מסע שורשים

מבשלים ואופים עם ירקות שורש

החורף מביא איתו שורשים צעירים, מוצקים ומתקתקים. משלבים אותם בסלטים טריים, בתבשילים מחממים ואפילו בקינוחים

רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

רוסטביף טלה בזיגוג סילאן, שום וכוסברה

4 דירוגים
הקראסט השחום והמתקתק שנוצר ממשחת הסילאן מסתיר בפנים בשר עם גוון ורדרד, שנחשף במלואו רק בעת הפריסה למתכון המלא
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים

אפיית ירקות במלח גס דומה מאוד לאפיית דג במלח - היא שומרת על הירקות לחים ובעלי צבע וטעם עמוקים למתכון המלא
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

מרוות ירושלים ממולאת בחציל מאודה ועשבים

אפשר ללקט מרוות ירושלים בטבע או לקנות בשווקים. העלים בעלי עורקים בולטים והטעם שלה מאוד רענן וירוק למתכון המלא
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש

הסלרי יכול להחליף בקלות את תוספת תפוחי האדמה בתנור בזכות הטעמים העמוקים והארומה האדמתית שלו, אבל הוא מכיל הרבה פחות קלוריות למתכון המלא
גזרים צלויים בוויניגרט גזר ושמן אגוזים. חודש שורשים בקלארו. צילום: אפיק גבאי
גזרים צלויים בוויניגרט גזר ושמן אגוזים. חודש שורשים בקלארו. צילום: אפיק גבאי

עשור לסושיאל קלאב ועוד אירועים שווים החודש

החודש הקצר בשנה דווקא עמוס בכל טוב: פופ אפים בהשראת טורקיה ואיטליה, תערוכת יין שווה, שיתופי פעולה עם שפים צרפתיים ועוד לכתבה המלאה
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט של איל לביא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

דניס במעטפת (פפיוט) עם ירקות שורש וורמוט

1 דירוגים
אן פפיוט (בצרפתית) היא שיטת שבה עוטפים דג בנייר אפייה, כך שהוא חצי נאפה וחצי מתבשל באדים ונותר עסיסי להפליא למתכון המלא
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

צנוניות, לפת וקולרבי אפויים בחמאה

3 דירוגים
מכיוון שכל הירקות נראים אותו הדבר כל ביס יכול להפתיע: פעם תנגסו בצנונית חריפה ופעם בקולרבי מתקתק למתכון המלא
סלט סלקים צלויים עם פומלה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
סלט סלקים צלויים עם פומלה של ארז גולקו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

סלט סלקים צלויים עם פומלה

3 דירוגים
אל הפומלה המקולפת שידכתי ירקות חורף כמו סלק וחובזה, ותיבלתי בסומאק מיובש שליקטתי טרי לפני כחודשיים למתכון המלא
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ארטישוק ירושלמי צלוי, קרם שום, דואה וגבינת כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

ארטישוק ירושלמי צלוי וקרם שום

2 דירוגים
השילוב של ארטישוק ירושלמי עם קרם שום, דואה וגבינת כבשים מעצים את טעמיו למתכון המלא
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה של יוספון (יוסי) מסילתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

סלט סלקים צלויים עם כמון ופלפלצ'ומה

הסלק האפוי נעטף בפלפלצ'ומה ובחומץ, וחשוב להשתמש בכמון טחון טרי, רצוי כזה שנטחן בעלי ומכתש למתכון המלא
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין של מושיקו גמליאלי. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלקים צבעוניים עם גבינת שחת וויניגרט כמהין

3 דירוגים
הסלקים נאפים כשהם עטופים במרינדה שכוללת סילאן ורכז רימונים ומקבלים חיזוק למתיקות הטבעית שלהם למתכון המלא
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים של בת חן דיאמנט. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

טורטייה עם בטטות וגבינת עיזים

1 דירוגים
במקום הפיתה–פיצה של הניינטיז, בחרתי בטורטיות קנויות כבסיס לפיצות. התוצאה פריכה, קלה ומתאימה גם לאירוח זריז למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק עם כתף בקר, ארטישוק ירושלמי וקימל

1 דירוגים
זהו מרק סמיך ועשיר, שכדאי לנגב עם לחם ובדומה לתבשילי בשר אחרים הוא רק משתבח ביום שלמחרת למתכון המלא
גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

גספאצ׳ו סלק עם חומץ פטל ושמן אגוזים

1 דירוגים
מכינים אותו כמעט כמו ויניגרט - עם זילוף איטי של שמן זית שמעניק לו גוף ומרקם קטיפתי למתכון המלא
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וגבינת סנט מור של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק צהוב עם ציר דגים, פלפל סצ'ואן וסנט מור

1 דירוגים
מרק על בסיס ציר דגים והמון תבלינים: זעפרן, פלפל סצ'ואן וזרעי סלרי, שמוסיפים טעם מרוכז של סלרי בלי להשתלט למתכון המלא
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק, מנגולד וזרעי כמון

4 דירוגים
זה סוג של מרק איכרים - ירקות חתוכים גס שוחים בציר הצלול של עצמם. טעמו בסיסי, חורפי ומאוד כפרי למתכון המלא
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק סלק ושורש סלרי עם קציצות טלה ופריקה

3 דירוגים
במהלך הבישול כדורי הבשר סופחים אליהם מהמרק ומטעמיו ובתמורה הם עוזרים להסמיך אותו למתכון המלא
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע
מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: בן יוסטר. סגנון: אוריה גבע

מרק קרם סלק, ירקות שורש וחלב קוקוס

מבשלים תחילה את הסלקים יחד עם ירקות שורש ותבלינים, שמעניקים למרק את מורכבות הטעמים שלו למתכון המלא
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

קיש‭ ‬בטטה‭ ‬מקמח‭ ‬כוסמין

12 דירוגים
בסיס הפאי הוא ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (ומלח), ומוכן בשתי דקות עבודה למתכון המלא
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלקים צבעוניים אפויים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

סלקים צבעוניים עם חזה אווז מעושן בקרמל מייפל

אין שולחן ראש השנה בלי סלק. הגרסה שלי עשויה מ-3 רכיבים, כל אחד מהם מביא את האופי שלו: מעושן, מתוק ואדמתי למתכון המלא
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

2 דירוגים
סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות למתכון המלא
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

סלט עדשים, ירקות קטנים ועלים עם לאבנה

2 דירוגים
המנה הזאת נולדה מהצורך להרכיב סלט עשיר שאינו מבוסס רק על עלים. לא חייבים לשלב את כל העלים - השתמשו במה שמצאתם למתכון המלא