מחלוטה ירוקה של שף ארז קומורובסקי | צילום: שני בריל מחלוטה ירוקה מאת שף ארז קומרובסקי 25 דקות +השריה ובישול הקטניות קל כשר טבעוני גם חומוס וגם פול, גם טחינה וגם לימון - כל אלה מסדרים לנו בוקר חורפי מושלם למתכון המלא
מרק קרם שעועיות של שפית תמר כהן צדק | צילום: שני בריל מרק קרם שעועיות מאת תמר כהן צדק שעה ורבע + השרייה קל כשר טבעוני מרק חורפי, שטעמי שעועית ושומר משתלבים בו מעולה עם שמן זית ומחמיאים זה לזה למתכון המלא
מרק אפונה של מסעדת אווה סאפי. צילום: דרור חדד מרק אפונה קטיפתי מסעדת אווה סאפי, נווה צדק שעה וחצי קל כשר טבעוני 13 דירוגים מרק אפונה קלאסי, סמיך ומתובל בעדינות - ויש גם טיפ למרקם קטיפתי במיוחד למתכון המלא
מסבחת עדשים. צילום: עידית בן עוליאל מסבחה עדשים של הרצל 16 מאת תומר פרג' 40 דקות + שעתיים השריה קל כשר טבעוני מנה טבעונית, עשירה ומנחמת שמתאימה לכל שעות היום - מבראנץ' ועד ארוחת ערב למתכון המלא
מרק פסטה ושעועית בעגבניות של שף יוגב ירוס. צילום: שני בריל מרק פסטה ושעועית בעגבניות מאת יוגב ירוס 30 דקות + שעה וחצי בישול השעועית קל כשר טבעוני המרק הזה מככב באחד מהשירים המפורסמים של דין מרטין ומזכיר סמטאות ניו יורק של ראשית המאה ה–20 למתכון המלא
סלט גרגרי חומוס, פטריות מושחמות ופסטו של מיכל מוזס. צילום: shutterstock סלט גרגרי חומוס, פטריות מושחמות ופסטו מאת מיכל מוזס 10 דקות קל מאוד כשר טבעוני סלט חם ויוצא דופן או תוספת זריזה שתשדרג אורז לבן למתכון המלא
נזיד שעועית ובשר ביין אדום וחוויאג' של רות אוליבר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניאל לילה) נזיד שעועית ובשר ביין אדום וחוויאג' מאת רות אוליבר שעה ורבע קל כשר בשר בשר, חווייג’ ויין אדום? בנזיד הזה תמצאו עושר של מרכיבים ותבלינים, שיוצרים יחד ארוחה דשנה למתכון המלא
מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס של רות אוליבר (צילום: shutterstock) מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס מאת רות אוליבר שעה ועשרים דקות קל כשר בשר מרק ארומטי עם קריצה למטבח המכסיקני למתכון המלא
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה) קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס מאת עופרי זוטא 40 דקות + קירור קל כשר קציצות לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
מסבחה לימה של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו מסבחה לימה של אייל שני מאת שף אייל שני 6-3 שעות + השרייה קל כשר טבעוני המסבחה המופלאה של אייל שני. במזנון שלו הוא מגיש אותה בפיתה עם ביצה קשה וחריף למתכון המלא
טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנרטופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר טופו חומוס מאת רינת צדוק 25 דקות + ½4 שעות קירור קל כשר טבעוני אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן למתכון המלא
תבשיל בורגול, מאש וחומוס של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה) תבשיל בורגול, מש וחומוס מאת מיכל מוזס 45 דקות קל כשר צמחוני מג'דרה דור שלישי: בורגול על תקן האורז, מש בתפקיד העדשים ושאלוטס מקורמלים במקום הבצל למתכון המלא
תבשיל אורז וחומוס עם כרובית של מיכל מוזס. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה) תבשיל אורז וחומוס עם כרובית מאת מיכל מוזס 40 דקות קל כשר טבעוני לבצל המטוגן האופייני למג'דרה מוסיפים כרובית צלויה ושקדים פריכים למתכון המלא
גרגרי חומוס מתובלים עם תמרהינדי ויוגורט של רות אוליבר (צילום: shutterstock) גרגרי חומוס מתובלים עם תמרהינדי ויוגורט מאת אורלי פלאי ברונשטיין 30 דקות קל כשר צמחוני מעין תבשיל קארי, אלא שהרוטב מבוסס על יוגורט במקום חלב קוקוס. גרגרי החומוס מתקבלים רכים ומתובלים היטב למתכון המלא
דג בגריל, בציר עצמות מעושנות ושעועית של גל בן משה. צילום: אנטולי מיכאלו. כלים: סטודיו עדי ניסני. דג בגריל, בציר דגים ושעועית מאת שף גל בן-משה שעה + לילה למתקדמים כשר דגים למרות שזהו מרק חם, הוא מושלם גם לקיץ בזכות הרעננות של הירוקים והטעמים העדינים שלו למתכון המלא
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף דוסה סבזי מאת ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק ונועה לוי 10 דקות + 4 ימי השריה והתססה קל כשר טבעוני החביתיות האלה הן גרסה של דוסה עם שדרוג בהשראת חביתית הירק הפרסית קוקו סבזי. את השדרוג הזה אפשר ליישם על כל חביתית מותססת שאתם מכינים בבית למתכון המלא
סלט סבנח של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל סלט סבנח מאת שף תומר אגאי כ־40 דקות קל כשר לפסח סלטים סבנח הוא תרד בר שמשתמשים בו במטבח הערבי. הוא נמצא עכשיו בשיאו ומביא לשולחן משהו חדש ורענן למתכון המלא
תבשיל עדשים כתומות עם ירקות שורש ועגבניות של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: shutterstock) תבשיל עדשים כתומות עם ירקות שורש ועגבניות מאת אורלי פלאי ברונשטיין 30 דקות קל כשר צמחוני דאל (תבשיל עדשים) מתובל עם תוספת לא אופיינית של עגבניות ושומר, שנותנים למנה קיק ים תיכוני למתכון המלא
פלאפל אפוי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: עמית פרבר (צילום: דן פרץ) פלאפל אפוי מאת אורלי פלאי ברונשטיין 25 דקות + השרייה קל מאוד כשר טבעוני פלאפל, ללא הטיגון: פריך ושחום, עם הרבה פחות שמן והרבה יותר טעם למתכון המלא
צ'אנה מסאלה של אסף בן משה. צילום: אור קפלן (מתוך הספר "על טעם ועל רוח") תבשיל גרגירי חומוס בתבלינים הודיים – צ'אנה מסאלה מאת שף קונדיטור אסף בן משה 45 דקות קל כשר אוכל הודי גרגרי חומוס רכים ובשרניים עטופים בתבלינים הודיים עזים. אוכלים עם צ'אפטי - לחם הודי קל להכנה - ראו מתכון למתכון המלא
עוף ודגנים בשקיות קוקי של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל תבשיל עוף, קטניות ודגנים בשקיות קוקי מאת שף תומר טל 6 שעות קל כשר חומוס מנה חורפית של עוף בבישול ארוך עם קטניות ודגנים של השף תומר טל למתכון המלא
שומר ושעועית בובס אפויים בלימון של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה לא על החמין לבדו מאת רינת צדוק בישול אפייה אוכל בריא תבשיל קדירה קלאסי, סלט רענן, בצק למאפה, שקשוקה דשנה לארוחת בוקר מיוחדת ואפילו קינוח שוקולדי. רינת צדוק מבשלת ואופה עם שעועית בכל הצבעים לכתבה המלאה
סלט מש של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סלט מש מאת רינת צדוק 10 דקות קל כשר טבעוני סלט חורף נהדר עם שעועית מש מונבטת, סלרי, בצל סגול וכוסמת קלויה ומתפצפצת למתכון המלא
מאפה שעועית שחורה ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה מאפה שעועית שחורה ופטריות מאת רינת צדוק 1.5 שעות קל כשר טבעוני מאפה פריך ומפתיע המשובץ בחתיכות קטנות של פטריות ושעועית לצד המון עשבים ושמן זית למתכון המלא
סטייק כרוב ופירה שעועית של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה סטייק כרוב ופירה שעועית מאת רינת צדוק 1.25 שעות קל כשר טבעוני כרוב הוא חומר גלם מופלא - אפשר להכין ממנו המון מנות והוא מגיב מצוין לכל טכניקות ההתקנה למתכון המלא
מוס שוקולד, תפוז, שעועית אזוקי ולוז של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה מוס שוקולד, תפוז, שעועית אזוקי ולוז מאת רינת צדוק 1 שעה קל קינוחים צמחוני הדבר האחרון העולה על הדעת לגבי הקרם הזה הוא שהוא עשוי משעועית. ביום הצילומים כל הכמות שהכנתי חוסלה תוך דקות למתכון המלא
כופתאות שעועית מבושלות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה כופתאות שעועית מבושלות מאת רינת צדוק 1.5 שעות קל כשר טבעוני הכופתאות האלה קצת מזכירות קובה ויהיו נהדרות בתוך מרק - אבל אפשר לאכול אותן גם סתם ככה, כמנה טבעונית למתכון המלא
פלאפל חובזה של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר פלאפל חובזה מאת מיכל חביביאן חצי שעה קל כשר טבעוני כאן עלי החובזה פוגשים את כדורי הפלאפל הגדולים ומומלץ להגישם בנייר עיתון לצד כף זעתר, עגבנייה חתוכה ובצל למתכון המלא
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד מאת מיכל חביביאן שעה + השריה למתקדמים כשר צמחוני כל מי שמכין לזניה מכיר את הרגשת הסיפוק הכרוכה במנה - המגש הגדול שמחביא בתוכו שכבות של נחמה ואהבה ללא תנאי למתכון המלא
קציצות שעועית לבנה ברוטב אפונה לימוני של מורן בודניק. צילום: שני בריל. סטיילינג: ענת לבל. קציצות שעועית לבנה ברוטב אפונה לימוני מאת מורן בודניק שעה ו-45 דקות קל כשר טבעוני קציצות טבעוניות, בריאות, חמימות ומשביעות שמגיעות במקור מהמטבח היווני למתכון המלא
קרקר שעועית שחורה ושומשום של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה קרקר שעועית שחורה ושומשום מאת רינת צדוק שעה וחצי קל כשר טבעוני קרקרים שחורים, נטולי קמח אבל עשירים בחלבון, הנראים כמו צוקי בזלת למתכון המלא
שקשוקת מיקס שעועית ופטריות של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה שקשוקת מיקס שעועית ופטריות מאת רינת צדוק כשעה + השרייה קל כשר צמחוני אלטרנטיבה מצוינת לארוחת בוקר או ארוחת ערב משביעות מאוד וחורפיות למתכון המלא
שומר ושעועית בובס אפויים בלימון של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה שומר ושעועית בובס אפויים בלימון מאת רינת צדוק ½1 שעות קל כשר טבעוני אנחנו רגילים לחשוב על שעועית כמוקש בטן ששולח אותנו לשינה, אבל כשמשדכים לה פרטנרים פחות כבדים מגלים שיש לה גם צד קליל למתכון המלא
אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר אש א־רשתה – מרק קטניות, עשבים, שורשים ואטריות מאת מיכל חביביאן שעתיים קל כשר טבעוני מרק הדגל של המטבח הפרסי, שמכיל את כל הטוב שיש לחורף להציע למתכון המלא
מסבחה צ'ולנט של לייזה פאנלים. צילום: לייזה פאנלים מסבחה צ'ולנט מאת לייזה פאנלים (חגית ביליה) 10 דקות קל מאוד כשר חמין נשאר לכם קצת חמין משבת? הופכים את השאריות למסבחה כיפית למתכון המלא
לימור לניאדו תירוש, מטבח מקומי (צילום: דוד בר סלע) חוכמת המזווה של לימור לניאדו תירוש מאת לימור לניאדו תירוש חוכמת מטבח - טיפים ומדריכים חומרי גלם דגים מהם הזמנים המדויקים לבישול ביצים ואיך מאחסנים קטניות וטחינה? לימור לניאדו תירוש, בעלת הבלוג "מטבח מקומי", חולקת את חוכמת המזווה שלה לכתבה המלאה
מג'דרה בורגול של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע מג'דרה בורגול ועדשים מאת רות אוליבר 1 שעה קל כשר טבעוני הבורגול העבה מעניק למג’דרה (המוכרת בגרסת האורז) מרקם נגיס. מצוין כתוספת לכל עיקרית וגם כארוחה קלה עם יוגורט למתכון המלא
קציצות דג בתבשיל חומוס, מנגולד וארטישוק של אסף גרניט. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר קציצות דג בתבשיל חומוס, מנגולד וארטישוק מאת שף אסף גרניט שעה וחצי למתקדמים כשר דגים המנה הזאת היא ערבוב ירושלמי של מסורת ורעננות למתכון המלא
תבשיל ברכות של רינת צדוק. צילום: שני בריל תבשיל ברכות מאת רינת צדוק 3 שעות קל כשר טבעוני תוספת או מנה עיקרית טבעונית לשולחן החג המאגדת את כל ירקות עליהם מברכים בשולחן החג למתכון המלא
מפרום דלעת במילוי עדשים ופטריות של רינת צדוק. צילום: שני בריל. מפרום דלעת במילוי עדשים ופטריות מאת רינת צדוק שעתיים קל כשר טבעוני מנה טבעונית עשירה וחגיגית שתתאים כמנה עיקרית וגם כתוספת למתכון המלא
סלט עדשים וצנוניות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: Sutterstock סלט עדשים וצנוניות מאת אורלי פלאי ברונשטיין 40 דקות קל מאוד כשר צמחוני החמצמצות של הלימון והמליחות של הפטה הולמות גם את העדשים בעלות המרקם הנימוח וגם את הצנוניות הקראנצ'יות למתכון המלא
| אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן לב, דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו מרק שעועית תימני מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעתיים קל כשר מרקים לא, לא התבלבלנו, אלא ערבבנו שתי קלאסיקות (מרק תימני ומרק שעועית) לכדי מרק פסוליה סופר ארומטי על טהרת החוויאג’ למתכון המלא
פילה דג ומנגולד ברוטב פלפלים מקסיקני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל פילה דג ומנגולד ברוטב פלפלים מקסיקני מאת שף אודי ברקן שעה וחצי קל כשר דגים השילוב בין הרוטב עז הטעם לדג העדין הוא תענוג אמיתי ומושלם לימים החמים למתכון המלא
חומוס ביתי מושלם. אדי מזרחי חומוס ביתי של אדי מזרחי מאת אדי מזרחי 12-15 שעות קל כשר צמחוני שפים מבשלים בבית: אדי מזרחי מכין חומוס משובח ומגלה איך אפשר (עם קצת סבלנות) להכין בבית חומוס כמו בחומוסייה למתכון המלא
תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ודג צלוי של שף עינב אזגורי. צילום: רן בירן תבשיל עלים ירוקים עם חומוס ודג צלוי מאת שף עינב אזגורי שעתיים קל כשר דגים 2 דירוגים אני אוהב מאוד תבשילים הבנויים מעלים ירוקים. בחורף אתעקש על עלי בר, גרגירי חומוס מבושלים ושמן זית מעולה למתכון המלא
מסבחה של שף ברק אהרוני. צילום: ברק אהרוני מסבחה אורגינל מאת ברק אהרוני קל כשר טבעוני 8 דירוגים מסבחה, כמו בחומוסיה האהובה עליכם, שמכינים לבד בבית למתכון המלא
סלט עדשים על יוגורט עיזים של רינת צדוק. צילום: שני בריל סלט עדשים על יוגורט עיזים מאת רינת צדוק 25 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים הסלט הזה עשיר מאוד בטעמים והוא נורא כיפי גם כמנה ראשונה וגם כתוספת לדג או בשר צלויים ביום לוהט למתכון המלא
סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול של איתן ואנונו ונעמה שטרונליכט. צילום: דניאל לילה סלט עדשים שחורות עם שקדים ועשבי תיבול מאת שף איתן ונונו ונעמה שטרנליכט 30 דקות קל כשר צמחוני 5 דירוגים מנה צמחונית שהיא ארוחה שלמה, צבעונית ומזינה למתכון המלא
מרק עדשים תאילנדי של אמיר קרונברג. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו מרק עדשים תאילנדי מאת אמיר קרונברג שעה ורבע קל כשר טבעוני 2 דירוגים בתאילנד אם כבר אוכלים קטניות זה בקינוח, אבל הלמון גראס והקארי התאים מוציאים מהעדשים איכויות רעננות וקלילות למתכון המלא
קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף קארי שעועית לבנה ועלי שום טריים מאת עינב ברמן 40 דקות קל כשר טבעוני 2 דירוגים מפגש לא שגרתי בין שעועית לבנה לקארי אדום וחלב קוקוס, וזה עובד מצוין למתכון המלא
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים מאת עינב ברמן כשעה קל כשר צמחוני 1 דירוגים גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
סלט מנגולד וחומוס של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר סלט מנגולד וחומוס מאת הדסה קו-אל 45 דקות קל מאוד כשר טבעוני 1 דירוגים במטבחים צפון אפריקאיים תמצאו סלטים של חומוס ומנגולד, אבל הסלט הזה שונה גם בגלל שיטת הבישול וגם בגלל נוכחות החומץ למתכון המלא
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס מאת אורלי פלאי ברונשטיין 30 דקות קל כשר צמחוני 4 דירוגים מטגנים את הירקות בתוך התבלינים ואחר כך מבשלים אותם ברוטב קארי אדום עם המון כוסברה למתכון המלא
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה מאת מיכל מוזס 40 דקות קל כשר צמחוני 1 דירוגים מרק ירקות אביבי וכפרי עם שפע ירקות, פסטה מבושלת ופטנט: מוסיפים לבישול קליפת פרמזן, שמעניקה למרק טעם אגוזי למתכון המלא
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם מאת דניאל קיציס ואידית פדידה שעה וחצי קל כשר עוף בתנור 1 דירוגים קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
מאשבורגר של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר מאשבורגר מאת אורלי פלאי ברונשטיין 45 דקות קל כשר טבעוני 3 דירוגים בורגר צמחוני טעים וקל להכנה, שאם רק תרצו יכול למשוך את טעמיו לכיוון הפלאפל האהוב והמוכר או לכיוון ברביקיו למתכון המלא
מאש וירקות של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו מאש ופלפלים מוקפצים בג'ינג'ר וסויה מאת אורלי פלאי ברונשטיין 25 דקות קל מאוד כשר טבעוני 2 דירוגים באותה שיטה אפשר להקפיץ עם סוגי ירקות נוספים שאוהבים למתכון המלא
מרק עדשים כתומות. צילום: shutterstock מרק עדשים כתומות עם עגבניות ואנשובי מאת רות אוליבר שעה וחצי קל כשר מרקים 4 דירוגים טעמים מהמטבח האיטלקי: האנשובי מביא למרק מליחות של ים וירקות השורש תורמים ניחוחות של אדמה למתכון המלא
מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד של רות אוליבר | צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע מרק עדשים ירוקות, דלעת ותרד מאת רות אוליבר שעה קל כשר טבעוני 3 דירוגים מרק ירקרק בהשראת המטבח ההודי, יש בו חמיצות מעודנת, אבל כדאי להעצים אותה עם אקסטרה לימון סחוט טרי בהגשה למתכון המלא
מרק עגבניות, שעועית ותרד. צילום: shutterstock מרק עגבניות, שעועית ותרד מאת אורלי פלאי ברונשטיין 35 דקות קל כשר טבעוני 4 דירוגים מגישים עם לחם או אורז לבן למתכון המלא
תבשיל קציצות בקר ושעועית לבנה בקארי מאת אורלי פלאי ברונשטיין 40 דקות קל כשר בשר 3 דירוגים השעועית הלבנה אוהבת רטבים עם טעמים חזקים ודומיננטיים, הקארי הוא בדיוק כזה למתכון המלא
לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץלחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ לחמניות פלאפל מאת שף ארז קומרובסקי 7.5 שעות למתקדמים כשר אפייה 6 דירוגים מה שכיף בלחמניות האלה הוא אלמנט ההפתעה - הטעם שלהן הוא בדיוק כשל פלאפל אך המרקם לגמרי שונה למתכון המלא
אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וכרוב לבן של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וכרוב לבן מאת שף יהונתן בורוביץ' 8 שעות לפחות קל כשר בשר 4 דירוגים חמין, גרסת הטלה: עם תוספת טעמים פחות שכיחים כמו יין לבן או כוכב אניס למתכון המלא
שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות מאת שף יהונתן בורוביץ' 8 שעות לפחות קל כשר בשר 2 דירוגים שריר הוא נתח רזה שדורש בישול ממושך בחום נמוך כדי למצות את כל הטוב שבו ולהפוך לבשר רך ומתפרק למתכון המלא
עוף עם שורשים, חומוס ושזיפים של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי עוף עם שורשים, חומוס ושזיפים מאת שף יהונתן בורוביץ' 8 שעות לפחות קל כשר עוף בתנור 5 דירוגים גרסה מתוקה-חריפה לחמין עוף, שבה גם חושף שף יהונתן בורוביץ' את הסוד של אמא שלו לצ'ולנט למתכון המלא
עדשים שחורות עם ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי עדשים שחורות עם ירקות צלויים מאת שף אודי ברקן 50 דקות קל כשר צמחוני מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס מאת אורלי פלאי ברונשטיין רבע שעה קל מאוד כשר טבעוני 5 דירוגים מה שטוב לממרח החומוס (כמון, שום, פטרוזיליה ולימון) מצוין גם לתיבול גרגרי חומוס חמים למתכון המלא
מרק תרד וחומוס של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גב מרק תרד וחומוס מאת רות אוליבר שעה ו-10 דקות קל כשר טבעוני 3 דירוגים מרק ספרדי דעתני עם טעמים וניחוחות מעושנים למתכון המלא
מרק חתונה איטלקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו מרק חתונה איטלקי מאת שף מיכאל גרטופסקי שעתיים וחצי קל לא כשר מרקים 6 דירוגים במרק הזה מתבשלות לאיטן קציצות טלה קטנטנות ושעועית לבנה. התרד מוסיף חמיצות עדינה ומאזן את טעמו הדומיננטי של הטלה למתכון המלא
תבשיל עוף עם אורז ולוביה של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון תבשיל עוף עם אורז ולוביה מאת עינת אדמוני שעתיים וחצי קל כשר מתכונים לשבת 2 דירוגים הלוביה והאורז מתבשלים באיטיות עם עוף, עד שהוא הופך רך כחמאה וטעמיו נספגים בתבשיל למתכון המלא
כופתאות עדשים, שקדים וירק של רינת צדוק. צילום: שני בריל כופתאות עדשים, שקדים וירק מאת רינת צדוק 40 דקות קל כשר טבעוני 6 דירוגים כופתאות אווריריות מבצק עדשים ושקדים שכל מרק ישמח לארח למתכון המלא
אומלט טבעוני של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו אומלט טבעוני מאת קריסטוף יוסף שטיינר 20 דקות קל כשר ארוחות בוקר 5 דירוגים את המלית מכינים מראש כדי שהאומלט עצמו יוגש חם ופריך למתכון המלא
אורז עם דלעת וחומוס. צילום: shutterstock אורז עם דלעת וחומוס מאת מורן מזרחי 50 דקות קל כשר טבעוני 6 דירוגים אורז שנולד במטבחה של סבתא במיוחד לארוחה מפסקת אבל במהרה אומץ בחום גם לארוחת ראש השנה למתכון המלא
אורד דאל - תבשיל עדשים לבנות של סג'ידה בן צור | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר אורד דאל – תבשיל עדשים לבנות מאת סג'ידה בן צור 30 דקות קל כשר צמחוני 2 דירוגים מי שטעם בביקורו בהודו את המסאלה דוסה יזהה מיד את טעמן של העדשים הלבנות השובצות במנה למתכון המלא
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה. צילו תבשיל שעועית אדומה – ראג'מה מסאלה מאת סג'ידה בן צור 20 דקות קל כשר צמחוני 4 דירוגים תבשיל עשיר בטעמים משעועית אדומה וחומרים בסיסיים (בצל, שום, עגבניות), מגובים בסוללת תבלינים שעושים את כל ההבדל למתכון המלא
סלט פריקה ועדשים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע סלט פריקה ועדשים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעה קל כשר צמחוני 4 דירוגים בצל ירוק ועגבנייה מחמיאים לטעמו המעושן של הפריקה ומוסיפים רעננות למתכון המלא
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר חורשט סבזי דג ים מאת שף ארז קומרובסקי 45 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים אולי אחי הפרסים יכעסו, אבל החורשט סבזי הרבה יותר טעים עם דגים. שפע העשבים הטריים מדגיש את הקלילות שלהם למתכון המלא
אורז בר. צילום: shutterstock אורז בר עם גזר וגרגרי חומוס צלויים מאת אורלי פלאי ברונשטיין שעתיים וחצי קל כשר טבעוני 2 דירוגים סלט חם ועשיר שמתאים לארוחת הצהריים - כשרוצים לשבוע אבל לא להתפקע מאוכל, מחממים ואוכלים עם יוגורט למתכון המלא
קארי עדשים ותפוחי אדמה. צילום: shutterstock קארי עדשים ותפוחי אדמה מאת שיר הלפרן שעה קל מאוד כשר צמחוני 6 דירוגים זורקים את כל המרכיבים לסיר וכעבור שעה מקבלים נזיד שטעמו עדין למדי, והוא מתאים גם למי שלא משתגע על אוכל הודי למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן סלט עדשים שחורות, דלורית, כוסברה וגבינה מלוחה מאת שיר הלפרן שעה קל כשר צמחוני 3 דירוגים משהו בין סלט לתבשיל, שאפשר להכין ערב קודם ולקחת לעבודה למחרת למתכון המלא
סלט עגבניות צבעוניות עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית לבנה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן סלט עגבניות צבעוני עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית מאת שיר הלפרן 5 דקות קל מאוד כשר צמחוני 2 דירוגים כיצד תפיקו את המירב מסלט הירקות שלכם? הוסיפו לו שעועית לבנה או כל קטנית מתאימה ותקבלו ארוחה מלאה למתכון המלא
ממרח שעועית לבנה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן ממרח שעועית לבנה מאת שיר הלפרן 5 דקות קל מאוד כשר טבעוני 3 דירוגים לטקסטורה מעניינת מוותרים על מעבד המזון ומועכים את השעועית ביד - יתקבל ממרח שיותר דומה לסלט למתכון המלא
קרם שעועית לבנה של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר קרם שעועית לבנה מאת יוסי שרף כ-3 שעות קל כשר טבעוני 3 דירוגים הרומנים מגישים את המחית הזאת בכל ארוחת גריל, מנגבים עם הלחם או מורחים על הבשר למתכון המלא
קציצות בקר על תבשיל בצלים,יין לבן ושעועית לבנה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי קציצות בקר על תבשיל בצלים,יין לבן ושעועית לבנה מאת שף אודי ברקן 3 שעות קל כשר בשר סיר קציצות רכות המתבשלות ברוטב עשיר של שעועית ובצלים למתכון המלא
מסבחה מנגולד של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן מסבחה מנגולד מאת שף ארז קומרובסקי 20 דקות קל כשר טבעוני 3 דירוגים כתישת עלי המנגולד משחררת מהם טעמים ירוקים שקשה להשיג בדרך אחרת. אלו משתלבים נהדר עם חומוס ושמן זית עז טעם למתכון המלא
מוגרביה דג-פילה מושט עם מפתול, גרגרי חומוס וציר דגים של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה דג-פילה מושט עם מפתול, חומוס וציר דגים – מוגרביה מאת אביגיל אהרון 30 דקות קל כשר דגים 2 דירוגים מוגרביה (או מפתול) הוא הקוסקוס של המטבח הערבי, שמזכיר בצורתו את הפתיתים אבל עשוי מחיטה ובורגול למתכון המלא
פָסוּלָדָה. צילום: דן פרץ מרק שעועית יווני – פָסוּלָדָה מאת שף אליאב גולדנברג 1.5 שעות + לילה השרייה קל כשר טבעוני 3 דירוגים המרק שמקורו במקדוניה, עשוי ירקות ושעועית לבנה שעל שמה הוא נקרא והוא בין המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח היווני למתכון המלא
קדרת שפונדרה וחזה אווז מעושן. צילום: דניאל לילה קדרת שפונדרה וחזה אווז מעושן מסעדת "אדום", ירושלים שעתיים קל כשר בשר 4 דירוגים כל מה שנתח השפונדרה צריך זה זמן בישול ארוך, יין וירקות שורש למתכון המלא
עראייס עדשים | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי עראייס עדשים שחורות מאת שף יהונתן בורוביץ' 3 שעות קל כשר טבעוני 10 דירוגים השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת M25 לקח את העראייס המסורתי והפך אותו למנה טבעונית מהממת, שגם אוכלי בשר יאהבו למתכון המלא
שעועית אזוקי אפויה של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2". צילום: פלורה דבורה, יחסי ציבור שעועית אזוקי אפויה מאת אורנה אגמון ואלה שיין שעתיים וחצי קל כשר טבעוני 7 דירוגים זהו מאכל שקל לאכול: שעועית אפויה שמקבלת טקסטורה קרנצ׳ית ונהיית קלילה למתכון המלא
קדרת חומוס, כרובית וטופו בקארי עגבניות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג" תמר גוז'ינסקי קדרת חומוס, כרובית וטופו בקארי עגבניות מאת שף אודי ברקן 20 דקות קל כשר טבעוני זוהי מנה צבעונית המשלבת טעמים מהמטבח ההודי והישראלי. אם מוותרים על השמנת החמוצה בהגשה - המנה טבעונית לחלוטין למתכון המלא
טאקו צ'ילי קון קרנה של אסף דוקטור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו טאקו צ'ילי קון קרנה מאת שף אסף דוקטור 40 דקות קל לא כשר בשר 3 דירוגים תבשיל צ'ילי הולך עם אורז כמו שראגו בולונז הולך עם פסטה, אבל כאן מגישים אותו בתוך טורטיות תירס רכות למתכון המלא
אוסובוקו. צילום: shutterstock אוסובוקו טלה על ראגו חיטה מאת חיים טיבי כשעתיים קל כשר בשר 4 דירוגים מנת בשר מעולה של אוסובוקו טלה על ראגו חיטה ועדשים שחורות למתכון המלא
קובה סינייה מפטריות ועדשים | צילום: בועז לביא קובה סינייה מפטריות ועדשים מאת עז תלם 1 שעה קל כשר אפייה 3 דירוגים הפטריות מחליפות את הבשר, חוברות לעדשים, תבלינים ובצל מטוגן, ואפילו קרניבורים יסכימו שלמנה יש טעם בשרי מובהק למתכון המלא