בריא

קטניות ולהיות

בסלט קר או חם, בתבשיל, במרק, או כתוספת נפלאה - זה הזמן לבשל עם עדשים, שעועית, חומוס, אפונה וקטניות נוספות
מתכון

מרק פסטה ושעועית בעגבניות

  • 30 דקות + שעה וחצי בישול השעועית
  • קל
  • כשר
views 31,600
מתכון

סלט סבנח

views 29,644
אוקטובר 2020
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס

לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

טופו חומוס

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן למתכון המלא
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף
דוסה סבזי של ד"ר אורי מאיר צ'יזיק | צילום: חיים יוסף

דוסה סבזי

החביתיות האלה הן גרסה של דוסה עם שדרוג בהשראת חביתית הירק הפרסית קוקו סבזי. את השדרוג הזה אפשר ליישם על כל חביתית מותססת שאתם מכינים בבית למתכון המלא
צ'אנה מסאלה של אסף בן משה. צילום: אור קפלן (מתוך הספר "על טעם ועל רוח")
צ'אנה מסאלה של אסף בן משה. צילום: אור קפלן (מתוך הספר "על טעם ועל רוח")

תבשיל גרגירי חומוס בתבלינים הודיים – צ'אנה מסאלה

גרגרי חומוס רכים ובשרניים עטופים בתבלינים הודיים עזים. אוכלים עם צ'אפטי - לחם הודי קל להכנה - ראו מתכון למתכון המלא
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד

כל מי שמכין לזניה מכיר את הרגשת הסיפוק הכרוכה במנה - המגש הגדול שמחביא בתוכו שכבות של נחמה ואהבה ללא תנאי למתכון המלא
לימור לניאדו תירוש, מטבח מקומי (צילום: דוד בר סלע)
לימור לניאדו תירוש, מטבח מקומי (צילום: דוד בר סלע)

חוכמת המזווה של לימור לניאדו תירוש

מהם הזמנים המדויקים לבישול ביצים ואיך מאחסנים קטניות וטחינה? לימור לניאדו תירוש, בעלת הבלוג "מטבח מקומי", חולקת את חוכמת המזווה שלה לכתבה המלאה
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

מרק ירקות עשיר עם כופתאות גבינת עיזים

1 דירוגים
גבינת עיזים ומרק ירקות הם מקרה קלאסי של הפכים משלימים: המרק מתון ומעודן והגבינה עזת טעם ובועטת למתכון המלא
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע
שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניה ויינר. סטייליג: אוריה גבע

שקשוקה כרובית, עדשים כתומות וחלב קוקוס

4 דירוגים
מטגנים את הירקות בתוך התבלינים ואחר כך מבשלים אותם ברוטב קארי אדום עם המון כוסברה למתכון המלא
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו
מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה של מיכל מוזס. צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דלית רוסו

מינסטרונה של ארטישוק ושעועית לבנה

1 דירוגים
מרק ירקות אביבי וכפרי עם שפע ירקות, פסטה מבושלת ופטנט: מוסיפים לבישול קליפת פרמזן, שמעניקה למרק טעם אגוזי למתכון המלא
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

1 דירוגים
קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי
שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות של שף יהונתן בורוביץ'. צילום: דור קדמי

שריר בקר עם אפונה צהובה, מוח עצם ועדשים שחורות

2 דירוגים
שריר הוא נתח רזה שדורש בישול ממושך בחום נמוך כדי למצות את כל הטוב שבו ולהפוך לבשר רך ומתפרק למתכון המלא

עדשים שחורות עם ירקות צלויים

מנת ירקות המוגשת עם טוויסט מפתיע של קציפת גבינת עיזים, קלה להכנה ומהווה ארוחה מלאה ומאוזנת גם ללא תוספת בשר למתכון המלא
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

סלט חם של שומר מוקפץ עם גרגרי חומוס

מה שטוב לממרח החומוס (כמון, שום, פטרוזיליה ולימון) מצוין גם לתיבול גרגרי חומוס חמים למתכון המלא
סלט עגבניות צבעוניות עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית לבנה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן
סלט עגבניות צבעוניות עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית לבנה של שיר הלפרן. צילום: שרית גופן

סלט עגבניות צבעוני עם צנוניות, שומר, רוקט ושעועית

2 דירוגים
כיצד תפיקו את המירב מסלט הירקות שלכם? הוסיפו לו שעועית לבנה או כל קטנית מתאימה ותקבלו ארוחה מלאה למתכון המלא
מוגרביה דג-פילה מושט עם מפתול, גרגרי חומוס וציר דגים של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה
מוגרביה דג-פילה מושט עם מפתול, גרגרי חומוס וציר דגים של אביגיל אהרון. צילום: דניאל לילה

דג-פילה מושט עם מפתול, חומוס וציר דגים – מוגרביה

2 דירוגים
מוגרביה (או מפתול) הוא הקוסקוס של המטבח הערבי, שמזכיר בצורתו את הפתיתים אבל עשוי מחיטה ובורגול למתכון המלא

קדרת חומוס, כרובית וטופו בקארי עגבניות

זוהי מנה צבעונית המשלבת טעמים מהמטבח ההודי והישראלי. אם מוותרים על השמנת החמוצה בהגשה - המנה טבעונית לחלוטין למתכון המלא
סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

סלט גרגרי חומוס וחציל בלאדי עם יוגורט כבשים

2 דירוגים
מעין מסבחה של חצילים עם גרגרי חומוס על בסיס יוגורט. מגישים חם, כמו שמסבחה צריכה להיות, ועם פיתות בצד למתכון המלא
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה

7 דירוגים
הציפוי יוצר מעין "סוודר" לקציצה, כך שהיא גם סופחת טוב יותר את הרוטב וגם נותרת עסיסית במיוחד למתכון המלא
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני

שילוב של ירקות חיים ואפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף - כל מה שצריך לסלט קטניות טוב למתכון המלא
שכבות דקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
שכבות דקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

שכבות נקניקים עם קרם מש ותרד, צנוניות ועלי חילבה

2 דירוגים
כריך עשיר בחלבון ובעל איכות תזונתית לא רק בזכות הנקניק אלא גם כתוצאה משילוב של דגן מלא וקטניות למתכון המלא
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
משאוושה לוביה עם מש ועדשים של הדיי עפאים. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

משאוושה לוביה עם מש ועדשים

2 דירוגים
מהלוביה היבשה אני מכין ממרח הדומה לחומוס שמתובל בלימון וג'ינג'ר, ומעליו אני ממליץ להניח משאוושה של קטניות למתכון המלא
מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

מסבחה עם גרבלעך טלה וסחוג בזיליקום

1 דירוגים
השילוב המפתיע בין חומוס לבזיליקום פשוט עובד. ניחוח הבזיליקום ממלא את החך וממתן את הצריבה של הפלפל החריף והשום למתכון המלא
סלט עגבניות וחומוס בולגרי של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב
סלט עגבניות וחומוס בולגרי של שף ארז ארז קומרובסקי. צילום: ארז בן שחר. סטיילינג: נורית קריב

סלט עגבניות וחומוס בולגרי

2 דירוגים
במקום לבשל את הגרגירים, מטגנים אותם לפריכות. חשוב רק להקפיד להשתמש בגרגירי חומוס קטנים, שמיטגנים במהירות למתכון המלא
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט עלים צעירים, נבטים ואגוזי קשיו מקורמלים

3 דירוגים
אפשר לשטוף את העלים כמה שעות לפני הארוחה. את אגוזי הקשיו במייפל מכינים בסמוך להגשה - אחרת יאבדו מפריכותם למתכון המלא
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ירקות שורש צלויים ברוטב מייפל ואגוזי לוז של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עדשים ירוקות ביין לבן עם ירקות שורש

1 דירוגים
התבשיל הסמיך והירקות המתקתקים יוצרים שילוב מרקמים מרתק, אבל כל אחד מהם יעבוד גם בנפרד למתכון המלא
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

תבשיל בורגול, חומוס וכרובית – מנזלת זהרה

3 דירוגים
תבשיל בורגול עשיר שנצבע באדום עז בזכות רסק העגבניות הביתי. אפשר לשלוט ברמת הסמיכות על ידי אורך הבישול למתכון המלא
קציצות בקר עם תבשיל קטניות של שף אמיר מרקוביץ'. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק
קציצות בקר עם תבשיל קטניות של שף אמיר מרקוביץ'. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: קרן ברק

קציצות בקר עם תבשיל קטניות

4 דירוגים
המנה הזאת היא מודולרית: את הקציצות הרכות אפשר לבשל בכל רוטב שאוהבים, והתבשיל יכול לתפקד כעיקרית צמחונית נהדרת למתכון המלא
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי

5 דירוגים
המרק האיטלקי הכפרי מוגש סמיך, כמעט כמו נזיד. אני מוסיף לו קלמרי צלוי ופפריקה מעושנת שמוסיפים לו עניין ועומק למתכון המלא
תבשיל קארי תאילנדי עם ירקות, טונה וקרם קוקוס של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
תבשיל קארי תאילנדי עם ירקות, טונה וקרם קוקוס של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

תבשיל קארי תאילנדי עם ירקות, טונה וקרם קוקוס

2 דירוגים
חושבים שטונה בקופסה היא מאכל חסר תחכום, שהמקסימום שאפשר לעשות איתו זה לשים על לחם? גם זה יעבור למתכון המלא
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

2 דירוגים
משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז למתכון המלא
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת שוקולד ללא קמח עם מחית שעועית אזוקי

2 דירוגים
שעועית האזוקי מעניקה מרקם קרמי וסמיך לעוגה בלי להשאיר שום טעם של שעועית ומייצרת עוגת שוקולד נימוחה וטעימה למתכון המלא
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק

3 דירוגים
פירה מתפוחי אדמה, שעועית, עגבניות וגבינה - מה יש לא לאהוב? מי שלא יכול בלי, מוזמן להוסיף בשר טחון למתכון המלא
בייבי קלמארי ושעועית בובס וגם סודות מהמטבח של יונתן רושפלד ("הרברט סמואל"). עריכה: שי-לי ליפא | צילום: דניאל לילה
בייבי קלמארי ושעועית בובס וגם סודות מהמטבח של יונתן רושפלד ("הרברט סמואל"). עריכה: שי-לי ליפא | צילום: דניאל לילה

בייבי קלמרי ושעועית בובס וסודות מהמטבח של רושפלד

1 דירוגים
מנה עיקרית משביעה ומלאה בטעמים ומרקמים מבית היוצר של השף המוכשר למתכון המלא
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

ממרח שעועית לבנה עם כמון, רוזמרין וקליפת לימון

השעועית משתלבת נפלא עם הרוזמרין והשום, וכשטוחנים אותה מקבלים חלופה מקסימה לממרח חומוס למתכון המלא