ולמנה העיקרית

מנות עיקריות לארוחת החג

כל המנות שישדרגו את תפריט ראש השנה
יוני 2019

ארוחת חג כהלכתה כוללת מספר מנות עיקריות. ישנן שלל  אפשרויות במנות המשלבות דגים, בשר, עוף או טבעוניות, אפשר ללהטט עם ירקות צבעוניים ולשלב בעיקריות סלק, רימונים, לימונים, ושפע תבלינים. ישנם מאכלי עדות רבים ממרוקו, דרך צפון אפריקה, המטבח החלבי והפרסי ועד הבלקן ומזרח אירופה.  אספנו עבורכם את המנות העיקריות הכי שוות שיסייעו לפתוח את השנה החדשה ברגל ימין.

לכל המתכונים לראש השנה

26
שדרת צלעות טלה אפויה בחמר של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק
שדרת צלעות טלה אפויה בחמר של שף שניר אנג סלע. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעה קנריק

שדרת צלעות טלה אפויה בחמר

4 דירוגים
אם יש בשר להתגאות בו בארץ - זה הטלה. זהו בשר רך, עסיסי ומקומי אמיתי. בחורף הטלאים אוכלים יותר ובשרם רק משתבח למתכון המלא
28
פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק של שף אמיר קרונברג. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

פילה דג אפוי עם ממרח עגבניות חמוץ-מתוק

2 דירוגים
סבא יחזקאל היה מכין דג קפוא עם רסק עגבניות תעשייתי, נענע וסוכר. אני משתמש בדג מקומי ומחית עגבניות טרייה מתובלת למתכון המלא
32
ביף וולינגטון עם צ'אטני של בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי  של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ביף וולינגטון עם צ'אטני של בצלים, צימוקים וחומץ בלסמי של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

ביף וולינגטון עם צ'אטני בצלים, צימוקים ובלסמי

הפילו עוזר לבשר לספוג את טעם הריבה, אך בה בעת מגן על בצק העלים מפני רטיבות - אחרי האפייה מתקבלת מעטפת פריכה למתכון המלא
33
ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה

2 דירוגים
את הברווז הזה אנחנו מגישים באירועים מיוחדים כבר שנים והתגובות תמיד נלהבות למתכון המלא
35
פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים של שף יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

פילה אמנון עם כרשה חרוכה ואיולי עשבים

2 דירוגים
האמנון חי במים מתוקים, טעמו מורכב פחות מזה של דג ים והוא זקוק לבני זוג מענייניים. כאן שידכתי לו איולי עשבים למתכון המלא
38
מקלובה כבש עם חצילים וכרובית של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה כבש עם חצילים וכרובית של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מקלובה כבש עם חצילים וכרובית

2 דירוגים
אני משתמשת למקלובה באורז יסמין או עגול, שסופגים נהדר את הנוזלים כך שאין חשש שיוותרו גרגירים קשים בסוף הבישול למתכון המלא
45
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן
כתך בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים של הלל תווקולי. צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: אינה גוטמן

כתף בקר בתמרינדי ועגבניות עם רימונים

3 דירוגים
נתח בשר בבישול ארוך הוא מנת חג קלאסית. כאן היא מגיעה בשילוב הטעמים החמוצים והמתוקים האופייני למטבח הפרסי למתכון המלא
48
דג מרוקאי - מוסר ים בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי
דג מרוקאי - מוסר ים בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה של שף צ'רלי פדידה. צילום: אפיק גבאי

דג מרוקאי בעגבניות, פלפלים, שום וכוסברה

7 דירוגים
מי יכול לסרב למחבת מהבילה עם פרוסות דג מבושלות בול במידה הנכונה? מנה עיקרית קלאסית מהמטבח המרוקאי למתכון המלא
49
עוף צלוי בתפוחים ודבש עם טנזייה מרוקאית של אבי לוי. צילום:בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף צלוי בתפוחים ודבש עם טנזייה מרוקאית של אבי לוי. צילום:בן יוסטר, סטיילינג: אינה גוטמן

עוף צלוי בתפוחים ודבש עם טנזייה

1 דירוגים
העוף השחום עם תפוחים משתלב היטב בטעמי הטנזייה. אפשר להכין אותה גם בנפרד, כתוספת או כמנה טבעונית עיקרית למתכון המלא
53
פרוסות אנטריקוט צלויות 
עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים 
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

פרוסות אנטריקוט עם תבשיל פטריות ובצל ברכז רימונים

הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי למתכון המלא
56
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
פילה סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סלמון ועגבניות שרי בקונפי שמן זית עם קרם אפונה ונענע

בישול בשמן זית מתאים מאוד לסלמון ומותיר אותו עסיסי. קרם אפונה ופיסטוק יוצר תפאורה מושלמת מבחינת טעם וצבע למתכון המלא
63
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף 
עם נתחי שפונדרה על העצם
. צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש

כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה

1 דירוגים
מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא
71
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כרישה ממולאת בתבשיל זנב שור ורימונים

1 דירוגים
זנב שור הוא נתח עם הילה יוקרתית אף על פי שהוא מהנתחים הזולים בשוק. הוא מעולה לצירים, לתבשילים ולרטבים סמיכים למתכון המלא
74
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לשון בקר בבישול ארוך עם רימונים, שורש סלרי וסילאן

2 דירוגים
אין אף נתח בשר שיודע להגיע למרקם הרך והמתמסר של לשון עשויה היטב. היא גם סופגת טעמים באופן נפלא למתכון המלא
77
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

רוסטביף דלעת עם גרגרי חרדל, פלפל שחור וטחינת שקדים

1 דירוגים
היום אנחנו כבר יודעים שירקות שלמים יכולים לתפקד כמנה עיקרית מפוארת, אם יזכו לטיפול הנכון. והפעם: דלעת למתכון המלא
78
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פרגיות ממולאות עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים

בזכות המלית שכוללת פיסטוקים, חמוציות, פרגית טחונה ותיבול אניסי של טרגון הופכים נתחי הפרגית למנה מפוארת למתכון המלא