עוף

מתכון

עוף מטוגן שילדים אוהבים

views 59,479
מתכון

עוף באננס

views 99,820
עוף בשקית קוקי

עוף עם חוויאג', בטטה וחומוס

views 24,356
עוף בשקית קוקי

עוף עם חרדל, תפוזים ודבש

views 105,287
עוף בשקית קוקי

עוף עם עשבי תיבול

views 20,206
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף
עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול של קרן אופק לוזון, סו־שפית במסעדת פאסטל. צילום: חיים יוסף

עופיון ממולא במפתול ועשבי תיבול

עוף ממולא במפתול - תבשיל מהמטבח הערבי שמכינים מחיטה או בורגול - שיגנוב את ההצגה בשולחן החג למתכון המלא
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם
הולי צ'יקן. צילום: גיל אבירם

הולי צ'יקן - Holy chicken's

אבן גבירול 20, תל אביב
מזללת עוף ורוטיסרי שממוקמת באחת הפינות הסואנות בתל אביב - פינת הרחובות אבן גבירול וקפלן. התפריט באווירת אוכל רחוב, מבוסס על מנות עוף כמו קריספי צ'יקן, עוף בגריל, כנפי עוף מתובלות, עראיס פרגית ועוד. כשר בהשגחת רבנות תל אביב. ראו מסעדה
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
סופריטו דה גאינה – סופריטו עוף של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

סופריטו דה גאינה - סופריטו עוף זריז

סופריטו עוף היא מנה שמאוד נוכחת במטבח הישראלי העכשווי. טיגון מקדים של עוף ותפוחי אדמה מעצים את טעמי הסופריטו, וכל המנה הופכת לחומה, רכה והכי מנחמת שיש. למתכון המלא
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי
עף בפלפלים של אורייטה. צילום: חני חמווי

צלי עוף בפלפלים בסגנון רומאי – Pollo con Peperoni alla Romana

מבשלים את העוף בישול איטי וממושך על להבה קטנה והתוצאה היא בשר עוף רך ברוטב מרוכז ועז טעמים שדורש סְקָארְפֶּטָה - ניגוב שאריות הרוטב בלחם למתכון המלא
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס

לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן
עוף קונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: אינה גוטמן

עוף וקונפי חצילים ותמרים עם קוסקוס

עוף עסיסי במיוחד שצולים עם חצילים קטנטנים ותמרים. תבשיל החצילים יכול לעמוד גם בפני עצמו, כמנה טבעונית שמגישים עם קוסקוס למתכון המלא
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב
עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק של עדינה זוסמן. צילום: דן פרץ, סגנון: נורית קריב

עוף בזעתר צלוי מעל תפוחי אדמה בסומק

בשביל משהו שלוקח 10 דקות לזרוק יחד לתבנית, העוף הצלוי הזה עם תפוחי אדמה הוא יצירת מופת למתכון המלא
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוף בתמרינדי עם אורז ושזיפים

תבשיל שבו העוף מתקרמל באטיות והאורז סופג את נוזלי הבישול המתובלים למתכון המלא
עוף בשינקין של אהרוני. צילום: אסף קרלה
עוף בשינקין של אהרוני. צילום: אסף קרלה

עוף בשינקין - הרוטיסרי של אהרוני

המקום החדש של השף ישראל אהרוני שממוקם בסמוך לקצביה שלו ושל בנו ברחוב שינקין בתל אביב. במקום נמכרים עופות צלויים בשיטת הרוטיסרי (נתח הבשר על פני אש כשהוא משופד על מוט) וגם מנות כנפיים וכריכים לאכילה בחוץ על אחד הספסלים או לארוחה בבית. ראו מסעדה
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)
עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה של רות אוליבר (צילום: shutterstock)

עוף צלוי עם תאנים, מייפל, ירקות שורש ומרווה

המייפל מעצים את המתיקות של התאנים ונותן לכל התבשיל זיגוג שחום ומבריק. מגישים עם פירה, אורז, פולנטה או קוסקוס למתכון המלא
קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

קונסומה עוף עם קניידלך מטוגנים

מתכון קלאסי עם כמה שינויים שמעמיקים את הטעמים של המרק, והופכים את הקניידלך לכוכבים פריכים ורכים למתכון המלא
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר, עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס, ירקות כבושים בלימון ומלח של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
  • ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
    ירקות מוקפצים בווינגרט וזעתר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

עוף צלוי במיסו וחלב קוקוס

את העוף הצלוי הזה מכינים בשיטה דומה להכנת פסטרמה כך שהבשר עסיסי ויציב. המשרה והתיבול נותנים לו טעמים אסייתיים למתכון המלא
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי

הסאטה הוא רוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (או קרם) מהמטבח האינדונזי ושידוך מעולה לכל דבר, ובעיקר כרוטב לשיפודי עוף צלוי למתכון המלא
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
עוף שלם וביצים באריסה מתוקה של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

עוף שלם וביצים באריסה מתוקה

עוף שלם מושרה באריסה מתוקה ביתית, צלוי וממולא באורז, ירוקים וביצים קשות למתכון המלא
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים של יהב ארלבוים ועומרי שחר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

קדרה של עוף ממולא בחלקי פנים, אורז ואגוזים

1 דירוגים
תבשיל בהשראת התבית העיראקי — עם הרבה אורז, חלקי פנים ותיבול שמזכיר מאוד את הבהראט בזכות הקינמון, הכמון והמשיה למתכון המלא
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף קונפי בליים ותפוז סיני על סלט שעועית חם

1 דירוגים
קונפי היא שיטת בישול אידיאלית לעוף מאחר והיא שומרת אותו עסיסי ומלא טעם למתכון המלא
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

חזה עוף בוואקום על ירקות צלויים

היתרון של בישול בוואקום הוא בישול בטמפרטורה מדויקת, מה שמבטיח תוצאה עסיסית גם כשמדובר בחזה עוף שמתייבש בקלות למתכון המלא
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

רוטב סאטה זריז

רוטב סאטה לעוף בשני צעדים: טוחנים את כל המרכיבים ומוסיפים קרם קוקוס לקבלת מרקם קטיפתי למתכון המלא
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: עודד מרום. סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט ירוק עם נתחי עוף ברוטב רימונים

3 דירוגים
ההשריה ברוטב מרככת מאוד את חזה העוף, עוזרת לתיבול לחדור לתוכו וגם יוצרת את הזיגוג המושלם למתכון המלא
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי של איילת לטוביץ’ | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חזה עוף במרינדה של יוגורט וכורכום טרי

המרינדה נצבעת בצהוב רענן בזכות שורש הכורכום הטרי. היוגורט מסייע לבשר העוף להתרכך ובזכותו הוא עסיסי במיוחד למתכון המלא
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות

Pillow Cake - כיסנים וייטנאמיים שקיבלו את שמם על שום העגלגלות התפוחה שלהם ועשויים מבצק הדומה ללחמניות הבאו למתכון המלא
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע

תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים

6 דירוגים
הבשלנים הספרדים ירושלמים יודעים להחמיא לעוף, בעזרת לימון ותבלינים שמעניקים מרקם נימוח, טעם חמצמץ וצבע יפה למתכון המלא
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים

4 דירוגים
גם כשמדובר בצלייה על הגריל או על הפלאנצ'ה, הסינים מקפידים להרטיב מעט את הנתחים במרינדה במהלך הצלייה כדי שלא יתייבשו למתכון המלא
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש

כמה מנות של עוף סיני עם שום ודבש אתם מכירים? זהו צמד מנצח מבחינת הטעם, הצבע והמרקם שהם מעניקים לעוף למתכון המלא
איגרא במשק. צילום: אנטולי מיכאלו
איגרא במשק. צילום: אנטולי מיכאלו

איגרא במשק

האלה 56, כפר הנגיד
כבר שלוש שנים שתמיר מיכאלי וענר בן רפאל פורמן עובדים עם הירקות והתוצרת של משק מלמד במסעדות שלהם (איגרא רמא ובעבר גם ההודית מונאר). שיתוף הפעולה ההדוק הזה והאהבה הגדולה של השניים לירקות טריים הוליד את איגרא במשק, מסעדה שממוקמת במשק הירקות האורגני עצמו. טריות הירקות תאפשר להשתמש בכל חלקי הצמח, גם אלו שנובלים בהובלה למסעדות והתפריט עונתי ומשתנה באופן תדיר. חוץ מהמון ירקות הוא כולל מנות כמו מעורב חלקי פנים עם עשבי תיבול טריים ומנות עוף נוספות על בסיס עוף אורגני מהמשק. ראו מסעדה
  • עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של  עינב אזגורי. צילום: שני בריל
    עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של עינב אזגורי. צילום: שני בריל
  • עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של  עינב אזגורי. צילום: שני בריל
    עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן של עינב אזגורי. צילום: שני בריל

עוף מפורק על לחם נאן ובצל מטוגן

5 דירוגים
מכינים מרק עוף מתובל, את הבשר שלו מפרקים והופכים לרכיב בסוג חדש של מסחאן רב עדתי, שיושב על נאן הודי למתכון המלא
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה

8 דירוגים
תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב למתכון המלא
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום של אלדד שמואלי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת שוקי עוף ושומר עם כוכבי אניס, מרווה ושום

3 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו הוא שאפשר להכין את כולה מראש, לשמור במקרר ורק לחמם בתוך הרוטב לפני ההגשה למתכון המלא
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים של קרן ויעל סלע-גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף צלוי עם אורז, דלעת ותמרים

7 דירוגים
העוף הזה חתיך ומרשים, יש לו טעמים מתוקים–חמוצים ומעניינים אבל הוא גם מאוד ביתי ומזמין למתכון המלא
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock
עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים. צילום: shutterstock

עוף מוקפץ ברוטב חמוץ-מתוק, פלפלים ושקדים קלויים

6 דירוגים
כמו כל המתכונים הסיניים גם זה מורכב מהרבה שלבים, אבל בסיכום הכללי, אתם עובדים פחות מרבע שעה ומקבלים מנה מפוארת למתכון המלא
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
טורי קארה- עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

עוף מטוגן עם רוטב אמזו חמוץ־מתוק-טורי קארה

כמו השניצל לישראלים כך הטורי קארה ליפנים - מנה שילדים מתים עליה ואפשר למצוא בכל בית למתכון המלא
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
היאשי צ'יקה - ראמן קיצי מאטריות צוננות ברוטב מתוק של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ראמן קיצי – היאשי צ'וקה

2 דירוגים
מנת ההיאשי צ'וקה היא גרסת הקיץ לראמן. את התוספות והרוטב משנים לפי מה שזמין ואוהבים למתכון המלא
  • בא מי - אטריות ביצים וון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    בא מי - אטריות ביצים וון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    אטריות ביצים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
  • וון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
    וון טון של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

בא מי – אטריות ביצים וון טון

שורשי המנה במטבח הסיני, מהבצק מכינים אטריות וגם וון טון. אפשר להגיש את הבא מי ללא ציר ולצד רטבים לתיבול למתכון המלא
פאד סי יו של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
פאד סי יו של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

פאד סי יו

מנה על בסיס אטריות אורז רחבות. מגישים לצד צ'ילי טרי, כבוש או מיובש, חומץ ורוטב דגים וכל סועד מחדד את הטעמים למתכון המלא
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
יאם וואן סן גאי - סלט אטריות קרות, עוף ועשבים של התאילנדית בהר סיני. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סלט אטריות קרות, עוף ועשבים – יאם וואן סן גאי

סלט ברוטב רוטב חמוץ-מתוק-חריף. את העוף קוצצים ידנית זמן ארוך עד שמתקבל מרקם רך שמתאים לאטריות הנגיסות למתכון המלא
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל של שף יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

אורקייטה עם כדורי עוף בקרם עגבניות ובצל

2 דירוגים
מדובר ברוטב כתום וקרמי עשיר ומתקתק, שעיקר טעמו מגיע מבצל וחמאה שמזיעים יחד בסיר ואז נטחנים עם עגבניות למתכון המלא
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף - בָּנָטָאז' - של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

לביבות תפוחי אדמה ממולאות עוף – בָּנָטָאז'

9 דירוגים
זהו מאכל כשר לפסח, מכיוון שאפשר להחליף את הקמח בקמח מצה בלי שהטעם ייפגע והוא משביע בזכות תפוחי האדמה למתכון המלא
מַעְקוּדה - פשטידת עוף וביצים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
מַעְקוּדה - פשטידת עוף וביצים של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

מַעְקוּדה – פשטידת עוף וביצים

4 דירוגים
את המעקודה מכינים במטבחי צפון אפריקה בגרסאות שונות. ייחודה של הגרסה הזו הוא תוספת העוף והביצים השלמות למתכון המלא
באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

באן מי ירושלמי עם עוף ברוטב ברביקיו

כריך הבאן מי הצרפתי-וייטנאמי נכנס פה למרחב המזרח תיכוני: הבגט הפך לבייגל ירושלמי ואת החזיר החליף עוף בברביקיו למתכון המלא
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

פרגית צלויה עם סלסת מלון פיקנטית

2 דירוגים
וריאציה קייצית על הסלסה המקסיקנית פיקו דה גאיו, כשאת העגבניות מחליף מלון מתוק למתכון המלא
עוף צעיר ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים
עוף צעיר ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול של שפים חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי. צילום וסטיילינג: נופר בוגנים

עוף ממולא בפריקי, צנוברים, שומן כבש ועשבי תיבול

מנה עיקרית בסיסית לכאורה, שתהפוך את סעודת סוכות למענגת במיוחד למתכון המלא
טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

טאג’ין כנפיים עם משמשים, חומוס ולימון כבוש

2 דירוגים
הכנתי טאג’ין טלה ומחומרי הגלם שנשארו הכנתי טאג’ין כנפיים. החברים חיסלו את הכנפיים ואני נשארתי עם הטלה למתכון המלא
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

שניצל פרגית בנוסח קנטקי

7 דירוגים
אני מאוד אוהב עוף ובמיוחד עוף אמריקאי מטוגן בבלילה פריכה, כמו קנטקי פרייד צ'יקן, רק בגרסה לא מתועשת כמובן למתכון המלא
“רגלי צפרדעים” של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
“רגלי צפרדעים” של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

כנפי עוף בסגנון “רגלי צפרדעים”

מרקם הכנפיים כאן מזכיר לי מנה של רגלי צפרדעים, שהגשתי ב”תרווד הוורוד”. הרוטב טעים ומתאים גם לחלקי עוף אחרים למתכון המלא
תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

תרנגולת צלויה עם תפוחים וקלבדוס

1 דירוגים
מתכון בהשראת תרנגולת בתפוחים וקלבדוס שאכלתי בדרום צרפת. הצלייה בגריל מעניקה טעם עשן נפלא אך גם בתנור זה מצוין למתכון המלא
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

לחמעג'ון עוף עם צ'אטני תפוחים

צ'אטני תפוחים ועוף הוא שילוב מושלם. אתם מוזמנים להכפיל ולשלש את כמויות הצ׳אטני ולהגיש עם כל מיני מאכלי עוף למתכון המלא
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
"חרב" פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגירי כוסברה של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

“חרב” פרגית במרינדה של פפריקה מעושנת וגרגרי כוסברה

2 דירוגים
“חרב” זה פשוט כינוי לשיפוד גדול ורחב, שמסעדות משתמשות בו לצליית נתחים גדולים (או סתם לאפקט רושם) למתכון המלא
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
עוף סופרם עם ירקות בייבי ואיולי טרגון של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

עוף סופרים עם ירקות בייבי ואיולי טרגון

2 דירוגים
סופרים היא צורת הפירוק של העוף לחזה המחובר לכנף - אפשר להזמין עוף מפורק בצורה זו בקצביות למתכון המלא
עוף ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן צלוי עם עשבים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
עוף ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן צלוי עם עשבים של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

עוף צלוי בעשבים ממולא באורז בסמטי מלא ועלי גפן

2 דירוגים
לפני ההכנה עוטפים את העוף במלח ומשהים כשעתיים - המלח שומר על העסיסיות ואוטם את העור ולכן מקצר את זמני צלייה למתכון המלא
עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

עוף בלימון כבוש, אריסה וסלסת פסיפלורה

3 דירוגים
ההשריה בפסיפלורה מרככת את העוף ואחריה הוא עובר טיגון וציפוי באריסה ולימון כבוש שמוסיפים מעטה פריך וצבע יפהפה למתכון המלא
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מרק בקר צח עם קנל עוף, ירקות שורש וכבד אווז

1 דירוגים
במקום לצלות פרוסות כבד שולקים אותן בעדינות בציר הטעים ומגישים גם את הירקות במנה כשהם בשיא הצבעוניות והקראנצ'יות למתכון המלא
המקדש. צילום: אסף אמברם
המקדש. צילום: אסף אמברם

המקדש

הפסגות 9, פתח תקווה
מסעדת בשרים כשרה בסגנון ניו אורלינס ובניצוחו של שף לירן בלו (טצה דורו, קורדיליה ואמיליה לשעבר). בתפריט ניתן למצוא מנות בשר הנעשות בטכניקות בישול מגוונות - שילוב בין שיטות קלאסיות ומתקדמות - כמו סו ויד (בישול בוואקום), עישון בשרים ובישול מולקולרי. ראו מסעדה
סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן
סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י של שפים אליעזר מזרחי ואורי נבון ממחניודה. צילום: רן בירן

סיגר קולסלאו עוף עם מטבוחה וצ'ירצ'י

אפשר לפרק את המתכון ולהכין רק את הסיגרים או התוספות, ואפילו לקנות את התוספות ולקצר תהליכים למתכון המלא
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן של רעות עזר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קציצות עוף עם דלורית בקארי מסמאן

2 דירוגים
אפשר לקצר תהליכים ולקנות מחית קארי מסמאן בחנות למוצרי המזרח, אבל אין כמו הריח של תבליני הקארי העולה מן המחבת למתכון המלא
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות

3 דירוגים
את הווישיסואז הקלאסי מגישים קר. בגרסה הזאת הוא מוגש חם עם דוקסל הפטריות שמוסיף לו טעם וצבע למתכון המלא
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
העוף של סבא אנטוניו של שפית תמר כהן-צדק. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

26 דירוגים
משיחת הרוטב מתחת לעור העוף, ולא רק עליו, מתבלת ומוסיפה עסיסיות גם לבשר עצמו, שנוטה להישאר הרבה פעמים חסר טעם למתכון המלא
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף צלוי בכרוב ובצל

12 דירוגים
כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות למתכון המלא
צלעות של מסעדת Corky's Ribs &BBQ, Memphs TN. צילום: באדיבות המסעדה
צלעות של מסעדת Corky's Ribs &BBQ, Memphs TN. צילום: באדיבות המסעדה

9 מסעדות מומלצות בלב לבה של ארצות הברית

מהעוף המטוגן של קנטאקי דרך הצלעות של טנסי ועד הברביקיו של מיסיסיפי. מפת דרכים קולינרית בלב לבה של ארצות הברית לכתבה המלאה
עופיון עם עגבניות ירוקות מטוגנות של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
עופיון עם עגבניות ירוקות מטוגנות של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

עופיונים עם עגבניות ירוקות מטוגנות

2 דירוגים
עגבניות ירוקות מטוגנות הן אחת ממנות הדגל של דרום ארה"ב. כאן מטגנים אותן עם השמן והשומן של העוף, והן מוסיפות טעם וצבע למתכון המלא
דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס של עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

דפי אורז ממולאים בחזה עוף עם סברס ותירס

2 דירוגים
שף עמוס שיאון מפציר בכם לאמץ את דפי האורז בעונה החמה, ומלמד איך להכין מהם מנה מנצחת למתכון המלא
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

דמפלינגס אווז במרק כנפיים חריף

גרסה עדכנית לכיסוני דמפלינגס סיניים. הם רכים, שומניים ומתחברים נפלא למרק מתובל וחריף למתכון המלא
ויטרינה. צילום: אנטולי מיכאלו
ויטרינה. צילום: אנטולי מיכאלו

ויטרינה

אבן גבירול 36, תל אביב
מה שהתחיל כמזללת נקניקיות גורמה הפך במהרה למקום שמספק את אחד ההמבורגרים האהובים ביותר בתל אביב. הוא זוכה לאהדת הקהל בזכות שחיטה של כמה פרות קדושות: ראשית, את חבילת החסה־עגבנייה־בצל־מיונז מחליפים עלי ארוגולה, בצל מקורמל ורוטב איולי. שנית, הוא מגיע חצוי לשניים. שלישית, התוספות הן חלק אינטגרלי מהמנה: גבינות רוקפור ואמנטל נמסות על כל הטוב הזה. לצדו, יש תוספת צ'יפס בטטה תפוחי אדמה פריכים עם זסט לימון. ראו מסעדה
גהקנודל - כופתאות ממולאות בבשר של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
גהקנודל - כופתאות ממולאות בבשר של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

גהקנודל: כופאות ממולאות בבשר

8 דירוגים
הגהקנודל הוא הגרסה הקלאסית מהמטבח האוסטרי לכופתה מבצק תפוח אדמה ממולאת בבשר טחון ומוגשת לצד בצל מטוגן למתכון המלא
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פסטה עם עוף ויין של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה עם עוף ויין

5 דירוגים
עלי פסטה ללזניה יכולים לשמש גם למנת פסטה משודרגת, שבשילוב עוף, ירקות טריים ויין הופכת לארוחה טעימה ומשביעה למתכון המלא
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מרק פו עוף (Pho ga) עם וון-טון ונתחי עוף

2 דירוגים
בווייטנאם מקובל לקצוץ את העוף על עצמותיו באמצעות קופיץ, אבל אפשר בהחלט להפריד את הבשר מהעצמות למתכון המלא
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף 
עם נתחי שפונדרה על העצם
. צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש

כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה

2 דירוגים
מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פרגיות ממולאות וצרובות בדבש ושמן זית עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פרגיות ממולאות עם תפוחי אדמה מדורה מעוכים

בזכות המלית שכוללת פיסטוקים, חמוציות, פרגית טחונה ותיבול אניסי של טרגון הופכים נתחי הפרגית למנה מפוארת למתכון המלא
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהראט והל של לימור לניאדו תירוש | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

עוף ממולא בחיטה ושזיפים בתיבול בהרט והל

עוף ממולא בפירות מיובשים, בהרט ובצל, שטוגן זמן ארוך עד שכל המתיקות הטבעית שלו השתחררה למתכון המלא
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.
עופיונים ממולאים באורז וכל טוב. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו | כלים ואביזרים: ביתילי, אי.די.

עופיונים ממולאים באורז וכל טוב

7 דירוגים
התוספת כבר בפנים: עופיונים צלויים במילוי מתקתק. אל תגלו לאורחים שאפילו לא כל כך מסובך להכין את זה למתכון המלא
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד ואילו השניצל הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי בישראל. מפגש פסגה למתכון המלא
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאקו סאי גאי כיסנים מאודים מבצק טפיוקה במילוי עוף

1 דירוגים
כיסנים תאיים מבצק שנוצר אחרי השריית טפיוקה במים. בתום האידוי הבצק מקבל מראה שמזכיר קצת ניירות אורז שקפקפים למתכון המלא
קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

קארי דלעת ועוף תאילנדי על אורז או אטריות אורז

בתחרות יופי לירקות היא היתה מגיעה לגמר, אבל אנחנו כאן בשביל הטעם: תבשיל עוף וקארי תאילנדי ירוק עם דלעת למתכון המלא
כבדים מזוגגים במירין וסויה של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
כבדים מזוגגים במירין וסויה של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

כבדים מזוגגים במירין וסויה

1 דירוגים
הכבדים סופגים את הטעמים המתקתקים והופכים בן רגע לשחומים ומזוגגים. מגישים על אטריות אורז ונהנים מארוחה זריזה למתכון המלא