עוף

מתכון

עוף באננס

עוף בשקית קוקי

עוף עם חרדל, תפוזים ודבש

עוף בשקית קוקי

עוף עם עשבי תיבול

עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף

עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול

עוף ממולא במפתול - תבשיל מהמטבח הערבי שמכינים מחיטה או בורגול - שיגנוב את ההצגה בשולחן החג למתכון המלא
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם

הולי צ'יקן - Holy chicken's

אבן גבירול 20, תל אביב
מזללת עוף ורוטיסרי שממוקמת באחת הפינות הסואנות בתל אביב - פינת הרחובות אבן גבירול וקפלן. התפריט באווירת אוכל רחוב, מבוסס על מנות עוף כמו קריספי צ'יקן, עוף בגריל, כנפי עוף מתובלות, עראיס פרגית ועוד. כשר בהשגחת רבנות תל אביב. ראו מסעדה
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

סופריטו דה גאינה - סופריטו עוף זריז

סופריטו עוף היא מנה שמאוד נוכחת במטבח הישראלי העכשווי. טיגון מקדים של עוף ותפוחי אדמה מעצים את טעמי הסופריטו, וכל המנה הופכת לחומה, רכה והכי מנחמת שיש. למתכון המלא
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי

צלי עוף בפלפלים בסגנון רומאי – Pollo con Peperoni alla Romana

מבשלים את העוף בישול איטי וממושך על להבה קטנה והתוצאה היא בשר עוף רך ברוטב מרוכז ועז טעמים שדורש סְקָארְפֶּטָה - ניגוב שאריות הרוטב בלחם למתכון המלא
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס

לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

עוף וקונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס

עוף עסיסי במיוחד שצולים עם חצילים קטנטנים ותמרים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שמגישים עם קוסקוס למתכון המלא
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק

בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוף בתמרינדי עם אורז ושזיפים

תבשיל שבו העוף מתקרמל באטיות והאורז סופג את נוזלי הבישול המתובלים למתכון המלא
עוף בשינקין של אהרוני. צילום: אסף קרלה
עוף בשינקין של אהרוני. צילום: אסף קרלה

עוף בשינקין - הרוטיסרי של אהרוני

המקום החדש של השף ישראל אהרוני שממוקם בסמוך לקצביה שלו ושל בנו ברחוב שינקין בתל אביב. במקום נמכרים עופות צלויים בשיטת הרוטיסרי (נתח הבשר על פני אש כשהוא משופד על מוט) וגם מנות כנפיים וכריכים לאכילה בחוץ על אחד הספסלים או לארוחה בבית. ראו מסעדה
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה

המייפל מעצים את המתיקות של התאנים ונותן לכל התבשיל זיגוג שחום ומבריק. מגישים עם פירה, אורז, פולנטה או קוסקוס למתכון המלא
קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים

מתכון קלאסי עם כמה שינויים שמעמיקים את הטעמים של המרק, והופכים את הקניידלך לכוכבים פריכים ורכים למתכון המלא
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי

הסאטה הוא רוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (או קרם) מהמטבח האינדונזי ושידוך מעולה לכל דבר, ובעיקר כרוטב לשיפודי עוף צלוי למתכון המלא
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

עוף שלם וביצים באריסה מתוקה

עוף שלם מושרה באריסה מתוקה ביתית, צלוי וממולא באורז, ירוקים וביצים קשות למתכון המלא
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים

1 דירוגים
תבשיל בהשראת התבית העיראקי — עם הרבה אורז, חלקי פנים ותיבול שמזכיר מאוד את הבהראט בזכות הקינמון, הכמון והמשיה למתכון המלא
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

1 דירוגים
קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים

היתרון של בישול בוואקום הוא בישול בטמפרטורה מדויקת, מה שמבטיח תוצאה עסיסית גם כשמדובר בחזה עוף שמתייבש בקלות למתכון המלא
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

רוטב סאטה זריז

רוטב סאטה לעוף בשני צעדים: טוחנים את כל המרכיבים ומוסיפים קרם קוקוס לקבלת מרקם קטיפתי למתכון המלא
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים

3 דירוגים
ההשריה ברוטב מרככת מאוד את חזה העוף, עוזרת לתיבול לחדור לתוכו וגם יוצרת את הזיגוג המושלם למתכון המלא