פותחים שולחן צמחוני

ארוחה צמחונית

מבשלים ארוחה בלי בשר, עוף או דגים
אוגוסט 2019

אצל הרבה אנשים מנה עיקרית מוכרחה לכלול באופן אוטומטי עוף או בשר. למעשה יש שפע אופציות צמחוניות הכוללות מאפים, תבשילים ואפילו המבורגרים. אז עבור כל הצמחונים, הטבעונים או מי שרוצה להפחית בצריכת הבשר אספנו עבורכם שלל מנות עיקריות שיפתחו את הראש ויעזרו למצוא השראה צמחונית במטבח.

סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית למתכון המלא
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

חציל צלוי בטאבון עם טחינה וסלסת עגבניות

מנה מנצחת של חציל בטחינה עם טוויסט של סלסת עגבניות מרעננת למתכון המלא
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

פרחי דלועים ממולאים בגבינות על פסטו זעתר ורומסקו

מנת ירקות מיוחדת בעלת טעמים דומיננטיים שמשתלבים נהדר יחד - פרחי דלועים, גבינות, פסטו ועוד למתכון המלא
קיש בצלים ביין של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
קיש בצלים ביין של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

קיש בצלים ביין אדום

מתחילים בקרמול ממושך של הבצל ומוסיפים לו יין אדום, שמעניק למלית צבע כהה ומפתה ומתיקות פירותית למתכון המלא
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו

איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא

פונדו של חורף - לחם כפרי במילוי גבינת עיזים, גרנה פדנו ושום

שילוב של שלל גבינות הופך לחם שום מעולמות הרטרו של שנות ה־80 לתענוג חורפי מושחת במיוחד למתכון המלא

ברוסקטת חצילים קלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית. תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות למתכון המלא

ריזוטו אפוי של דלורית וקייל עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

ריזוטו אפוי הוא פתרון מושלם לכל מי שמכין ריזוטו בפעם הראשונה וקצת חושש לטעות למתכון המלא
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט

כיסוני בצק מטוגנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שמוגשים עם תבשיל רך ויוגורט חמצמץ שמרככים אותם לכדי ביס מושלם למתכון המלא

פולנטה צלויה עם פורטובלו, חלומי וגרנה פדנו

פולנטה איטלקית מקבלת מראה מעודכן ועומק טעמים בזכות טיגון בחמאה ותוספת גבינת גרנה פדנו ושלל פטריות מוקפצות למתכון המלא

כופתאות "נודי" תרד וחמאת מרווה על בסיס גבינת תבור

נודי הן כופתאות גבינה ותרד איטלקיות – מעין רביולי ללא מעטפת בצק. זו מנה ראשונה חורפית, מנחמת וקלה להכנה למתכון המלא

סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית

סטייק כרוב מזמן הפך ללהיט אצל השפים הגדולים בארץ. הקרוטונים והגבינה הבולגרית הם תבלין שמוסיף לו קרנצ'יות נעימה מליחות וטעמים ים תיכוניים למתכון המלא

ברוסקטה עם פסטו ברוקולי וסטייק מלך היער

ברוסקטה צמחונית אלגנטית ומפתיעה - פסטו ברוקולי בעם טעמים עדינים-מתקתקים נותן את הבמה לפטריית מלך היער בשרנית וביצה רכה למתכון המלא

בקלוואה גבינות וירקות בקלי קלות

תוך כמה דקות עבודה, עלי פילו יכולים למאפה גבינות מתפצפץ מלא שיכול לעמוד במרכז בראנץ' או ארוחה חלבית למתכון המלא

לביבות פולנטה וגבינת תום עזים

לביבות קלילות שמדברות גם לילדים וגם למבוגרים ומשלבות קמח תירס, תירס טרי, יוגורמה ותום עזים למתכון המלא