אפייה

מאפים משובחים בלי גלוטן

מתכונים לפשטידות, ריבועי פולנטה ופיצה
פברואר 2019
מולה. צילום: נועם רון
מולה. צילום: נועם רון

מולה mula

מולה היא האחות החדשה של מסעדת באנה הטבעונית. בית קפה בסימן בריאות עם תפריט ללא גלוטן, ללא סוכר וללא מוצרים מהחי. התפריט מורכב ממשקאות מיוחדים כמו האייס מאצ'ה ואייס וניל לצד כריכים ומאפים מפנקים. ראו מסעדה
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס

לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק

בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

קרטיב ענבים עם ריבה ומרמלדת ענבים

קינוח שעובד מצוין גם כשמכינים רק חלקים ממנו, אבל כשמגישים את כל החלקים יחד הוא הופך לשלמות למתכון המלא
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

סלט טופו, חציל, לימון ובצל ירוק חרוכים

סלט מרענן ומשביע: לטופו וחציל שרוף מצטרפים גם בצלים ירוקים ולימונים חרוכים, שמוסיפים המון טעמים חמצמצים–חריפים למתכון המלא
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טופו חומוס

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן למתכון המלא
  • טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו סויה ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • הכנת טופו ביתי במכבש טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    הכנת טופו ביתי במכבש טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טופו סויה ביתי

טופו ביתי טרי שונה מאוד מטופו קנוי: הוא הרבה יותר עדין והטריות שלו מורגשת בטעם למתכון המלא
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

פרחי זוקיני במילוי טופו

פרחי זוקיני עם מלית טופו רכה שמחליפה את תערובת הגבינות המסורתית למתכון המלא
פוקאצ’ה אוורירית בלי גלוטן עם פלפל אדום של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
פוקאצ’ה אוורירית בלי גלוטן עם פלפל אדום של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

פוקאצ’ה אוורירית עם פלפל אדום ללא גלוטן

המתכון הזה נוצר כשתמי החליטה לנסות את הפוקאצ’ה המפורסמת של ג’וליאנו בוג’יאלי, אבל נתקעה בלי קמח רגיל בבית למתכון המלא
דגים שלמים ביוגורט, ירקות חרוכים וענבי בוסר כבושים של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
דגים שלמים ביוגורט, ירקות חרוכים וענבי בוסר כבושים של מיכל חביביאן. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

דגים שלמים ביוגורט, ירקות חרוכים וענבי בוסר כבושים

הדגים, הירקות בניחוח אש והיוגורט הרענן מזמנים את הקיץ לצלחת. ענבי הבוסר תורמים עוד חמיצות ואפשר להחליפם בלימון למתכון המלא
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

לזניה כרוב ובשר

לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים למתכון המלא
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

קראנץ' שוקולד חלב ומוס יוגורט

קינוח שוקולד מתפצפץ שאינו מצריך אפייה. אפשר להגיש למרכז השולחן כמלבנים שטובלים במוס יוגורט או לחילופין להרכיב ממנו קינוח כוסות בהגשה אישית למתכון המלא
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

קרם עוגת גבינה וזרעי חמנייה מקורמלים

רציתי קינוח גבינתי קליל גם בהכנה וגם בטעם, אחרי כמה ניסיונות הגעתי לקרם הזה למתכון המלא
  • עוגיות מרנג צנוברים ושוקולד חלב של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
    עוגיות מרנג צנוברים ושוקולד חלב של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
  • עוגיות מרנג צנוברים ושוקולד חלב של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
    עוגיות מרנג צנוברים ושוקולד חלב של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

עוגיות מרנג צנוברים ושוקולד חלב

עוגיות מרנג קלילות מ-4 מרכיבים בלבד, האופציה המהירה ביותר לקינוח כיפי למתכון המלא
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית של אורן גולדווסר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

ארטישוקים אפויים במילוי אטריות שעועית

2 דירוגים
תחתית הארטישוק הופכת לתבנית, שבתוכה נאפות אטריות שעועית שסופגות לתוכן את הארומה והטעם של הירק למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא

בורקס דפי אורז במילוי תרד, יוגורט וגבינה

הבורקסים האלה הם אחת ההברקות של השנה האחרונה. את מלית התרד אני מבשלת ביוגורט שמייצב אותה ומוסיף עסיסיות וחלבון למתכון המלא
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
פשטידת פול, אפונה וארטישוק של אלה שיין (אורנה ואלה). צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

פשטידת פול, אפונה וארטישוק

גבינות איכות מקומיות וירקות עונתיים כמו אפונה, פול וארטישוק הם דרך מעולה לרענן קלאסיקות אזוריות כמו הקוסא אל ג'בנייה הלבנונית למתכון המלא
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים. מתכון וסגנון: מיכל מוזס ואיוונה ניצן. צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה ואגסים על בסיס קלתית שקדים

2 דירוגים
קלתית השקדים הזאת יכולה להיות בסיס לכל מלית שאתם רוצים: קרם פטיסייר ופירות, מוס שוקולד או כל מלית עסיסית אחרת למתכון המלא
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה

קינוח חורפי שהוא טייק אוף על הסנגריה - יין אדום מבושל עם תבלינים שהופך לרוטב סמיך ומוגש עם אגסים בשלים וקצפת למתכון המלא
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

נוגט שחור

2 דירוגים
ממתק קרמל דבש פציח עם שקדים קלויים. אל תתנו לשם שלו להרתיע אתכם - הוא קל מאוד להכנה למתכון המלא
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
קארי במיה, שרי ובצלים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קארי במיה, שרי ובצלים

המטבח ההודי יודע לעשות כבוד לירקות בכלל ולבמיה בפרט. התרמילים מתבשלים ברוטב מתובל היטב על בסיס חלב קוקוס למתכון המלא
  • פיצה טפיוקה עם תרד ופטה של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה טפיוקה עם תרד ופטה של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • פיצה טפיוקה עם תרד ופטה של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    פיצה טפיוקה עם תרד ופטה של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

פיצה טפיוקה עם תרד ופטה

2 דירוגים
החלק הכי טעים בטוסט הוא הגבינה המותכת שזולגת ומתקשה, וזהו בדיוק הטעם שיש לבסיס הפיצה הזה למתכון המלא
סוקה ממולאת בפטריות, אגוזי מלך ופקורינו של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
סוקה ממולאת בפטריות, אגוזי מלך ופקורינו של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

קרפ סוקה ללא גלוטן במילוי פטריות, אגוזים ופקורינו

2 דירוגים
סוקה (Socca) היא משהו בין לחם שטוח לקרפ שמכינים מקמח חומוס ולכן היא גם נטולת גלוטן למתכון המלא
  • "שישברק" עם ניוקי כרובית של ג'סיקה לזמי. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
    "שישברק" עם ניוקי כרובית של ג'סיקה לזמי. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
  • "שישברק" עם ניוקי כרובית של ג'סיקה לזמי. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
    "שישברק" עם ניוקי כרובית של ג'סיקה לזמי. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר

"שישברק" עם ניוקי כרובית

ניוקי כרובית הם אחד הטרנדים הלוהטים ביותר, ובצדק: יש להם את אותה רכות עננית של ניוקי תפוחי אדמה, אבל עם טעם נפלא של כרובית (ופחות פחמימות) למתכון המלא