא
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה

את שוקי הטלה צולים עם העצם, כשהן עטופות בעשבים ובגבעולי שום ירוק - כך הארומות והטעמים של העשבים נספגים בבשר למתכון המלא
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
צלי פולקה וארטישוק ירושלמי של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

צלי פולקה וארטישוק ירושלמי

הפולקה הוא נתח פחות מוכר אבל מעולה לצלייה ארוכה. כאן הוא נצלה ארוכות עם ארטישוק ירושלמי ויין אדום והופך לרך ועסיסי למתכון המלא
אוכף טלה ממולא בשקדי עגל, אגוזים ושום
ירוק צעיר של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אוכף טלה ממולא בשקדי עגל, אגוזים ושום ירוק צעיר של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

אוכף טלה ממולא בשקדי עגל, אגוזים ושום ירוק צעיר

האוכף הוא נתח מאוד מגוון — יש בו גם סינטה וגם פילה והוא משויש בשומן, ששומר על העסיסיות של הבשר למתכון המלא

צוואר טלה עם שומר ופול ירוק ברוטב קלמנטינות וטרגון

קלמנטינות ושומר משובחים של סוף החורף מצטרפים לפול ירוק אביבי ובשר טלה ומתקבלת מנה עיקרית חגיגית ומרשימה למתכון המלא
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

פשטידת מצות, פול וכרשה בלקנית – מינה

גרסה כשרה לפסח לפשטידה הטורקית. מורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה למתכון המלא
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
דג ברוטב סקורדליה ומגש ירקות של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

דג וירקות ברוטב סקורדליה

מנה עיקרית מרשימה ואביבית למרכז שולחן - מגש ירקות צלויים קלות ומעל דגים ברוטב שום־שקדים למתכון המלא
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

עוף שלם וביצים באריסה מתוקה

עוף שלם מושרה באריסה מתוקה ביתית, צלוי וממולא באורז, ירוקים וביצים קשות למתכון המלא
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

פילה עגל במילוי עשבי תיבול ואגוזי קשיו של יוסי שטרית

4 דירוגים
הדרך המושלמת להגיש פילה בקר: מבקשים מהקצב לפרוס את הנתח ליריעה דקה, משטחים מלית של עשבים טריים ואגוזים ומגלגלים למתכון המלא
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

1 דירוגים
קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום

3 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו הוא שאפשר להכין את כולה מראש, לשמור במקרר ורק לחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה למתכון המלא
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים

7 דירוגים
העוף הזה חתיך ומרשים, יש לו טעמים מתוקים–חמוצים ומעניינים אבל הוא גם מאוד ביתי ומזמין למתכון המלא
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

ראפאמה – דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים

6 דירוגים
תוספת מתאימה לעופות ולבשרים צלויים, שיכולה לעמוד במרכז שולחן חגיגי. בארמניה היא כוכבת מרכזית בשולחן הכריסמס למתכון המלא
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן

8 דירוגים
גרסה ירוקה לחריימה: משתמשים בצורת החיתוך של הדג לפרוסות עבות עם העצם ומבשלים אותן ברוטב ירוק, עשיר וחמצמץ למתכון המלא
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

שוק טלה עם ענבים, גזרים צבעוניים ומיץ רימונים

2 דירוגים
שוק טלה מככבת על שולחנות חג רבים. כאן היא מופיעה בגרסה מלאת טעמים עם גוונים מתקתקים למתכון המלא
ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה של שף אסף שנער. צילום: רן בירן
ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה של שף אסף שנער. צילום: רן בירן

ספייריבס טלה במלח על אפונת שלג וסלסת פטרוזיליה

צלעות הטלה נצלות מחוברות לשדרה, לפני ההגשה עוטפים אותן בזיגוג מתקתק. אפונת שלג וסלסה לימונית מוסיפות רעננות למתכון המלא
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
קציצות עגל בפול ולימונים כבושים של שף אבי ביטון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

קציצות עגל בפול ולימונים כבושים

5 דירוגים
מכמות בשר לא גדולה יוצאות הרבה קציצות. אפשר להכין יום-יומיים קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה למתכון המלא
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה וקראמבל קקאו ומלח ים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

סינטה צרובה, קרם כמהין וארטישוק, פולי אדממה

2 דירוגים
גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

בס צרוב על קרם קליפות לימון וזוקיני

2 דירוגים
נדרשים רק כמה טאצ'ים קטנים כדי להפוך את המנה העיקרית בחג למנת דגים בלתי נשכחת למתכון המלא
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות במייפל וצ'ילי של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

טופו בחמאת בוטנים עם אורז אסור ובטטות צלויות

2 דירוגים
כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב עשיר למתכון המלא

פיקנייה או שייטל מיושן על הגריל בסגנון ברזילאי

3 דירוגים
המתכון הוא עבור נתח פיקנייה (מכונה גם "שפיץ צ'ך"), אך יעבוד נהדר גם עם שייטל נקי שאפשר להשיג בכל אטליז טוב למתכון המלא
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי
אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל של שף מאור אהרון. צילום: אפיק גבאי

אוסובוקו טלה עם בצל מקורמל

1 דירוגים
אוסובוקו הוא אחד החלקים העסיסיים ביותר. מה שהופך את הנתח הזה, שהוא בעצם השוק של הטלה לאחר שפורסים אותו, לאחד הנתחים הטעימים ביותר למתכון המלא
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

עופיונים ממולאים באורז וכל טוב

7 דירוגים
התוספת כבר בפנים: עופיונים צלויים במילוי מתקתק. אל תגלו לאורחים שאפילו לא כל כך מסובך להכין את זה למתכון המלא
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

קדרת שייטל עם ארטישוק ירושלמי ושעועית ירוקה

תבשיל חורפי עשיר בירקות שורש. מכינים מראש ואוכלים ממנו כל סוף השבוע למתכון המלא
שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים. צילום: דן לב, סגנון והפקה: דלית רוסו
שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים. צילום: דן לב, סגנון והפקה: דלית רוסו

שוק טלה ממולאת בערמונים, בשר טחון וצנוברים

1 דירוגים
חגיגית ומרשימה, לארוחת שבת או לשולחן החג: שוק טלה ממולאת ויש גם טיפים שיבטיחו לכם תוצאה מושלמת למתכון המלא